Cara Mengitar semula Produk Kecantikan Kosong Anda

Berikut adalah fakta yang tidak menyenangkan-rata-rata Amerika melontar kira-kira 185 paun plastik setiap tahun, dan lebih 29 juta tan akhirnya mendapat bertumpuk di tapak pelupusan sampah. Perubahan iklim adalah sangat nyata, dan planet kita berada dalam bahaya, tetapi ada cara yang boleh anda bantu. Mulailah dengan melihat stash produk kecantikan anda, terutamanya pada barang-barang pilihan yang hanya mempunyai sedikit tetes sebelum mereka dibuang ke dalam wastebasket anda. Kebanyakan solek, penjagaan rambut, dan produk badan datang di dalam bungkusan yang boleh dikitar semula. Logo yang boleh dikitar semula yang berguna, biasanya dicetak di bahagian bawah atau belakang objek, adalah salah satu petunjuk, dan jika produk itu berlaku dalam botol, plastik, atau aluminium, pastikan anda menyusunnya dengan makanan lain yang mengikutinya. Untuk membantu membersihkan tindakan anda dalam masa untuk Hari Bumi, kami menggariskan dengan tepat cara mengitar semula produk kecantikan kosong anda, di bawah.

BERKAITAN: 4 Apl yang Akan Membantu Anda Hijau Rutin Anda

Pembungkusan Produk

Kerana kebanyakan pembungkusan dibuat dari bahan kadbod atau kertas, anda boleh dengan mudah membuang bahagian luar ke dalam kitar semula hijau. Runtuhkan kotak-kotak kecil jika anda boleh, jika tidak, mereka baik-baik saja diletakkan bersama-sama dengan kadbod Home Depot yang tetangga anda digunakan untuk masuk dengan lebih awal pada minggu.

Kosmetik kosong

Dengan syarat bahawa kuali bayangan kosong dan tiub gincu adalah plastik, ini boleh diletakkan dengan botol air, soda dan jus kosong yang telah dibilas dan dibuang ke dalam kitar semula biru anda. Berikan kosmetik anda dengan rawatan yang sama dengan membersihkan sebarang produk yang berlarutan, tetapi semak semula untuk melihat sama ada jenama yang berkenaan mempunyai program kitar semula sendiri-MAC, sebagai contoh, membolehkan anda membawa 6 bekas MAC kosong untuk berdagang untuk gincu baru yang anda pilih, manakala Asal akan menerima dan mengitar semula sebarang produk kosong, tanpa mengira jenama.

BERKAITAN: 12 Jenama Penjagaan Kulit Semulajadi untuk Pastikan Radar anda

Botol kaca

Berikan wangian yang lama dan botol asas kosong yang dibilas dengan teliti apabila penurunan terakhir telah digunakan. Mereka boleh dilemparkan dengan botol wain dan bahan daur ulang kaca anda yang lain.

Botol plastik

Shampoo kosong, perapi, losyen badan, gel mandi, cuci muka, dan formula lain yang pernah dibawa ke luar plastik akan sesuai di antara barangan plastik anda yang lain, termasuk kosmetik yang disebutkan di atas yang tidak anda ambil semula ke asal-usul tempatan anda kaunter.

Logam atau Aerosol Tin

Kumpulkan tin anda dengan syampu kering, penyembur rambut, mousse, krim cukur, dan semburan deodoran yang tidak lagi menunggu untuk menghembus nafas. Ini boleh disejukkan dengan tin aluminium dan logam anda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 3 =

map