10 Momen Terkecil dari Anugerah Fesyen CFDA 2015

Berikan ini, sekurang-kurangnya, kepada James Corden. Sebagai tuan rumah Anugerah Fesyen CFDA 2015 di Alice Tully Hall pada malam Isnin, perbualan pertunjukan lewat lewat malam itu boleh membawa lagu.

Nya dipanggil “Untuk Menjahit Seal Impossible,” dan termasuk lirik yang menimbulkan impian reka bentuk fesyen, dinyanyikan sebelum pereka fesyen yang terasa, sebagai “bertindak seperti nasib dunia terikat dengan pelancaran saluran anda, bercakap tentang peplum sampingan anda seolah-olah anda adalah Einstein, “dan” sesuai dengan seumur hidup anda di Dataran Instagram. “Saya telah meninggalkan bahan letupan di sini, tetapi masih, anda boleh membayangkan bagaimana keadaan ini berlaku.

Dalam banyak cara, ini adalah salah satu daripada Anugerah CFDA yang lebih aneh dan membingungkan dalam ingatan baru-lama yang tidak masuk akal, diselingi dengan ucapan yang kurang dari-tulus, terlalu menyedari tentang media sosial di atas landasan, tertakluk kepada penggunaan yang sangat teruk perkataan “brilian,” dan secara amnya tidak menentu. Namun demikian, seperti Diane von Furstenberg, presiden majlis fesyen dan bintang televisyen realiti, berkata selepas acara itu berakhir, ia juga mencerminkan masa yang sangat baik, termasuk anugerah yang disampaikan kepada Instagram oleh Kim Kardashian (@kimkardashian, 34.8 juta pengikut), yang memakai pakaian melihat-lihat, semasa mengandung dan heroin, di bawah cuaca. Berapa banyak suka yang dia ada sekarang?

Biasanya, setiap orang yang terkenal terkenal tidak cukup terkenal di malam besar fesyen, tetapi kini pereka sedang berusaha untuk tetap relevan. Walaupun benar bahawa kita semua hanya nombor – yang duduk di barisan hadapan, hanya beberapa tempat dari Tom Ford, selain sensasi media sosial Josh Ostrovsky (@thefatjewish, 4.4 juta pengikut)? – bahan masih dibawa malam. Sekurang-kurangnya para pereka masih mendapat anugerah-dan ada banyak dari mereka yang pergi ke sana dalam 10 saat teratas malam:

1. The Row Menang Besar

Menerima semula hadiah utama pereka pakaian wanita tahun ini, Ashley Olsen dan Mary-Kate Olsen dari The Row berkata mereka tidak pernah mengharapkan untuk menjadi begitu terhormat apabila mereka memulakan label fesyen mereka sedekad yang lalu, walaupun almari mereka mesti dipenuhi dengan trofi CFDA sekarang , yang memenangi gelaran womenswear pada 2012 dan anugerah untuk aksesori pada tahun lepas. Tetapi keanggunan bersinggungan adalah bahagian yang sangat penting dalam mesej jenama mereka, dan ia sangat menggembirakan untuk mendengar mereka berterima kasih kepada pelanggan mereka, dan bukannya suspek biasa, ketika menerima trofi terkini mereka.

2. Wajah yang dikenali dalam Aksesori dan Pakaian Lelaki 

Tabitha Simmons memenangi hadiah utama untuk reka bentuk aksesori, dan Tom Ford untuk pakaian lelaki (dan untuk ucapan penerimaan yang paling seksi, harus diperhatikan). Hanya pada tahun lepas, Ford menerima anugerah pencapaian seumur hidup, yang dalam industri fesyen, adalah singkatan untuk dipindahkan ke padang rumput. Tetapi tidak Ford, yang telah beralih koleksi konsisten yang berkuasa. Seperti yang dikatakannya, “Saya sangat gembira mengetahui masih ada kehidupan selepas pencapaian seumur hidup.”

2015 CFDA Fashion Awards - Cocktails
Larrry Busacca / Gett

3. Bercakap Pencapaian Sepanjang Hayat …

Betsey Johnson menerima penunjukan tahun ini, dan dirayakan dengan kereta kartun yang berakhir dengan perpecahan pada masa biasa di setiap pertunjukan runway selama 50 tahun yang lalu. Di suatu tempat sepanjang malam pada hari Isnin dia kehilangan salah satu kasutnya. Tetapi Johnson adalah legenda, banyak untuk umur panjangnya untuk fesyennya, dan untuk kreditnya dia tidak pernah mengakui dari panggung bahawa kasutnya telah tersesat. Mata Bonus untuk membawa bersama cucu perempuannya, yang berpakaian tus tulle dan kasut, nenek kelihatan semua tetapi menjadi tanda dagangan sebagai asal Betsey Johnson.

4. The Talented Up-and-Comers

Swarovski, syarikat kristal Austria, menaja hadiah untuk bakat baru muncul sekali lagi tahun ini (ke-14 dengan kerjasama CFDA, dan bravo untuk itu). Tetapi pemenang seolah-olah agak bosan. Rachel Mansur dan Floriana Gavriel dari Mansur Gavriel, yang berasal dari trend baldi terbesar sejak kebelakangan ini, memenangi hadiah aksesori, tetapi berjuang untuk membesarkan siapa saja untuk berterima kasih, selain “suami kami.” Shayne Oliver dari Hood oleh Air, sebagai yang dijangkakan, memenangi hadiah lelaki dan jenis Swarovski dan CFDA yang diakui sebelum mengakhiri pentas, mendorong penyampai Zachary Quinto untuk menyampaikan cip ad-lib terbaik malam itu- “Mereka benar-benar ingin membawa anda ke pesta.” Womenswear honoree Rosie Assoulin lebih ramah, mencatatkan dia pernah terpaksa meragut parti CFDA-dan kini dia pemenang anugerah yang disahkan.

