Bagaimana Saya Akhirnya Belajar Menjalankan Mata Smoky untuk Monolid

Sejak saya memegang tangan saya pada palet bayangan mata saya yang pertama-cincin, sparkly trio Claire yang saya telah memohon ibu saya selama 13-saya telah terpesona oleh keajaiban bayang-bayang mata. Pigmentasi, warna, tekstur. Tetapi sebenarnya memohon? Saya selalu menghadapi kesukaran menyempurnakan cermin mata saya. Akar Korea saya telah memberkati saya dengan monolid, bentuk mata tanpa lipatan yang jelas, menjadikannya perjuangan yang nyata untuk melakukan tutorial solekan YouTube biasa yang seolah-olah bekerja untuk kebanyakan kawan saya.

Saya masih ingat menonton video selepas video memberitahu saya untuk “menggabungkan warna ini ke dalam lipatan,” tetapi kerana saya tidak mempunyai kedalaman di kelopak mata saya, saya hanya akan berakhir dengan gumpalan gergasi bayang-bayang mata tebal, gelap. Rasa tidak digalakkan, saya akan mengambil tampalan kapas yang direndam dan mulakan, sebelum akhirnya menyerah dan pergi untuk melihat “tiada solek”, meleretkan kilauan mudah pada tudung saya dan memilih untuk maskara minimum.

BERKAITAN: Palet Pewarna Mata Terbaik untuk Warna Mata Anda

Sekarang saya dapat menahan diri dengan eyeliner, namun mata yang berasap masih menggeletar saya, dan saya masih merasa tidak banyak arahan di sana untuk membuat mata berasap tanpa cacat untuk bentuk mata saya. Untuk menyelesaikan masalah saya sekali lagi, saya menjangkau artis artis solek Rebecca Restrepo, yang bekerja dengan bintang-bintang seperti Lucy Liu, untuk petua-petanya untuk mencapai rupa cantik yang sebenarnya berfungsi untuk kita.

VIDEO: Betulkan Eyeliner Anda Cara

Buat bayangan pada tudung anda

Sebelum melakukan apa-apa, Restrepo berkata langkah yang paling penting ialah membuat “asas untuk tudung anda.” Dia menasihati mengambil matte coklat lembut atau demi matte itu satu atau dua warna lebih dalam daripada kulit anda dan mengayunkan naungan ke atas tudung, dari garis lash ke tulang dahi anda, melepasi sudut dalaman mata anda, berhenti di jambatan hidung itu. Dia meninggalkan sedikit ruang di antara warna dan alis untuk sedikit cahaya. “Ini akan membuat bayang-bayang dan mula menolak kelopak mata,” kata Restrepo. Dia mengesyorkan menggunakan berus rata dengan bahagian atas bulat yang saiz yang sesuai untuk tudung anda. Anda boleh mencari berus bayangan yang mudah untuk digunakan dengan memadankan lebar iris anda dengan lebar berus.

Campuran, campuran, campuran

Ambil nada sederhana mana-mana warna mata berasap yang anda pilih-Restrepo mencadangkan warna teracotta seperti Eyratadow Artistique Surratt di Cuivre ($ 20, sephora.com) jika anda pergi untuk mata smoky hangat yang hangat. Menggunakan pukulan lembut, sapu bayang mata di belakang dan sebagainya, dari garis lash ke tengah-tengah kelopak mata. Restrepo menjelaskan bahawa kedua-dua bayang-bayang itu perlu digabungkan dan memudar. “Jauhkanlah apa yang tersisa di berus,” kata Restrepo.

Pergi untuk berasap

Dengan menggunakan warna yang paling dalam dari warna yang anda pilih, gunakan bayang-bayang di atas warna sederhana itu, bermula dari garis lashing dan memudar ke tengah-tengah mata, meninggalkan warna asas sebagai satu-satunya naungan pada bahagian atas monolid. “Ini mewujudkan angkat dan kelebihan di pinggir luar garis lash,” kata Restrepo. “Setiap lapisan kedalaman membuat warna lain merosot kelihatan sedikit lebih mendalam dan lebih kaya.” Kunci untuk ini ringan menyentuh berus anda ke bayang-bayang, memetik warna sangat sedikit untuk mendapatkan jumlah kawalan yang sempurna.

Bercahaya

Sapukan cahaya berkilau atau putih matte di pinggir garis air dan garisan lash atas, di mana kedua-dua bertemu. Yang lebih ringan teduh, semakin sengit. Restrepo mencadangkan warna merah jambu lembut seperti Surprise’s Artistique Eyeshadow di Poudre ($ 20, sephora.com). 

Tambah drama dengan pelapik

Sama ada anda memilih pensil atau pelapis cecair, pastikan ia kalis air atau tahan air. Daripada bergerak bebas, berehat merah jambu anda di pipi anda dan buat stroke yang pendek, bersambung di sepanjang pangkal bulu mata anda dan ketatkan mata anda. “Ia bukan tentang menggali ke mata,” kata Restrepo. “Ia tentang menjadi sangat lembut dan mempunyai kawalan.”

Ton dan tan maskara

“Apabila anda mempunyai bulu mata, mereka membuat bayang-bayang, yang mencipta ilusi dari lipatan,” kata Restrepo. Kuncinya adalah untuk benar-benar mendapatkan maskara pada garis lash, yang akan membuka mata sepenuhnya.

Dan di sana anda memilikinya-mata yang kemas, seksi berasap. Selepas bercakap kepada Rebecca, saya segera pulang ke rumah dan mengeluarkan semua palet bayangan mata yang indah yang saya telah ditinggalkan kerana takut kelihatan seperti seorang pelajar sekolah menengah melalui satu fasa. Saya tidak pernah fikir ia adalah sangat penting untuk mewujudkan kedalaman awal dalam tudung saya untuk mata untuk hidup. Saya harap tutorial YouTube yang saya nampak membesar telah mengajar saya langkah perubahan permainan ini. Saya menggegarkan pandangan mata saya berasap untuk makan tengah hari pada hari berikutnya-saya tidak pernah merasa lebih yakin dengan bentuk mata saya yang unik.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 6 = 2

map