6 Tips Mudah untuk Pengaturan Bunga Spring Perfect

Tidak ada yang mengatakan musim semi seperti sejambak mekar segar, tetapi, seperti mana-mana pemula yang menghias tahu, ia memerlukan lebih daripada memotong batang dan mendorong mereka ke dalam pasu untuk membuat susunan yang sangat mengagumkan. “Sejambak cantik boleh menjadi ajaib, tetapi reka bentuk bunga bukan sihir,” kata Bronwen Smith, pemilik dan pereka kepala N.Y.C. bunga syarikat B Floral. Untuk memastikan kami tidak mendapatkan bunga kami di sekelompok, kami meminta bantuan ahli untuk mencipta sejambak yang sempurna. Hanya ikuti enam petua ini:

BERKAITAN: Cara Membuat Sejambak Bunga Spring yang Akan Terakhir Selamanya-Sungguh!

1. Pilih dengan bijak, dan selektif.

Pilih bunga yang paling segar dan paling menarik. Cari bunga yang masih dalam bentuk putik, atau baru mula dibuka. Jika anda mencari inspirasi, cuba dapatkan aplikasinya: Katakanlah Dengan Bunga (percuma; Telefon Windows) membolehkan anda menatal melalui banyak susunan untuk mencetuskan kreativiti anda.

2. Bersihkan batang tersebut!

B Floral
Dari B Floral

Pastikan daun di atas air dan potong daun berlebihan di bawah garisan air. Daun cenderung menjadi coklat dan terputus apabila tenggelam dalam air.

3. Buat potongan.

B Floral
Dari B Floral

Potong batang pada sudut pepenjuru sehingga bunga-bunga itu duduk di atas bahagian atas pasu. Apabila anda memotong batang, letakkannya segera di dalam air dan mereka akan kekal segar lebih lama lagi. Setiap kali anda memotong semula, putar tambahan 1/2 inci untuk mendapatkan batang yang lebih segar.

4. Pastikan penyiraman itu berguna. 

B Floral
Dari B Floral

H2O adalah cara untuk pergi. Pastikan bunga anda terhidrat dengan memberikan batang air segar setiap hari atau dua untuk menjaga sejambak anda gembira dan sihat.

5. Pastikan ia mudah. 

B Floral
Dari B Floral

Melekat pada satu jenis bunga atau skema warna membuat dunia perbezaan. Bukan sahaja ia menawarkan konsistensi, tetapi ia menjadikan keseluruhan persembahan kelihatan uber-profesional. Tulip adalah pilihan padat untuk digunakan dalam susunan mono-bunga.

6. Bungkusnya. 

B Floral
Dari B Floral

Untuk rupa yang bersih, moden, bungkus daun pasu kaca untuk menutup batang bunga anda. Daun pisang adalah pilihan yang hebat yang akan membuat mana-mana kumpulan bunga kelihatan anggun.

FOTO: Bagaimana Membuat Sejambak Musim Bunga Cherry Blossoms

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 8 = 2

map