Bagaimana Bersihkan Musim Bunga Kecantikan Anda

Musim bunga adalah tepat di sekitar sudut, sehingga hanya satu perkara: sudah tiba masanya untuk pergi penuh Marie Kondo dan menyusun segala sesuatu dalam hidup anda, termasuk beg solek. Walaupun menyimpan barang-barang musim sejuk anda adalah satu langkah yang cukup jelas, kini adalah masa yang tepat untuk melihat kedua-dua barisan produk anda, dan melemparkan semua item yang telah menjadi buruk. Kami menyusun garis panduan bagaimana untuk menentukan apabila beberapa staple solekan anda berubah menjadi lebih teruk, di bawah. Pergi dan buang apa yang tidak membawa anda kegembiraan-dan apa saja yang kering, produk misteri kotor yang telah duduk di bahagian bawah beg kosmetik anda selama dua tahun yang lalu.

VIDEO: Bagaimana Untuk Melindungi Kewangan Anda Dalam Pesanan Apabila Kehidupan Anda Kekal

BERKAITAN: Cara Mengitar semula Botol Produk Kecantikan Kosong

Yayasan dan Concealer

Yayasan dan concealer biasanya mempunyai tanda-tanda pemberian yang jelas bahwa mereka telah bertukar-mereka sama-sama kering, berubah warna, atau berakhir menjijikkan berbau. Buang mana-mana yang telah jatuh ke dalam kategori yang disebutkan di atas, kerana jangka hayat kebanyakan krim dan cecair adalah sekitar enam bulan. Rumus berasaskan serbuk dan serbuk pembetulan boleh ditahan, dengan syarat anda telah membelinya dalam tempoh dua tahun yang lalu.

Gincu

Lipstik, glosses, dan pelindung bibir anda harus selamat selama kira-kira dua tahun, dengan syarat mereka tidak menggunakan tekstur yang boleh dicampur. Letakkan semua warna musim sejuk anda menjadi hibernasi untuk musim yang lain-sebaik-baiknya keluar dari matahari dan panas. Anda akan ingin menyemak semula formula jangka panjang anda, kerana mereka cenderung berada di tepi kering untuk bermula dengan.

BERKAITAN: Bagaimana Menguruskan Produk Kecantikan Anda

Makeup Mata

Secara umumnya, bayang-bayang serbuk boleh bertahan selama beberapa tahun selagi anda tidak menggali jari anda ke dalam kuali, tetapi jika anda melihat perubahan dalam warna atau formula yang lebih rapuh, melemparkannya. Pastikan sebarang bayang-bayang krim, pelapik gel, pelapis cecair, dan pelindung bayang-bayang yang telah kering, serta mana-mana mascaras lebih daripada tiga bulan. Celak pensil, sebaliknya, boleh bertahan sehingga dua tahun (dengan syarat anda boleh membuatnya bertahan lama). Pastikan anda mengasah hujung anda secara teratur, dan membersihkannya dengan menggosok alkohol dan Kleenex jika ia pernah kehilangan bahagian atas dalam beg solek anda.

Wangian

Dalam kategori minyak wangi, ujian bau adalah intipati. Jika mana-mana wangian anda berbau dari asalnya, buang cecair dan kitar semula botol kaca. Begitu juga dengan apa-apa yang seolah-olah telah diambil pada penampilan salad dressing-esque Itali-anda tahu, di mana minyak duduk di atas lapisan sisa bau. Bagi aroma musim sejuk anda, pastikan ia disimpan di kawasan yang sejuk yang tidak mendapat cahaya matahari langsung, kerana ia boleh memecahkan molekul wangian.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

20 − 12 =

map