Memotong Rambut Anda Kering? Inilah Mengapa Anda Perlu Pertimbangkan Ini

Pernahkah anda mendapati diri anda duduk di kerusi stylist di salon yang diatasi dengan ketakutan dan penyesalan pertengahan kerana anda tidak boleh menilai sama ada anda akan merosot atau menangis sekali inci rambut anda dicabut? Kita semua ada di sana, tetapi beralih ke pemotongan kering sebagai ganti teknik basah tradisional mungkin menyelamatkan kamu dari tekanan tekaan semasa lawatan salun anda yang seterusnya..

“Apabila seorang pengrajin memotong rambut anda [kering], mereka tidak hanya membayangkan rupa dan gaya yang anda inginkan, tetapi juga memperhatikan bahawa ketika tamu itu meninggalkan, dia akan dapat meniru rupa dengan mudah, dan yang tumbuh akan masih kekal cantik ketika dia datang untuk lawatannya yang seterusnya, “kata stylist Johnny Wojtanowicz dari Bengkel Sahag di New York.

Apabila basah, rambut lebih padat, terbentang, dan terima kasih kepada keanjalan, muncul lebih lama, menjadikan hasil akhir potong kurang dapat diprediksi. Oleh kerana helai direndam kelihatan berbeza daripada ketika ia kering-terutamanya jika rambut anda memotong kerinting sebelum mencuci membuat stylist untuk membuat pemotongan yang lebih terperinci yang realistik terhadap bagaimana rambut akan kelihatan dan berkelakuan dalam kehidupan seharian di luar salon.

BERKAITAN: 20 Potongan Rambut Yang Tidak Akan Keluar Daripada Gaya

Di Sahag, kaedah pemotongan kering yang dibuat oleh pengasas dan stylist lewat salun kepada selebriti seperti Sarah Jessica Parker dan Jennifer Aniston, dipanggil “penekanan.” “Setiap bahagian rambutnya meruncing di hujung, hampir secara individu, yang membolehkan stylist untuk membentuk bentuk yang lebih kuat dan tahan lama di rambut tetamu. Asal-usulnya dipotong sekeping, mengikut seksyen, hanya pada petua. Ini memberikan keadaan yang kukuh dan kelembutan semula jadi kepada hujung anda, “jelas Wojtanowicz. “Ia menjadikan rambut anda lebih semula jadi, seimbang, dan lembut.”

Selain memastikan bahawa anda dan stylist anda berada pada tahap yang sama tentang gambaran besar gaya anda, satu lagi sebab untuk memikirkan semula potongan basah adalah bahawa daging kering mempunyai kehidupan yang lebih lama antara potongan, jadi jika anda hampir tidak boleh memerah dalam masa untuk mingguan kelas yoga, maka kaedah ini adalah untuk anda. Wojtanowicz mengatakan bahawa pemotongan rambut kering memerlukan perjalanan kurang kerap ke salon kerana bentuk gaya dipotong ke dalam rambut, jadi bukan hanya lebih lembut dan lebih mudah untuk gaya di rumah, ia membolehkan tumbuh untuk mengekalkan bentuk asal di antara.

Bahagian terbaik tentang teknik ini adalah serba boleh. Pemotongan kering adalah sejagat, sesuai untuk gaya apa sahaja yang anda cari untuk mencapai, dan berfungsi dengan apa-apa jenis rambut, sama ada tekstur anda lurus dan halus atau keriting dan keriting. “Kecemerlangan pemotongan itu tidak kira tekstur seseorang, ia boleh dijinakkan dan dibentuk dengan apa yang diinginkan oleh tetamu,” kata Wojtanowicz.

BERKAITAN: Produk Penjagaan Rambut Terbaik 2015

Untuk memanjangkan pemotongan kering, Wojtanowicz mengesyorkan memastikan rambut anda mempunyai kelembapan yang diperlukan untuk mengekalkan rupa yang sihat, dan bentuknya. Minyak penamat seperti Macadamia Professional Nourishing Moisture Oil Spray ($ 31.95; ulta.com), akan menghidrat helai, melindungi mereka terhadap unsur-unsur, dan mengunci vitamin penting.

Oleh kerana pendekatan yang disesuaikan untuk pemotongan bukanlah norma pada majoriti salon, mencari stylist dengan pengalaman yang betul dalam kaedah ini adalah penting sebelum anda melepaskan potongan awal. Tetapi jika anda ingin gaya yang lebih disesuaikan yang unik kepada anda dan rambut anda, potongan kering mungkin hanya perubahan yang anda lakukan selepas.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

31 − 30 =

map