Adakah Asid Kojic Selamat untuk Kulit Anda? Inilah Apa yang Anda Perlu Tahu

Ia kelihatan seperti ramuan penjagaan kulit yang perlu dan tahu menjadi topik yang hampir setiap hari; tetapi bagi orang-orang yang berjuang dengan bintik-bintik coklat, hiperpigmentasi, dan tanda-tanda post-breakout yang keras kepala, asid kojik mungkin menjadi jawapan kepada kebimbangan anda. Dengan soalan yang menggembirakan sama ada atau tidak ramuan kerja dan selamat untuk digunakan, kami menyusun panduan komprehensif mengenai semua yang anda perlu ketahui sebelum mengambil serum yang dimasukkan ke dalam kojik untuk dimasukkan dalam rejim malam anda. Baca terus untuk mengetahui dengan tepat bagaimana ia digunakan, dan jika kulit anda boleh mendapat manfaat daripadanya. 

BERKAITAN: Segala-galanya yang perlu anda ketahui tentang mendapatkan kulit kimia

Apakah Asam Kojic?
Asid kojic adalah bahan kimia yang diperolehi dari cendawan, dan juga boleh dicipta semasa proses pembuatan bir dari beras yang ditapai. Kerana keupayaannya untuk benar-benar menembusi lapisan kulit anda dan menghentikan penghasilan melanin, asid kojik biasanya dicari sebagai rawatan yang memudar, dan sering dianggap sebagai jawapan kurang agresif kepada hydroquinone. 

BERKAITAN: Pelekat Ini Boleh Membantu Mengosongkan Kejutan Anda

Adakah ia selamat? 
Walaupun moniker “asid “nya, asid kojik adalah selamat untuk digunakan, walaupun kami tidak mengesyorkan sebarang produk yang direka untuk melembapkan kulit anda dengan sempurna sebagai nada kulit keseluruhan anda tidak boleh diganggu; ia akhirnya akan beralih kembali ke keadaan semulajadi sebaik sahaja anda berhenti menggunakannya, dan berbuat demikian dengan jumlah bahan yang berlebihan boleh menyebabkan beberapa kerengsaan serius. Sebaliknya, anda harus menggunakan produk kojic acid-infused untuk menghilangkan perubahan warna yang tidak pada asalnya pada kulit anda, seperti bintik-bintik umur, bintik-bintik matahari, atau tanda-tanda post-breakout yang menjengkelkan.

BERKAITAN: Beli Produk Kecantikan Kulit Terbaik di Pasaran

Siapa yang Harus Gunakan Produk Kojic Acid-Infused? 
Mereka yang mempunyai kecenderungan untuk mendapatkan hyperpigmentation, sama ada disebabkan oleh matahari, tanda-tanda penuaan, atau kesan selepas penembusan, boleh mendapat manfaat daripada ramuan. Walau bagaimanapun, jika kulit anda berada di bahagian yang lebih sensitif, masukkannya dalam dos yang kecil bermula dengan rawatan malam anda. Keradangan dan sensitiviti yang sedikit akan dijangkakan pada mulanya, seperti yang anda lakukan dengan retinol atau hydroquinone; tetapi jika anda terus mengalami kerengsaan, anda mungkin ingin mencari produk dengan kepekatan yang lebih rendah, atau alternatif yang lebih ringan sama sekali. 

BERKAITAN: Beli Produk Penjagaan Kulit Korea Kegemaran Kami di Setiap Titik Harga

Kojic Acid Embed
Kesopanan (5)

Bagaimana saya boleh memasukkannya ke dalam rutin saya?
Bergantung pada rawatan pilihan anda, asid kojik boleh digunakan pada kulit anda dalam pelbagai bentuk-dari serum kuat, ke topeng muka yang satu-dan-dilakukan. Namanya mungkin sedikit off-putting, tetapi Masker Pemutihan Mario Badescu ($ 24; nordstrom.com) sebenarnya membantu menenangkan nada kulit anda, daripada meringankannya, sementara Gel Pembersih Brad Biophotonic ($ 55; dermstore.com) bertindak sebagai alternatif sehari-hari yang lembut. Jika anda lebih suka rawatan semalaman, La Roche-Posay Mela-D Pigment Control ($ 53; ulta.com), Bliss Active 99.0 Cream Night Restorative ($ 75; blisslabs.com), dan Arcona Brightening Drops ($ 44; nordstrom.com) adalah antara pilihan kegemaran kami yang kaya dengan asid kojik. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

22 + = 24

map