5 Tips Kerja Ceramah Sebenar dari Kod Kerjaya

Anda tahu bahawa seorang kawan yang anda selalu pergi untuk mendapatkan nasihat yang berkaitan dengan kerja-adakah apa yang akan dipakai untuk temuduga besar atau bagaimana menangani keadaan di pejabat yang kelihatan seperti bencana lengkap? Bagi saya, kawan itu selalu menjadi Hillary Kerr. Kami memulakan kerjaya kami di belakang pada awal 2000-an dan tidak lama selepas itu, pada tahun 2006, dia terus menemui WhoWhatWear.com dengan Katherine Power sama-profesional yang cerdas.

Dalam dekad sejak melancarkan laman web mereka, Kerr dan Power telah mengembangkan perniagaan mereka di bawah spanduk Clique Media Group (yang menambah laman kecantikan Byrdie.com dan destinasi gaya hidup MyDomaine.com pada tahun 2013) dan baru-baru ini memulakan kerjayanya sendiri dengan Target. Oleh itu, masuk akal bahawa buku terbaru kedua memberi tumpuan kepada gaya dan gaya sambil membina kerjaya impian anda. Kod Kerjaya mempunyai jujur, nasihat praktikal untuk pembaca dalam setiap peringkat perkembangan profesional mereka. Baca selama lima petua kami InStyle mendapati yang paling memberi inspirasi dan resonan-dan mengambil buku itu, keluar hari ini, untuk mendapatkan lebih banyak lagi.

1. Jangan Berhenti Meneliti Bidang Anda
Bukan sahaja Kerr dan Power menasihatkan melakukan kerja rumah anda sebelum temu bual kerja besar, mereka juga mencadangkan baki syarikat yang terlibat dalam tren besar, pasaran, dan berita yang relevan apabila anda mempunyai kerja. “Dengan tetap up-to-date pada industri anda sepanjang kerjaya anda, anda akan dapat mengenali dan mengambil keuntungan peluang sebelum rakan-rakan anda lakukan,” tulis mereka.

2. Sentiasa Berhenti di Sisi Profesionalisme
Teruskan kerja e-mel sopan dan teliti. Ingat, “Sebaik sahaja anda memukul ‘menghantar’ pada e-mel, anda tidak tahu di mana ia akan berakhir … Orang yang anda hantar untuk dapat meneruskannya, tanpa konteks, kepada seseorang yang sangat penting dalam syarikatnya. Ia boleh dihantar kepada seseorang secara tidak sengaja. ” Mereka juga mengesyorkan menyedari betapa banyak kehidupan peribadi anda yang anda kongsi dengan rakan sekerja-yang berada di atas anda dalam hierarki dan yang di bawah, juga. “Lebih tinggi lagi anda, lebih penting adalah anda tidak boleh berkongsi,” kata mereka. “Dalam kedudukan peringkat senior, anda bertanggungjawab untuk menetapkan nada untuk berapa banyak orang berkongsi atau tidak berkongsi, jadi gunakan kuasa anda dengan bijak!”

3. Proactivity Seringkali Membayar Off
Lakukan yang terbaik untuk menjangka keperluan bos anda dan jangan membuat mereka mengejar maklumat. “Mengirim kemas kini status mudah kepada pihak-pihak yang berkaitan, lengkap dengan pelan yang telah direhatkan dengan cepat tentang langkah-langkah seterusnya yang memberi semua orang ketenangan fikiran,” kata mereka.

Kerjaya Code - Work tips - Embed
Kumpulan Media Clique

4. Anda Akan Sentiasa Memiliki Pelajar yang Sukar
Walaupun dalam persekitaran kerja yang terbaik, anda akan mempunyai sekurang-kurangnya seorang yang layak sebagai “dramatik, gila, tegas, kurang sopan, tidak bijak, degil, tidak imajinatif, malas, ceroboh atau umumnya menjengkelkan,” tulis pasangan itu. “Anda perlu berurusan dengan mereka, jadi sebaiknya mempunyai rancangan permainan.” Bagaimana untuk mengendalikan pengacau? Berhati-hati dengan peranan anda dalam apa jua isu yang mungkin timbul, sediakan mesyuarat persendirian untuk menanggapi sebarang masalah dengan tenang, dan tulis perbualan dan pelan tindakan anda untuk menyelesaikan perkara.

5. Mempunyai Kesilapan Anda
Apabila anda merosakkan di tempat kerja, naluri mungkin untuk meminimumkan masalah. Kerr dan Power mencadangkan sebaliknya dengan tenang mengambil tanggungjawab, meminta maaf, dan mempersembahkan tiga idea bagaimana untuk memperbaiki keadaan. “Menjadi proaktif dalam situasi ini sangat penting,” mereka menulis. “Ia memberikan anda sesuatu yang berguna untuk dilakukan dan menunjukkan kepada semua orang bahawa anda tidak lumpuh oleh krisis.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

22 − 20 =

map