Cara Membuat Makeup Perkahwinan Anda Sendiri

Anda telah menetapkan tarikh, memilih warna anda, mempunyai pengiring pengantin anda memilih pakaian, dan segala-galanya dari katering untuk pusat-pusat bunga bunga telah dikawal. Soalan logik seterusnya: apakah rancangan dengan solek anda? Walaupun anda tidak pergi ke laluan DIY dengan placecards, yakinlah sama sekali mungkin untuk membuat solek anda sendiri untuk perkahwinan anda-tidak menggunakan mesin foundation airbrush yang diperlukan. Artis solekan Maureen Pedala telah bekerja pada pengantin cantik yang banyak, dan untuk bersiap untuk hari besar anda, kami meminta pro untuk menawarkan tip terbaiknya dan membantu membuat rancangan permainan untuk membuat solek perkahwinan anda sendiri. Teruskan membaca untuk semua maklumat yang anda perlukan untuk melakukan solek anda sendiri untuk perkahwinan anda, serta teknik yang anda perlukan untuk berlatih menuju ke hari besar.

BERKAITAN: Cara Merancang Perkahwinan Anda Seperti Pro

Pelan mengikutinya

Mula membuat rancangan permainan anda kira-kira 3 bulan sebelum hari perkahwinan anda. “Anda perlu mempunyai masa untuk mendapatkan kulit anda dalam keadaan terbaik, membeli dan menjadi biasa dengan produk yang anda akan gunakan, dan mempunyai beberapa latihan berjalan untuk melihat berapa lama solek yang akan berlangsung seperti yang anda lakukan sepanjang hari yang panjang,” menasihatkan Pedala, yang juga mengesyorkan mendapatkan wajah pembersihan yang mendalam (ekstraksi sans) sekitar waktu yang sama. Kemudian, dapatkan Sephora untuk mendapatkan produk. Senarai membeli-belah anda sepatutnya seperti berikut: asas asas, formula asas semata-mata, serbuk lut, eyeshadow, pelapik, maskara kalis air, pemerah pipi, gincu, dan concealer. “Memilih penyembunyian dengan nada yang hangat, hanya sedikit lebih baik daripada asas anda, tetapi tidak terlalu ringan Blending adalah sahabat baik anda di sini. Anda tidak mahu melihat perubahan warna yang berbeza,” katanya kepada kami. “Pilih warna bibir yang lembut Warna bibir yang paling tidak akan berterusan melalui bercakap, mencium, dan membakar, tetapi anda mungkin mempunyai sedikit masa untuk memohon semula. Anda mahu melihat keseluruhannya berfungsi dengan warna bibir yang lembut, supaya apabila ia hilang, anda tidak akan kelihatan berbeza. “

Pergi Neutral

Kecuali tema itu ialah pelangi putri unicorn, anda akan mahu berpegang kepada skim warna neutral dengan petunjuk mawar, pic, dan gangsa. “Anda harus kelihatan seperti diri anda pada hari perkahwinan oyur.” Permaidani merah ‘anda, tetapi anda semua sama, “kata Pedala. “Tinggal dengan warna krim pada kelopak mata anda, dan gunakan sama ada taupe, mawar lembut, atau warna gangsa cahaya dalam lipatan.” Tan atau nada kulit gelap disanjung oleh permaidani gangsa, karang, atau buah beri, manakala kulit yang saksama harus dipakai untuk merah jambu, pic, atau mawar yang lembut. Warna bibir harus mengikutinya dengan semak berry, merah jambu, atau aprikot.

Campurkan dengan hati-hati

Caranya untuk memakai warna neutral yang masih muncul dalam semua foto perkahwinan anda? Menggabungkan semua garis keras dengan sempurna. “Anda mungkin mempunyai warna merah jambu yang merah jambu yang sempurna, tetapi jika anda meletakkannya dalam coretan yang keras di sisi muka anda, kamera akan membesar-besarkannya,” Pedala memberitahu kami. “Gunakan lembut, berus mewah, span, dan sedutan untuk menggabungkan warna.” 

