4 Bergerak untuk Dapatkan Tangan dan Bahu Totally Ripped Totally Musim Panas ini

Kaki anda adalah sebahagian daripada otot yang paling seksi di dalam badan. Nasib baik, terdapat banyak latihan untuk membuat mereka kelihatan dan merasa kuat. Sebagai pengasas studio kecergasan 305 Tarian-cardio, saya cadangkan menambahkan peningkatan bahu bergerak ke rutin musim panas anda – selepas semua, ini adalah musim apabila mereka berada di paparan penuh. Tetapi gunakan berhati-hati. Kerana bahu melekat pada badan pada pelbagai sendi, mudah untuk mencederakan diri sendiri dengan melakukan terlalu banyak sekaligus. Lebih baik untuk menyebarkannya ke asas untuk latihan yang berkesan dan selamat. Berikut adalah empat langkah mudah, namun sangat berkesan untuk meningkatkan bahu dan lengan anda. Lakukan rutin ini dua kali seminggu, dan anda akan mula melihat perubahan fizikal dalam masa empat hingga enam minggu. Lebih penting lagi, anda akan berasa lebih seksi, lebih yakin, dan lebih berkuasa untuk memukul pantai.

1. Tekan bahu
Berdiri dengan lebar pinggang kaki anda, berdiri tegak, dan badan anda santai. Dengan satu set berat (cuba 10 lbs per tangan), letakkan tangan anda dengan bahu, tapak tangan anda menghadap ke arah anda. Menghembuskan nafas semasa anda menolak beban hingga ke langit, meninggalkan sedikit bengkok mikro dalam siku anda. Turunkan tangan anda ke belakang supaya siku anda diselaraskan dengan bahu anda dan penahan tangan anda bersandar pada paras mata. Itulah satu wakil. Ulang 10 kali. Cuba untuk 3 set.

Tonton kedua 40 di bawah:

 

 

BERKAITAN: Bagaimana Model Rahsia Victoria Kekal Jadi Tona? Latihan yang Diilhamkan oleh Papan Kayu ini

2. Lateral Raise
Berdiri dengan lebar pinggang kaki anda, berdiri tegak, dan badan anda santai. Dengan satu set berat (cuba 5 lbs per tangan), angkat tangan anda ke sisi, supaya mereka selari dengan tanah dan membentuk garis lurus, dengan dada anda di tengah. Jangan angkat tangan anda melewati bahu anda atau anda mungkin mencederakan diri anda. Kurangkan tangan kembali ke sisi anda. Cuba untuk 10 wakil, 3 set.

Sepertinya ini:

 

 

3. Prima Ballerina
Diilhamkan oleh tarian klasik, ini adalah langkah yang baik untuk mengukir otot tanpa lemak dan meningkatkan daya tahan otot. Berdiri dengan lebar pinggul kaki anda selain. Naikkan tangan anda di hadapan anda dan dalam bulatan bulat, seperti anda memegang bola pantai yang imajiner. Pada kiraan 4, buka tangan anda ke sisi, badan anda dalam T. Pada kiraan 4, bawa tangan anda kembali ke pusat, memeluk bola pantai. Ulang selama 30 saat. Itu satu set. Cuba untuk 2.

4. Lingkaran Mikro Lengan
Anda tidak memerlukan sebarang peralatan untuk langkah otot ini. Berdiri dengan lebar pinggang kaki anda dan lengan anda keluar dari sisi anda, dengan kenaikan lateral. Tanpa berat badan (atau dumbell yang sangat kecil hanya 1 atau 2 lbs), buat bulatan kecil dengan tangan anda. Pastikan untuk bernafas ketika anda dengan cepat melancarkan lengan sehingga bahu anda merasa letih. Cuba tahan selama 30 saat. Rehat. Cuba untuk 2 set.

BERKAITAN: Jadi Itulah Cara Shakira Toned Body Post-Baby

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 4 =

map