Inilah Cara Mencegah Lepuh untuk Baik

Satu-satunya kelemahan untuk melangkah ke tumit musim panas? Lepuh yang tidak dapat dielakkan. Tanpa halangan pelindung stoking, kasut tumit, booties, dan apa saja sandal super-strappy semuanya akan membawa risiko menimbulkan siksaan di kakimu. Tetapi kami akan memberikan anda imuniti. 

Untuk menjalani kehidupan yang bebas dari kelenjar yang menggelegak, penting untuk terlebih dahulu memahami bagaimana ia terbentuk. “Lepuh dikaitkan dengan geseran,” jelas Dr. Emily Splichal, podiatrist dan pakar pergerakan manusia. “Tekanan yang berlebihan dan gerakan berlebihan menghasilkan geseran, yang menyebabkan kalus, jagung, dan lecet.” 

Untuk mengelakkan geseran, matlamatnya adalah untuk mencari kesesuaian sempurna-konsep yang, diakui, sebagai sukar difahami kerana ia berbunyi. David Mesquita, naib presiden Leather Spa New York, menggambarkan cita-cita yang ideal sebagai “apabila lebar kaki anda sepenuhnya di papan insole,” kerana apabila ada ruang tambahan, terutama di antara tumit dan kaunter (aka bahagian belakang kasut), menggosok dan chafing terikat berlaku. Pembaikan: pad gel yang anda boleh selesa memasuki ke dalam tapak di bawah mana bola kaki anda melanda.

BERKAIT: Apa Ketinggian Tumit Paling Sihat untuk Kaki Anda?

Sebaliknya, apabila fit terlalu ketat nasib lepuh juga menanti anda. Begitu juga untuk memecahkan sepasang kasut baru. Dalam kedua-dua kes, Splichal dan Mesquita sama-sama bersetuju bahawa amalan di rumah, seperti memakai kaus kaki untuk menghulurkannya atau menyembur produk stretch-shoe untuk melembutkan kulit dan melegakan kawasan tekanan, boleh membantu, tetapi remedi ini hanya pergi setakat ini. Semuanya berjalan balik ke hari pembelian. “Sekiranya ia ketat dari awal, kesilapan yang paling biasa untuk orang membuat ialah mereka fikir mereka boleh mendapatkannya,” kata Mesquita. “Jangan fikir anda boleh membuat perubahan drastik, kerana anda tidak boleh. “

“Jika ia menggosok di kedai, ia akan terus menggosok:isten kepada tanda-tanda kecil yang kasut memberi anda,”Gema Splichal.” Dan membeli kasut di waktu petang. Kaki membengkak dari berjalan dan berdiri, jadi apabila anda akan mendapat yang paling tepat. “

BERKAITAN: Ini adalah Sandal Terburuk untuk Kaki Anda

Sebenarnya dinyatakan! Sekiranya terlambat untuk membeli sandal gelang kakinya, perkara terbaik yang boleh anda lakukan adalah palsu halangan antara kaki anda dan punca pelepasan yang meletihkan. Pertama, menukar perban- “mereka tidak berbuat apa-apa,” kata Splichal mengisyaratkan Moleskin bahawa anda boleh memotong dan menyesuaikan untuk melindungi kawasan masalah. “Band-Aids akan bergerak, dan jika kasut bergerak, mereka akan berpegang pada kasut dan membuat lebih banyak geseran,” jelasnya.. 

Jika tidak Moleskin, maka 2ndSkin. Hayley Atkin, stylist kuasa Hollywood yang pelanggannya termasuk Mindy Kaling dan Lake Bell, bersumpah dengan barang-barangnya: “Ia digunakan oleh penari; ia seperti lapisan kulit tambahan, dan anda tidak dapat melihatnya, yang sempurna jika anda memakai sandal. ” Kaedah lain termasuk gel liner dan tongkat berasaskan jeli petroleum. 

Pada nota itu, kami telah mengeluarkan produk-produk yang paling buruk di luar sana dan menyusun semula senjata ini untuk membantu anda mencapai tidak melepuh, bebas geseran musim panas (dan seterusnya). 

Lepuh Free Feet
Kesopanan

1. Kit 2Skin Blister ($ 15; amazon.com): “Ia digunakan oleh penari; ia seperti lapisan kulit tambahan, dan anda tidak dapat melihatnya, yang sempurna jika anda memakai sandal, “kata Atkin. 

2. Scholl’s DreamWalk Heel Liner ($ 6; drugstore.com): “Sebab anda mendapat lepuh di belakang tumit adalah kerana anda melangkah keluar dari kasut,” kata Splichal. “Buat kasut yang lebih padat dengan padding kecil di kaunter tumit.” 

3. Blok Blok Genggaman Band-Aid ($ 9; walgreens.com): “Ia akan membantu mengekang geseran-apa-apa yang berasaskan jeli petroleum akan, seperti Vaseline,” kata Splichal. 

4. Pembalut Cecair Baru-Kulit ($ 4; walgreens.com): Sebagai tambahan kepada 2ndSkin, Atkin menggunakan pembalut cecair, yang membentuk halangan fleksibel melihat-melalui yang sebenarnya akan tetap di. 

5. Kulit Spa Kasut Stretch ($ 9; leatherspa.com): “Pecahkan kasut dan melembutkan kulit dengan semburan salutan kasut ini,” kata Mesquita. “Sembur ke dalam dan luar dan pakai semasa lembab.” 

6. Bantuan Pertama Hanya Pembalut Moleskin ($ 5; walmart.com): “Sentiasa pastikan untuk meletakkan Moleskin di kakimu, bukan kasut,” kata Splichal. “Ini bertindak sebagai kaus kaki, sebagai kusyen antara kasut dan kulit anda.” 

7. Dr Jill’s Gels Ball-of-Foot Cushions ($ 10; amazon.com): “Untuk kasut yang tidak selesa tanpa sokongan atau kasut yang sedikit terlalu besar, letakkan sedikit pad gel di bahagian depan,” kata Mesquita. 

8. Kulit Spa Gel ($ 13; leatherspa.com): “Untuk mengelakkan chafing di antara jari-jari kaki,” kata Mesquita, “ada balutan gel yang muncul dan membungkus selubung sandal.”

BERKAITAN: Bagaimana Menyembuhkan dan Mencegah Lepuh

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

82 − 80 =

map