Cara Dapatkan Cowlicks Anda Di Kawalan, Lurus dari Kelebihan

Rambut yang tidak teratur boleh menjadi lebih mengecewakan daripada melicinkan Metrocard dengan tambang yang tidak mencukupi apabila anda terlambat. Cincin ini terutamanya benar apabila ia datang kepada cowlicks, bahagian-bahagian yang degil rambut anda yang bertentangan dengan seluruh helai anda. Biasanya di bahagian depan, mahkota, atau belakang kepalanya, ini adalah kepingan-kepingan yang mencucuk dan tidak berbaring.

Bergantung kepada lokasi, jenis dan keistimewaan gaya rambut anda, kadang-kadang boleh diselipkan oleh stylist berbakat yang boleh menggabungkannya ke lapisan yang panjang, “kata Nick Stenson, Stylist Celebrity Matrix SoColor. “Jika itu tidak mungkin, ambil perkara ke tangan anda sendiri.”

Sebagai ganti penyangak dan tontonan minit ke rutin rambut kami, kami meninjau empat orang pendidik untuk cara pakar mereka untuk menenangkan cowlicks.

Adakah Flip tersebut

Mungkin tidak ada cara yang mudah untuk menghapuskan cowlicks, tetapi anda boleh menipu rambut yang tidak teratur. Selepas membasuhnya, Wesley O’Meara mengesyorkan pengeringan letupan dan menetapkan rambut anda ke arah yang bertentangan. Corey Tuttle, Madu Artist hairstylist berkata untuk memulakan dengan meniup-pengering rambut anda ke arah cowlick, dan selepas beberapa saat, beralih ke pengeringan ke arah yang lain. Berus bulat akan memudahkan untuk memegang dan menarik rambut di kedua-dua arah, dan peresap pada tetapan rendah akan berfungsi dengan baik pada keriting. “Pengeringan rambut anda dalam pelbagai arah akan mengelirukan akar rambut di kawasan itu untuk membantu memecahkan arah degil yang dipegang oleh cowlick.

BERKAITAN: 8 Trik untuk Mendapatkan (dan Menjaga) Bangs of Your Mimpi

Sikat turun

Apabila rambut basah, gunakan sedikit gel tahan lama seperti Matrix Style Link Super Fixer Strong Hold Gel ($ 18; matrix.com) pada titik masalah. “Jika rambut dibenarkan untuk mengeringkan sedikit, cicil akan sesuai dengan bentuk semula jadi,” kata Stenson. Apabila anda mengeringkan-pengeringan, letakkan pengering anda pada api yang rendah dan sikatkan kambing itu ke dalam penyerahan semasa anda bekerja. Untuk penguat tambahan, anda boleh mengetatkan kawasan dan memegangnya dengan klip sambil gaya rambut anda. Untuk memastikan helai kekal rata sepanjang hari, Stenson mengesyorkan pelan-pelan ini dengan spektrum seperti Matrix Style Link Style Fixer Hairspray ($ 18; matrix.com).

Dapatkan Besi Flat

Sekiranya cowl anda hanya menunjukkan sendiri rambut anda dikeringkan, angkat besi rata yang amanah anda. Corey Tuttle, Honey Artists seniman hairstylist mengatakan bahawa memohon haba yang melampau ke kawasan tertentu boleh membantu meratakan rambut degil. Pastikan anda mendapat besi sedekat mungkin dengan akar bahagian rambut.

BERKAITAN: Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mewarna Rambut Anda dengan Pewarna Kotak, Lurus dari Kelebihan

Pasang klip di atasnya

Petua ini mungkin kelihatan seperti pembetulan cepat yang jelas untuk menyembunyikan seorang cowlick, tetapi penyadapan rambut kawalan juga boleh berfungsi sebagai langkah pencegahan. Tuttle mencadangkan menggunakan klip rambut (satu yang tidak akan meninggalkan penyok) untuk memegang cowlick di tempat sebelum memukul lampu pada waktu malam. Anda akan bangun untuk mengetahui bahawa binatang itu telah dijinakkan.

Tingkap Mencuci Ia

Untuk lembu jantan dalam pukulan anda atau di bahagian depan kepala anda, bayangkan wiper pada tingkap kereta, dan itulah cara cara kerja untuk melicinkannya. Cara Wilbur Kevin.Murphy GoldKey Educator dan Stylist Master di Soon Beauty Lab di New York, berkata untuk mula bekerja pada cowlick ketika rambut masih sangat basah, dan menggunakan semburan memegang ringan seperti Kevin.Murphy Anti. Spray Gravity ($ 28; kevinmurphy.com.au) kepada akar. Seterusnya, dengan menggunakan sikat gigi yang kecil, simpan rambut rata ke kulit kepala dan gunakan gerakan mundur sedikit ke akar sehingga rambut kering 50 peratus. Teruskan pengeringan rambut, mengarahkan cara anda mahu meletakkannya. Apabila ia benar-benar kering, spritz semburan kering kering seperti Kevin.Murphy Doo.Over ($ 29; kevinmurphy.com.au) untuk memegang tambahan yang tidak akan menimbang rambut ke bawah.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

52 − 44 =

map