Adakah Anda Menggunakan Waters Pembersih Cara Yang Benar?

Saya akan mengakui konsep perairan pembersihan meninggalkan saya bingung apabila saya mula diperkenalkan. Seperti ganjil, kedengarannya seperti lurus, krim, dan gel yang anda perlahan-lahan menggosok ke wajah anda (semoga dengan sabun bebas sulfat) dan bilas dengan air suam suam-suam kuku. 

Sekiranya saya membasuh barang ini selepas itu? Adakah saya perlu membersihkan dua kali ganda? Adakah ini benar-benar akan mendapat kerja yang dilakukan atau saya akan mempunyai sekumpulan zits yang tidak disenangi di dagu saya untuk membuktikan sebaliknya pada waktu pagi?

Semua soalan yang sah, kan? Saya cukup bernasib baik untuk memikirkannya tanpa terlalu banyak kesilapan, tetapi selalu ada yang lebih banyak untuk belajar ketika datang ke penjagaan kulit, dan sejak pencegahan dalam kategori itu adalah kunci, saya menjumpai seorang pro untuk mengetahui cara menggunakan pembersihan perairan dengan cara yang betul, bersama-sama para padjadjaran atas kesilapan biasa yang mungkin anda buat. 

Sebelum kita masuk ke peraturan yang perlu diketahui, mari kita bincangkan manfaat menggunakan produk ini. Menurut ahli dermatologi Dr Debra Luftman, salah satu daripada penggunaan air pembersih adalah bahawa mereka biasanya lembut dan menghidratkan. Dalam pendapat peribadi saya, selepas menggunakan satu untuk sementara waktu dalam rutin pembersihan saya sendiri diikuti dengan pelembap setiap malam, saya mendapati kulit saya terasa jauh lebih ketat dan tidak selesa.

Bonus lain? Dr. Luftman mengatakan bahawa benar-benar semua jenis kulit boleh menuai faedah-berminyak, kering, dan gabungan! 

BERKAITAN: Bagaimana Untuk Memperbaiki Masalah Serangan Yang Paling Mengganggu Anda

# 1 Jangan Bilas Ia Dengan Air Ketuk

Perairan pembersihan yang paling, khususnya perairan micellar. dimaksudkan untuk digunakan sebagai ganti keadaan pembersih + H2O. “Keindahan air micellar, terutamanya Mudah Penjagaan Kulit Micellar Cleansing, adalah dengan menyapu air ke kulit dengan pusingan kapas (atau dimasukkan ke dalam lap), penghidratan kulit sebenarnya meningkat sementara membersihkan dan menghapuskan solek,” jelas Dr. Debra Luftman. 

# 2 Tetapi Anda Perlu Double Cleanse

OK, jadi anda tahu bagaimana kami memberitahu anda untuk tidak membilas? Jika anda memakai banyak solek, atau banyak solek kalis air, dan air pembersih tidak memotongnya, anda mungkin mendapat manfaat daripada menambah pembersih lain untuk pembersihan dua kali ganda AKA anda. Dr. Luftman menyarankan menggunakan pembersih berasaskan minyak untuk kulit anda untuk benar-benar membebaskan kulit produk anda. 

# 3 Anda Perlu Pad Kapas

Walaupun air pembersih akan membantu memecah sebarang solek pada wajah anda, anda masih perlu mengeluarkannya dengan sesuatu. Pilih pad kapas bulat atau juga kain lap, tetapi pastikan yang kedua adalah bersih! 

Perlu cadangan membeli-belah? Air Micellar Mudah ($ 6; walmart.com) adalah klasik yang cuba dan benar, manakala Garnier Micellar Water ($ 7; target.com) adalah pro untuk mengambil alat solek kalis air. Terdapat juga Air Pembersih Bioderma ($ 13; jet.com), sekiranya anda mahu produk yang diluluskan oleh supermodel dalam hidup anda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

59 − 53 =

map