5 Cara Dapatkan Cahaya Matahari Bercahaya Tanpa Memusnahkan Kulit Anda

Cantik, warna kulit bercahaya tinggi pada senarai kegemaran musim panas kita-tetapi kedutan, hyperpigmentation, dan kanser kulit yang datang dari baking di matahari? Tidak begitu banyak. Dalam usaha untuk kulit kasar tanpa akibat, kami bercakap dengan ahli dermatologi Melanie Palm, M.D., MBA dan Jessica Weiser, M.D., yang menawarkan petua berguna untuk mendapatkan tan yang benar-benar sihat.

Semasa berbaring di tepi kolam renang mungkin menyeronokkan, kedua-dua orang menyetujui bahawa tiada cara “selamat” untuk tan semasa sinar UV terlibat. “Pendedahan matahari dan penyamakan menyebabkan perubahan keutuhan kulit kita,” kata Palm InStyle. “Pendedahan jangka panjang kepada matahari mewujudkan persekitaran yang menggalakkan enzim yang memecahkan kolagen kita untuk meningkatkan, mengurangkan lagi kelembutan kulitnya.” Jadi, bagaimanakah kita dapat meraih penghapusan dewi bronzed tanpa merosakkan kulit kita? Tatal ke sini untuk mengetahui.

BERKAITAN: Akhirnya, Dua Penyandiri Sendiri Itu Tidak Akan Meninggalkan Anda Mengetahui Bau Yang Dikarat

Memilih Pembina Sendiri
Penyamak sendiri adalah pilihan tanpa sinar (dan tahan lama!) Untuk cahaya musim panas. Cukup terpakai, dan tonton kulit dengan serta-merta mendalamkan gangsa yang akan berlangsung selama 7 hingga 10 hari. “Warna penyamak sendiri hanya lapisan atas kulit dan secara beransur-ansur memudar kerana kulit secara semulajadi mengelupas dari masa ke masa,” kata Palm. Untuk hasil yang cepat, kami suka Clarins Self-Tanning Instant Gel ($ 37; sephora.com) atau St Tropez Tanning Essentials Self Tan Luxe Dry Oil ($ 50; sephora.com).

Tambah Bronzer ke Rutin Pembersihan Anda
Nasib baik, solek yang betul mempunyai keupayaan untuk menipu tan sempurna, yang mana bronzer datang untuk menyelamatkan. Setelah anda menggabungkan asas anda dengan sempurna, cukup gunakan bronzer pilihan anda untuk cahaya yang mudah. Kami menghiasi Lancôme Star Bronzer Magic Bronzing Brush ($ 35; sephora.com), yang boleh menangani kedua-dua muka dan badan.

Cuba Tan Sembur
Katil penyamakan jelas tidak lebih selamat daripada pendedahan cahaya matahari. Sebaliknya, pergi ke pro untuk semburan tan. Untuk menjadikan anda lebih tahan lama, pastikan untuk mengelupas sebelum dan melembapkan setiap hari berikut.

BERKAITAN: Bagaimana Mendapatkan Golden Spray Tan Streak Seperti Victoria Beckham

Toskan Minyak Penyamakan
Menurut Weiser, “Minyak penyamakan berfungsi dengan menarik dan menumpukan sinaran ultraviolet ke permukaan kulit untuk mempercepat proses penyamakan.” Palm menjelaskan bahawa ini bermakna mereka sebenarnya menyediakan kurang perlindungan kulit daripada tidak memohon apa-apa. Atas sebab ini, menghilangkan minyak berbahaya ini dari beg pantai anda, stat.

Sering Gunakan Pelindung Matahari untuk Mencegah Tan yang tidak sihat
Mencegah kerosakan solar, kata Weiser, menyekat menyekat sinaran UV. “Memakai pelindung matahari menggunakan pelapis yang digunakan secara meluas dan dengan reapplication yang kerap dapat melindungi daripada membangun tan,” katanya. “Tan tidak sihat,” tegas Palm. “Ia sangat penuaan pada kulit, dan yang paling penting boleh menyebabkan kanser kulit.” Untuk mengekalkan kulit lebih selamat semasa berada di bawah sinar matahari, Palm mengesyorkan spektrum yang luas sekurang-kurangnya SPF 30 yang juga mengandungi zink, yang merupakan agen pelindung matahari yang menghalang fizikal.

FOTO: Kecantikan Bronze: Tips Penyamaran Diri Terbaik untuk Setiap Nada Kulit

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 1 =

map