5. Dan Sekarang Perkataan Mengenai Hos kami

Corden mencecah beberapa tahap, tetapi kebanyakannya rendah dalam rutinnya yang luar biasa, yang menyentuh kontroversi baru-baru ini di sekeliling jurugambar Terry Richardson dan Michael Jeffries, ketua eksekutif Abercrombie dan Fitch yang dihantar dari pekerjaannya berikutan penurunan ekonomi syarikat . Ia agak seperti mendengar pemain rekod di mana jarum melompat dengan keriting rambut yang semakin meningkat, berulang-ulang, menyebabkan anda merengut dan menutupi telinga anda, seperti ketika Corden mengancam untuk menyambut Kanye West dengan menjilat mukanya. Atau apabila dia menyifatkan orang ramai sebagai orang yang sangat berbeza: “Lelaki gay putih dari pelbagai kawasan Manhattan telah pergi ke sini malam ini untuk meraikan pereka fesyen yang terbaik dan terang dalam 12 bulan yang lalu.” Atau, ketika dia berkata, “Meminta saya untuk menjadi tuan rumah CFDAs adalah seperti meminta Terry Richardson menjadi tuan rumah pesta ulang tahun anak perempuan anda, “yang, saya pasti, tidak ada yang bertanya, pernah.

6. Mengenang Oscar de la Renta

Chelsea Clinton menyampaikan penghormatan kepada Oscar de la Renta yang lewat, mengingat bagaimana pereka, selepas mereka menjadi kawan melalui ibu bapanya, telah menariknya satu hari untuk bertanya kepadanya mengapa dia selalu berpakaian seperti dia cuba bercampur-campur ke dinding. Ini dia mengakui dengan sepenuh hati adalah niatnya, sebelum menjelaskan bagaimana hadiah gaun yang cantik dari pereka itu mengubah pendekatannya kepada fesyen, dan hidup.

2015 CFDA Fashion Awards - Inside Arrivals

Bump bayi Kim membuat debut permaidani merahnya di Anugerah CFDA dalam nombor Proenza Schouler semata-mata.

Dimitrios Kambouris / Getty

7. Pengiktirafan Media Sosial yang Paling Berkuasa 

Kompleks media Kardashian terus bertambah maju, menghasilkan berita yang menakjubkan, berita terkini bahawa Kim Kardashian kini secara rasmi dinamakan “Ratu Instagram,” seperti Kevin Systrom, ketua eksekutif syarikat itu. Dan sementara Kardashian mengandung anak kedua, dia masih dapat menghadiri anugerah yang memakai gaun Proenza Schouler hitam dengan banyak grommets dan potongan-potongan fringy di bahu. Juga, Kim Kardashian mempunyai sejuk.

BERKAITAN: Baju Bayi Kim Kardashian Membuat Debut Karpet Merahnya di Anugerah CFDA

2015 CFDA Fashion Awards - Inside Arrivals
Rabbani dan Solimene Photography / Getty

8. Pakaian Gilded Gigi Hadid

Gigi Hadid (@gigihadid, 3.7 juta pengikut) dalam jumpa Michael Kors emas. Suka.

9. Kanye West membandingkan dirinya dengan Pharrell

Memperkenalkan Pharrell Williams sebagai ikon tahun ini, Kanye West, memakai sejenis jaket seni mempertahankan diri, bermula dengan baik mengenali tentang reputasi beliau untuk rants fesyen: “Anda tahu bagaimana Obama mengeluarkan versi marah dirinya? Saya semacam versi pembangkang Pharrell, “katanya. Dia kemudian pergi jauh dalam masalah “salah faham kasar tentang idea kreatif selebriti” dalam masyarakat kita, mungkin bermain untuk penonton yang salah.

2015 CFDA Fashion Awards - Winners Walk
Kevin Mazur / WireImage

10. Ucapan Penerimaan Paling Lama di Malam

Pharrell (@pharrell, 5.1 juta pengikut), menerima anugerahnya dalam ucapan 12 minit, mendedahkan rahsia sebenar kebangkitan fesyennya. Pada awal kariernya, setelah menghabiskan gaji pertama di label RRL Ralph Lauren, artis Kelis membacanya seperti sebuah buku: “Dia menjelaskan bahawa saya perlu mempelbagaikan,” katanya. Ketika dia mula membeli pakaian berjenama (shoutout kepada Tom Ford untuk kulit berwarna karamel dari Gucci), Williams menemui Comme des Garcons, Junya Watanabe, dan Mark McNairy, dan gaya do-it-yourself menjadi terkenal di peringkat antarabangsa. Namun, Williams berkata mengenai pencapaian itu, dia belajar banyak kerendahan hati. “Ia adalah satu keistimewaan untuk diakui,” katanya, “bukan jaminan.”

PHOTOS: Terbaik Anugerah CFDA 2015 Permaidani Merah

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map