Adakah Glitter Sunscreen Stupid? Penyiasatan

Biar saya mulakan dengan mengatakan saya tidak mempunyai apa-apa terhadap perhiasannya. Saya seorang dewasa yang dewasa dan saya suka barang-barang yang luar biasa. Bibir ruby ​​bergemerlapan Pat McGrath? Saya tidak pernah suka gincu merah lagi. Eyeladow Logam Stila yang Magnificent? Ya, buatlah kelopak mata saya seperti bola disko.

Tetapi terdapat beberapa tempat di mana glitter tidak tergolong, dan salah seorang daripada mereka berada di pelindung matahari anda, produk utilitarian yang bertujuan untuk melindungi kulit anda daripada sinaran UVA / UVB yang berbahaya matahari. Awal minggu ini, jenama yang berpangkalan di Florida, Sunshine & Glitter menjadi berkhasiat dengan barisan sinar matahari yang dipancarkan seperti SeaStar Sparkle SPF 50+ Cake Party dengan Rainbow Glitter ($ 19; sunshineglitter.com) dan Mango Tango dengan Gold Glitter ($ 19; sunshineglitter .com).

Gold Glitter ✨ #MangoTango

Jawatan yang dikongsi oleh Sunshine & Glitter (@officialsunshineglitter) pada

 

Dengar, jika anda pergi ke pesta muzik atau Burning Man, saya mendapat rayuan matahari pelindung yang bergemerlapan. Tetapi adakah formula ini mengorbankan kesihatan kulit? Saya beralih kepada ahli dermatologi teratas untuk mengetahui sama ada pelindung matahari pelindung sebenarnya boleh melindungi kulit anda dari matahari musim panas ini.

Ava Shamban, ahli dermatologi dan pengasas SKIN FIVE di Beverly Hills, mengatakan bahawa mana-mana pelindung matahari yang membawa SPF dengan nombor seperti produk Sunshine & Glitter mesti dibersihkan oleh ujian yang diluluskan oleh FDA, jadi ia memang membawa SPF.

Dia terus mengatakan bahawa ia lebih lanjut mengenai apa yang ada di pelindung matahari yang sebenarnya daripada glitter itu sendiri. “Glitter secara amnya bukan toksik, satu-satunya risiko adalah jika ia masuk ke dalam mata anda,” katanya kepada kami. Rumusan Glitter & Sunshine adalah tahan air, tetapi penting untuk kerap memohon pelindung matahari yang anda gunakan setiap dua jam supaya ia masih melindungi kulit anda daripada sinaran UVA / UVB-dan bukan hanya kerana beberapa kilauan anda dibersihkan.

VIDEO: 5 Rawatan Kulit Pakar Dermatologi Katakan Adakah Sisa Wang

“Ia [Sunshine & Glitter] berbunyi seperti idea menyenangkan retro yang sejuk, dan mungkin semua reflektor kecil yang kecil itu akan mencerminkan beberapa radiasi UV semasa membuat anda kelihatan seperti pelindung Bulan Keempat,” kata Dr Shamban. Jadi pelindung matahari yang berkilauan adalah selamat. Menjadi yang paling hebat dengan berkilauan yang anda mahukan pada musim panas ini, jika itulah yang anda lakukan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

63 − = 62

map