10 Kebenaran Gaya Kita Belajar dari Elle Woods Legally Blonde

Lima belas tahun yang lalu hari ini, 13 Julai, Legally Blonde melanda teater dan memperkenalkan kami kepada Elle Woods, salah seorang watak Reese Witherspoon yang paling disukai. Woods banyak perkara: seorang vegetarian Gemini, ibu kepada Bruiser, presiden keahliannya Delta Nu, dan tentu saja, pelajar undang-undang ace-berpaling peguam yang belajar untuk mendakwa di Prada (apa, seperti itu sukar?).

Sebelum mengikuti bekas teman lelakinya Warner (Matthew Davis) ke Harvard Law School, menetapkan plot itu menjadi usul, anda mungkin ingat bahawa Elle juga merupakan peniaga fesyen utama di CULA. Yang cukup banyak menjelaskan mengapa dia tidak malu tentang memamerkan gaya dan kecerdasan kecantikannya sepanjang filem itu.

Pendekatannya yang tidak berani untuk berpakaian (baca: merah jambu pada merah jambu pada merah jambu) meletakkannya dalam kategori yang sama seperti plat fiksyen lain, seperti Tidak tahu babe Cher Horowitz atau Seks dan KotaCarrie Bradshaw. Dan selain mesej power girl yang hebat, itu adalah gaya Elle yang membuatnya sangat menyenangkan untuk menonton semula tahun-tahun ini.

Dari kuasa gaun monokromatik ke penyelenggaraan permulaan ABC, berikut adalah 10 perkara yang Elle Woods mengajar kita, di luar bengkok dan snap.

BERKAITAN: Reese Witherspoon dan Daughter Ava adalah Definisi #Twinning dalam Instagram baru ini

Cari Warna Tandatangan Anda

Apabila sesuatu berfungsi, berpegang padanya. “Saya tidak faham mengapa anda benar-benar mengabaikan warna tandatangan anda,” kata kakak perempuan Elle, Serena ketika mereka pergi membeli-belah sebelum tarikhnya besar dengan Warner. Pink adalah sebahagian daripada identiti Elle dan walaupun dia tersesat dari semasa ke semasa, dia selalu kembali dengan cara yang monokromatik untuk momen-momen besar filem ini. Malah resumenya berwarna terang (dan wangi).

Jangan Bayar Harga Penuh jika Anda Tidak Perlu

Apabila seorang penjual cuba menjual Elle pakaian yang ditandai dengan harga penuh, dia menghidupkan meja. “Adakah rayon kelikatan rendah ini? Dengan jahitan atas gelung separuh pada hem?” dia bertanya. “Sudah tentu, ia adalah satu-of-a-kind,” kata kerani. Ditumpaskan. “Tidak mustahil untuk menggunakan jahitan atas gelung separuh pada rayon kelikatan rendah, ia akan merampas fabrik. Dan anda tidak memilikinya: Saya melihatnya pada bulan Jun Vogue setahun yang lalu. Jadi jika anda cuba menjualnya kepada saya untuk harga penuh, anda memilih gadis yang salah. “Dan itulah bagaimana ia dilakukan.

Orange Tidak Akan Menjadi Merah Baru

Kami bersetuju bahawa warna buahnya agak sukar untuk ditarik daripada mengatakan, magenta. Tetapi Elle mengambilnya ke tahap yang baru. “Minggu lalu saya melihat Cameron Diaz di Fred Segal dan saya bercakap tentang membeli sweater angora ini yang benar-benar ganas. Siapa yang berkata jeruk adalah merah jambu baru itu diganggu dengan serius.”

Sepasang mata yang baik dapat berubah

Sama ada ia benar-benar memerlukan mereka untuk melihat, gelas Elle membantu dia masuk ke dalam minda ilmiah untuk hari pertama sekolah undang-undang. Kami menghargai bingkai yang berani juga dan rupanya dengan ensemble yang sama pintar.

Mendapatkan Manikur Biasa Lebih Penting Daripada Anda Pikirkan

Banyak adegan penting filem berlaku di salun kuku manakala Elle telah mendapat mani Perancis yang berkilat yang memerintah pada masa awal. Dia bertemu dengan bestie / ahli terapi Paulette (Jennifer Coolidge) yang baru di sana dan menerima nasihat mengubah kehidupan daripada seorang profesor (Holland Taylor). Dan di manakah kita akan menjadi tanpa bengkok dan snap atau lelaki UPS?

Sekiranya Anda Berpakaian Lebih Berpakaian atau Underdressed, Hanya Memilikinya

Kami tidak merancang untuk muncul di mana-mana dengan kostum bunny Playboy, tetapi komitmen Elle untuk melihat adalah inspirasi – telinga bunny dan semua.

Pakaian untuk Kerja yang Anda Mahu

Tidak syak lagi bahawa Elle lebih suka berada dalam bikini sequined daripada butang sutera ke bawah (“Tidak ada lagi baju kurung dan pantyhose,” katanya dalam masa yang lemah). Tetapi dia masih mencari jalan untuk berpakaian sewajarnya untuk firma undang-undang, sementara Marilyn tinggal lebih banyak daripada Jackie. Bibir merah dan bahagian samping yang bergaya melengkapi sisinya yang lebih konservatif.

Gay Lelaki Tahu Pereka, Lelaki Lurus Jangan

Ini jelas merupakan generalisasi. Tetapi satu perkara yang berlaku semasa kes mahkamah pertama Elle. Apabila budak lelakinya yang bernama Brooke (Ali Larter) memberitahu Elle supaya tidak memusnahkan “kasut musim lalu Prada” kepadanya, Elle menyedari bahawa dia adalah gay dan tidak mungkin mempunyai hubungan sulit dengan Brooke. Sementara di sana adalah lelaki lurus yang suka fesyen, majoriti tidak menyedari bahawa kami memakai kasut, apalagi gaya musim lalu.

Dapatkan Dressed dari Shoes Up

Heels memainkan peranan besar dalam dunia Elle. Mereka juga membantu dia meneruskan kerjayanya (lihat di atas). Oleh itu, tidak mengejutkan bahawa kasutnya selalu menjadi titik.

Peraturan Penjagaan Rambut Sederhana dan Hingga

Paling penting, kita tidak pernah belajar, pernah Basuh rambut anda selama 24 jam selepas mendapat perm. Dan terima kasih kepada Tracy Marcinko (dan jelas Chutney), sekarang kita tahu frasa, “amonium thioglycolate.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 71 = 78

map