BERKAITAN: Pereka Kulit Perkahwinan Miranda Kerr Sangat Mudah Di Rumah

Amalan Kaedah Makeup Mata

“Semua drama itu perlu disimpan untuk garis lashes dan sebatan,” kata Pedala. Sebaik sahaja warna bayang-bayang anda ditetapkan, amalkan lapisan garis lash atas anda, sama ada pensel kalis air atau gel, yang hampir dengan asas bulu mata yang mungkin. “Jangan takut untuk menyentuh bulu mata mereka sendiri. Lukis pendek dan bukannya melakukan satu garis pantas dan licin, kemudian ambil berus kecil dengan beberapa bayang-bayang gelap dan letakkan di atas garis pensil,” tambahnya. “Ini melembutkan garis dan meningkatkan potensi yang berkekalan.” Anda sama ada boleh meninggalkan garis bawah garisan telanjang, atau campuran pada warna coklat atau coklat muda dengan berus kecil. Berikan sebatan anda beberapa pam versi curler-Shu Uemura ($ 20; shuuemura-usa.com) adalah kegemaran Pedala – memohon maskara kalis air dengan murah hati. Tentukan sama ada atau tidak anda merancang untuk bekerja dengan sebatan palsu, kemudian berlatih seberapa banyak yang anda boleh. “Kelompok kecil adalah paling mudah untuk menguruskan apabila melakukan solek anda sendiri,” kata Pedala. “Sapu setiap kelompok dalam sedikit Duo Glue ($ 4; target.com), tunggu 10 saat untuk mendapatkan norak, kemudian letakkannya di atas garisan tiruan semulajadi anda.” Kaedah terbaik adalah untuk memulakan dari luar, kemudian jalan ke tengah-tengah mata anda.

Kalis air Semuanya

Walaupun anda bersumpah tidak akan menangis, anda mungkin akan merobek sedikit, jadi segala-galanya kalis air-terutamanya kawasan mata anda-adalah kunci. Pedala menasihatkan bermula dengan penyembur pada penutup anda sebelum mengadun pada eyeshadow, dan menggunakan maskara kalis air dan pelapik secara eksklusif. Tetapkan garis menggunakan bayang matte dalam warna yang sepadan di atas. Primer asas yang dipercayai anda harus menghalang kulit anda daripada memakai, tetapi pastikan anda tidak melampaui serbuk muka, kerana ia adalah penyebab utama bagi coretan air mata putih yang sering muncul selepas menangis. “Terlalu banyak produk apa pun yang akan bergerak di muka dan kelihatan ceroboh ketika hari berlalu, jadi pastikan tangan ringan, dan sentuh dengan kertas yang ditusuk supaya anda tidak melihat kekosongan,” katanya. “Untuk undereyes anda, sapukan serbuk lut sedikit ke atas concealer apabila anda memohon maskara Apabila anda selesai, sikat serbuk itu. Produk yang sisa akan menyimpan maskara daripada memindahkan ke kulit anda apabila anda berkelip.”

VIDEO: Panduan Pergi-Untuk Anda Menemukan Hadiah Perkahwinan yang Benar

 

Pastikan tenang, dan membawa klac yang terikat dengan baik

Anda telah menyempurnakan teknik anda, tetapan meja teratur, dan pagi hari besar anda semakin dekat. Menurut Pedala, keseluruhan rutin perlu mengambil masa tidak lebih dari 35 hingga 40 minit, tetapi penting untuk tidak tergesa-gesa, setelah itu, anda mungkin cukup bekerja seperti itu. “Beri diri anda beberapa masa bantal dan letakkan satu jam sehingga anda akan berehat dan bersenang-senang,” katanya. Dari sana, anda akan mahu mengemas kopling anda. Buang sama ada kertas atau serbuk lentur dalam, bersama-sama dengan warna bibir anda, dan berpotensi padat blush kecil. “Pada sesetengah kulit, pewarna boleh pudar,” kata Pedala. “Jika anda tidak dapat menyesuaikan padat, dapatkan berus perjalanan, mencelupkannya ke dalam warna merah dan bungkusnya di dalam tisu.” Tisu tambahan juga merupakan keperluan. Pastikan untuk menghapuskan air mata anda daripada mengelapnya untuk mengelakkan kerja keras anda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 36 = 41

map