Adakah Serena Williams Pakai Pakaian Tengkorak Ais Gelap Ketika Bermain di 80-Degree Cuaca di Wimbledon?

Apabila Serena Williams mengambil mahkamah Wimbledon pada hari Isnin untuk menghadapi pemain Rusia Arantxa Rus, dia melakukannya dengan cara yang tidak dijangka. Secara harfiah.

Juara tenis Amerika (dan InStyle melepasi lawannya 6-3 dan maju ke pusingan kedua selepas membuatnya kembali ke kejohanan itu berikutan ketiadaan 724 hari (bukan yang menghitung seseorang, cc: akaun Twitter Wimbledon). Sekarang semua itu adalah perniagaan seperti biasa, tetapi getup Williams mungkin kurang diharapkan kepada peminat yang lebih baru.

Serena Williams embed 1
Clive Mason / Getty Images

Menurut penonton tenis, Williams mungkin hanya memenangi pertandingan Wimbledon dalam cuaca 80 darjah sambil memakai sepasang celana es seperti skater di kakinya. Oh, dan semuanya juga turun semasa gelombang panas.

Sekiranya anda menipiskan mata anda untuk melihat sama ada dia tidak memakai pakaian ketat di tempat pertama (sama ada bingkap, mereka ada di sana?), Anda tidak bersendirian. Tetapi hey, Williams mungkin hanya mengikuti protokol. Wimbledon terkenal mempunyai kod pakaian yang ketat, yang melarang para pemain memakai pop warna yang terang, membatasinya hanya putih. Sesetengah pemain seperti Andre Agassi enggan bermain pada satu masa kerana kod itu, menurut Masa, tetapi Williams tidak membiarkannya mengganggunya, malah menolak sampul surat dengan undershorts berwarna cerah sebelum ini. 

Pilihan ketat hari Isnin bukan kali pertama Williams memilih untuk memakai sesuatu yang ketat dan bukan sesuatu yang berangin untuk bermain tenis dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Juara Grand Slam 23 kali mencetuskan banyak perbincangan ketika dia kembali ke mahkamah selepas memeluk anaknya, Alexis Olympia Ohanian Jr. dalam jumpsuit kulit yang sangat hitam.

Serena Williams embed 2
Jean Catuffe / Getty Images

Semasa memakai baju katakan, dia membunuh kedua-dua pertandingan dan permainan fesyen. Tetapi rupa juga memenuhi fungsi penting-ia membantu dia bermain selamat dengan memampatkan anggota badannya untuk mengelakkan pembekuan darah daripada terbentuk.

BERKAITAN: Serena Williams Mengendalikan Soalan Seksis Wartawan Ini Dengan Persaingan Yang Banyak

“Saya mempunyai banyak masalah dengan pembekuan darah saya, dan, Tuhan, saya tidak tahu berapa banyak yang saya alami dalam tempoh 12 bulan yang lalu,” katanya selepas itu merujuk kepada isu kesihatan berikutan penyerahan anak perempuannya yang rumit. “Jadi, ia pastinya sedikit fungsi untuknya.”

Tetapi di sebalik fungsi, pakaian ketatnya mendapat mata bonus untuk membuatnya kelihatan seperti seorang superhero IRL, dan benar-benar, siapa yang tidak mahu?

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 32 = 37

map