4 Kegunaan untuk Glycolic Acid-dari Fighting Wrinkles to Preventing Ingrown Hairs

Jika anda masih belum menemui banyak kegunaan asid glikolik untuk kulit anda, mula mengambil nota. Dengan keupayaan untuk menangani hampir setiap masalah, dari penjejakan hingga garis halus, ia lebih kurang bertindak sebagai setara kulit penjagaan pelajar lurus-A yang entah bagaimana mempunyai masa untuk membunuhnya dalam kedua-dua alam ekstrakurikuler dan sosial. Mereka yang lebih akrab dengan rutin 3-langkah minimalis tidak boleh diintimidasi oleh risiko membakar yang dicadangkan oleh “asid” moniker-bahan membantu membubarkan minyak dan sebum pada lapisan atas kulit anda, mengeluarkan sebarang sel kulit mati bahawa gosok yang dipercayai anda tidak cukup menangkap, dan, bergantung kepada keperluan anda, boleh digunakan untuk lebih banyak lagi. Baca terus untuk melihat bagaimana anda boleh menggunakan asid glikolik untuk menangani empat isu kulit biasa.

BERKAITAN: Kenapa Anda Perlu Membasuh Wajah Anda dengan Air Karbon

Merawat Jerawat

Glycolic Acid
Kesopanan

Mana-mana penggemar kecantikan yang bernilai berurat Clarisonic edisi terhadnya sudah tentu biasa dengan kuasa melawan cecair asid glikolik. Ramuan boleh menembusi jauh ke dalam kulit, menjadikannya sesuai untuk menangani jerawat yang terasa seperti sista dan kerap-ditambah pula dengan hampir membubarkan bintik hitam pada sentuhan. Kami menyukai Mario Badescu Glycolic Acid Toner ($ 18; ulta.com) dan Gel Pembersih Jerawat Peter Thomas Roth ($ 54; nordstrom.com) untuk merawat seluruh muka atau kawasan besar. Untuk membunuh orang-orang yang menjengkelkan, menghancurkan jiwa, benjolan di bawah kulit, kami mencapai Rawatan Spot Acne Murad ($ 18; sephora.com).

Memerangi Tanda-tanda Penuaan

Glycolic Acid
Kesopanan

Asid glikolik meningkatkan perolehan sel, yang merupakan cara yang paling baik untuk mengatakan bahawa ramuan bahan menghilangkan kulit mati yang dibina di atas permukaannya, dan membantu sel-sel baru pada permukaan yang lebih rendah ke bahagian atas. Serum seperti formula AHA Smoothing Renée Rouleau ($ 46; reneerouleau.com) bekerja lebih masa untuk melicinkan garisan halus dan mengurangkan kerosakan semasa anda tidur, sementara Glycolic acid-infused Ultimate Worker Cream oleh Philosophy ($ 75; sephora.com) pada siang hari dengan penambahan perlindungan matahari. Kami juga menyukai Topeng Renewal Glycol Lactic Radiance ($ 59; sephora.com) untuk hari-hari ini kulit kita kelihatan sedikit membosankan.

BERKAITAN: Rahsia untuk Menghapuskan Breakouts Anda, Cepat

Meminimumkan Tempat dan Pori Gelap

Glycolic Acid
Kesopanan

Lady Macbeth boleh mempunyai frasa “tempat yang terkutuk”. Terima kasih kepada sifat-sifat pengelupasan yang disebutkan di atas, produk seperti Glycolic Peel ($ 39; nordstrom.com) dan Paula’s Choice Dark Spot Eraser ($ 25; nordstrom.com) secara berkesan dapat memancarkan bintik-bintik yang disebabkan oleh matahari atau jerawat menjelang petang keluar parut dan pudar perubahan warna. Di samping itu, ramuan ini membantu memberikan pori-pori penampilan lebih kecil. Sebabnya? Apabila kotoran, minyak, dan sebum menyumbat liang-liang anda, mereka cenderung mengambil penampilan yang lebih besar. Sistem dua langkah seperti Perricone MD ($ 98; sephora.com) dikemas dengan asid glikolat dan akan membersihkan penyumbatan dan menyebabkan liang-liang untuk mengencangkan.

Memperlakukan Rambut Yang Terjun

Glycolic Acid
Kesopanan

Apabila rambut yang terperangkap terperangkap di bawah kulit anda, menentang keinginan yang ada sekarang untuk mencapai pinset. Sebaliknya, pergi untuk produk berasaskan glikolik seperti Bikini Bump Blaster Pads sepenuhnya Bare ($ 10; ulta.com) atau Rawatan Rambut Ingrown Anthony ($ 32; nordstrom.com), yang kedua adalah secara teknikal untuk kanak-kanak lelaki, tetapi juga berfungsi untuk tempat yang degil di kaki anda. Pengelupasan ini akan membantu menghilangkan kulit mati yang tetap berada di bawah permukaan, dan akan menghalang yang baru terbentuk.

PHOTOS: Produk Penjagaan Kulit Terbaik 2015

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 66 = 74

map