Adakah Anda Menggoda Gigi Anda Terlalu Sering?

Kadang-kadang terlalu banyak perkara yang baik boleh berubah menjadi sesuatu yang buruk-walaupun ketika menyentuh gigi. Walaupun tidak menafikan kepentingan kebersihan mulut, jika masa yang berkualiti dengan berus gigi Sonicare anda telah mengambil kehidupan sosial anda, anda mungkin berlebihan.

Jangan biarkan bodoh yang segar dan bersih anda berus gigi berlebihan boleh merosakkan gigi dan gusi anda, memberi amaran kepada doktor gigi kosmetik NYC, Dr Brian Kantor dari Lowenberg, Lituchy & Kantor. “Lebih-memberus akan mengeluarkan nipis, dan kerana enamel itu lebih kurus, ia akan menjadi lebih rapuh,” katanya. Untuk selamat mengeluarkan plak dan elakkan rongga, pakar mencadangkan memberus gigi dua kali sehari selama dua minit (30 saat setiap kuadran adalah ideal).

Bagi mereka yang tidak boleh memusnahkan kebiasaan memberus gigi selepas makan, Pejabat mengatakan penggunaan berus gigi dengan bulu lembut boleh membantu anda mengelakkan perasaan bersalah yang salah-selagi anda ingat menggunakan tangan ringan. “Orang ramai tidak boleh menggunakan terlalu banyak tenaga semasa menyikat untuk membantu mengekalkan tisu gusi dan mengelakkan berlakunya enamel,” tambahnya. “Berus agresif juga boleh menyebabkan sensitiviti pada gigi.”

BERKAITAN: Cara Mencegah Wain Merah daripada Mengotorkan Gigi Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

73 − = 65

map