Bagaimana Menghilangkan End Split Tanpa Memotong Rambut Anda

Kebenaran kecantikan yang sukar: Hujung perpisahan tidak boleh dibuat semula. Walaupun terdapat satu gudang produk yang boleh membuat ujung goreng kelihatan lebih baik, satu-satunya cara anda boleh membetulkan keadaan adalah dengan memotong rambut yang rosak.

Tetapi bagaimana jika anda sedang mengembangkan rambut anda dan tidak mahu mengorbankan sebarang panjang anda? Bertemu debu rambut. Ini cara memotong hujung mati tanpa lebih pendek oleh satu atau dua inci. “Debu rambut adalah ukuran rambut yang sihat. Ia adalah satu teknik di mana anda hanya mengatasi hujung rambut yang rosak dan tidak semestinya apa-apa panjang dari potongan rambut, “jelas hairstylist Sal Salaso yang menggunakan teknik itu pada kliennya. “Ini adalah teknik penjagaan yang membolehkan rambut menjadi sihat dengan mengeluarkan apa yang tidak sihat dan dengan berbuat demikian membolehkan pertumbuhan dan menghentikan kerosakan selanjutnya.”

BERKAITAN: Ini adalah 5 Syampu Perisa Terbaik Kini

Ia dilakukan dengan memotong bahagian bawah setiap helai untuk menghilangkan hujung rambut yang rosak, sama seperti menghilangkan serat dari jaket bulu kegemaran anda. Sementara Salcedo mengatakan teknik ini berfungsi pada semua jenis rambut, helai harus diletakkan terlebih dahulu sehingga perpisahan berakhir. Dengan cara ini, apabila stylist anda menjalankan gunting mereka ke atas rambut anda, potongan-potongan yang tersasar akan dikeluarkan. Jadi, mengapa anda tidak mendengar debu rambut sebelum ini? Menurut Salcedo kaedah itu boleh memakan masa kerana anda hanya mengambil kira kira-kira satu inci inci pada setiap helai rambut.

Oleh kerana anda tidak akan kehilangan apa-apa panjang berharga anda, kemungkinan anda tidak akan menunda membuat pelantikan salon tetap, yang seterusnya akan memberi manfaat kepada kesihatan anda. “Oleh kerana kita semua tahu bahawa semua rambut melemahkan pada satu ketika, jika anda tidak pernah memotong rambut anda, itu hanya masalah waktu sebelum bahagian paling tua dan paling lemah dari helai rambut, hujung, pecah dan pecah,” Artis Madu hairstylist Corey Tuttle berkata. “Ini akan memanjangkan kerosakan dan mungkin menjadikannya lebih teruk dengan tidak memotong dan memegang hingga ke ujung rambut anda. Dusting rambut anda akan menghilangkan kelemahan kedua-dua senario. “

RELATED: Concealers Root yang Menyembunyikan Semua Rahsia Rambut Anda

Ingin melihat teknik dalam tindakan? Lihatlah lebih jauh daripada Salcedo’s Instagram.

Teknik Dusting: memangkas hujung perpecahan yang keluar ke permukaan untuk membolehkan rambut tumbuh kembali lebih sihat dan lebih cepat. #Salsalhair #dusting #haircare #hairtips #beauty #beautycare #ramireztran #ramireztransalon

Video yang disiarkan oleh SAL SALEDO (@alsalhair) pada

• MENINGKATKAN • Sebelum & Selepas Pemotongan pemotong berakhir berakhir sehingga rambut boleh tumbuh lebih sihat & lebih cepat adalah penting ketika datang ke perawatan rambut. Berikan rambut anda sedikit cinta!

Video yang disiarkan oleh SAL SALEDO (@alsalhair) pada

SPLIT END RAWATAN / DUSTING✨ Split Ends? Tiada masalah, inilah penyelesaiannya. Potong hujung mati untuk membolehkan rambut membaiki dirinya sendiri. Menghapuskan berat mati dengan membersihkan hujungnya. @harpermoon ingat apabila anda melihat saya melakukan ini di sekolah rambut pada tahun 2011? #salsalhair #splitends #splitendtreatment #hair #hairlife

Video yang disiarkan oleh SAL SALEDO (@alsalhair) pada

Cantik memilukan, bukan? Jika anda mahu rambut anda dibersihkan apabila anda melawat stylist anda, Salcedo berkata untuk memastikan anda beritahu mereka pada permulaan temujanji anda untuk hanya snip hujung tali anda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 2 =

map