Bagaimana untuk Menjinakkan Bangsa Anda dalam Kelembapan

Menikmati gelombang panas semasa musim panas pertama dengan bangs adalah ritus laluan yang datang dengan wilayah pinggiran. Berita baik: terdapat beberapa helah gaya dan pembetulan cepat yang anda boleh memasukkan ke dalam rutin penjagaan rambut anda yang akan membantu mencegah bangs kelihatan seperti halo keriting di atas mata anda untuk seluruh musim.

Untuk memastikan anda tidak menyesali keputusan anda untuk akhirnya mengambil risiko dan mendapatkan pinggiran penuh atau cerewet yang selalu anda impikan, kami beralih kepada dua ahli stok rambut untuk petua mereka tentang bagaimana untuk mengelakkan perjuangan terbesar bang musim panas.

BERKAITAN: 10 Gaya Selebriti yang Akan Membuat Anda Ingin Bangs Kejatuhan ini

Perjuangan # 1: Mereka Berminyak

SOLUSI: Untuk mengekalkan pinggiran anda dari kelihatan seperti licin minyak, Corey Tuttle, Hairstylist Madu Artis mencadangkan peledakan bahagian bawah pinggang anda supaya apabila mereka berbaring di atas dahi anda, ada perlindungan. Untuk pembetulan yang cepat dan mudah di mana-mana, pro mencadangkan supaya satu pek minyak membungkus kertas di tangan. Antonio Prieto, pengasas Antonio Prieto Salon di New York mengesyorkan storking syampu kering saiz perjalanan di dalam beg anda untuk sentuhan up.

Perjuangan # 2: Pelan Perjalanan Anda Konflik dengan Trim Bang Biasa Anda

SOLUSI: Sekiranya percutian anda musim ini jatuh pada sentuhan tepu anda yang sudah dijadualkan, ubah gaya biasa anda untuk mengekalkan pukulan anda daripada menikam anda di mata. Tuttle mencadangkan menyapu pinggiran anda ke tepi. “Ini akan menghalang pukulan anda daripada berpeluh dan melekat pada dahi anda,” katanya. Panjang tambahan sedikit adalah semua yang diperlukan untuk dapat menyikat bangs anda ke sisi dan mengamankannya dengan pin bobby atau pin rambut hiasan.

Perjuangan # 3: Kerosakan anda tidak terkawal

SOLUSI: Untuk mengelakkan bangs anda mula bengkak, Prieto mengesyorkan menyiapkan rambut anda sebelum anda melangkah ke kelembapan untuk memastikan ia licin. “Bekerja krim gaya seperti Blow Dry Beautifier Krim Thermo BB Shu Uemura ($ 39; shuuemuraartofhair-usa.com), pra-pukulan kering untuk memerangi kelembapan,” katanya. “Ini akan mewujudkan asas yang akan bertahan lebih lama.”

Pilihan lain adalah untuk menjalankan periksa dalam perut melalui pinggir anda. Tuttle suka Bumble Spray Prep Lightweight ($ 25; sephora.com). Ikuti dengan sangat sedikit minyak seperti Bumble and Bumble’s Oil Invisible Oil ($ 40; sephora.com) untuk mengelak kelancaran.

Perjuangan # 4: Anda Mempunyai Cowlicks

SOLUSI: Koboi yang degil boleh berlaku dalam mana-mana musim, tetapi semasa bahagian musim panas rambut anda yang bertentangan dengan selebihnya helai di kepala anda boleh menjadi lebih teruk. Berita buruknya adalah bahawa tidak ada cara yang sebenarnya untuk menghindari cowlicks kerana mereka adalah corak pertumbuhan semula jadi rambut, tetapi anda boleh menjinakkan mereka dengan belajar bekerja dengan mereka. “Anda juga boleh memotong mereka lebih pendek untuk menggabungkan mereka ke dalam rambut, atau membesar mereka untuk memberi berat badan dan mengurus ke rambut, kata Tuttle.” Apabila meniup pengeringan, anda mahu mengeringkan rambut dengan berus yang menolaknya ke satu arah, dan kemudian selepas beberapa langkah, bertukar dan berus rambut ke arah yang bertentangan, selamat dengan klip rata yang tidak meninggalkan tanda, atau bungkus dengan syal untuk ditahan. “

Untuk mencukur beberapa minit dari rutin penggayaan anda, Prieto menyarankan untuk memilih rawatan keratin dalam salun yang ringan, yang akan berlangsung sepanjang musim.

VIDEO: Kos sebenar Mikroblading dan Prosedur Kecantikan Lain

Perjuangan # 5: Tebal Anda, Fringe Penuh Merasa Berat

SOLUSI: Jika bentuk sebenar pinggang anda menyumbang kepada peluh dan keriting dahi yang berlebihan, cuba ubah bentuknya sedikit untuk musim panas. Prieto mencadangkan beralih perkara dengan meminta “panjang, kurang berlapis bang yang akan membantu memegang gaya lebih lama.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 2 =

map