Adakah Waxing atau Threading Lebih Baik untuk Kening Anda?

Ia adalah peperangan yang hampir sama dengan perdebatan Coke vs. Pepsi-yang menjadi waxing atau mengalir lebih baik untuk kening anda? Walaupun kedua-dua teknik ini sangat berbeza, hasil akhir lebih kurang sama. “Penyingkiran rambut adalah penyingkiran rambut,” kata pakar hias dan artis solek Zoey Van Jones. “Anda boleh menggunakan sama ada teknik, ia hanya menjejaskan kualiti orang yang membentuk mereka. Untuk menyelesaikan isu ini sekali lagi, Van Jones menggariskan cara yang sesuai untuk anda. Baca terus untuk mengetahui sama ada anda perlu lilin atau benang kening anda.

Anda Perlu Mengulangi Jika…

  • Anda menggunakan produk berasaskan retinol. Retinoid boleh menyebabkan kepekaan, dan walaupun sebarang produk jerawat atau anti-penuaan yang mengelupas membuat kulit anda sedikit lembut, anda kurang berisiko untuk mengangkat kulit dengan benang. Walaupun itu tidak bermakna tidak ada risiko apa pun. Van Jones mencatatkan bahawa anda masih boleh mendapatkan beberapa potongan apabila threading, jadi jika anda menggunakan produk yang dilancarkan dengan retinol, kami mencadangkan pertukaran mereka seminggu sebelum mendapat rawatan sama ada untuk selamat.

 

BERKAITAN: Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mikroblading

  • Anda mempunyai rambut tebal. “Ia agak pelik, tetapi saya dapati bahawa gadis yang mempunyai rambut tebal tidak dapat mencari threading sebagai menyakitkan,” kata Van Jones kepada kami. “Jika pangkal rambutnya sangat kecil, ia cenderung menyakiti apabila ia ditarik keluar, tetapi apabila anda mengeluarkan rambut dengan pangkalan yang lebih besar, anda tidak nampaknya menyedarinya.”
  • Anda tidak mahu garis penandaan. Pada sesetengah orang, waxing boleh meninggalkan tanda jelas, tetapi ini tidak kelihatan dengan mengepak kerana juruteknik anda akan berfungsi satu baris pada satu masa. Van Jones menyatakan bahawa, untuk menghilangkan rambut pada bibir atas atau rambut bayi di perimeter wajah, threading juga merupakan pilihan yang lebih baik.

BERKAITAN: Sejarah dalam Bentuk Alis

Anda Perlu Wax Jika…

  • Anda mempunyai rambut yang tumbuh di arah bawah. “Kadang-kadang orang mempunyai rambut yang tumbuh di arah bawah di tengah-tengah kening, dan rambut-rambut itu secara tidak sengaja dapat ditarik semasa mengepung, menyebabkan tempat botak,” jelas Van Jones.
  • Anda mempunyai toleransi yang rendah untuk kesakitan. Secara umumnya, waxing jauh lebih cepat dan tidak menyakitkan seperti threading. Anda mungkin mengalami kemerahan selepas itu, tetapi itu diharapkan.
  • Anda mahu mengembangkan alis anda. Itu mitos mengenai menguliti rambut yang tidak aktif? Tidak betul. “Rambut tidak begitu pintar,” kata Van Jones. Kerana threading cuts begitu dekat dengan bentuk sebenar alis anda, kaedah itu mungkin lebih baik jika anda sudah berada di tempat yang anda suka. Bagi yang selebihnya kita pulih dari trend berat tweezer awal ’00, pergi dengan lilin, sebagai juruteknik anda akan dapat meninggalkan belakang rambut yang anda perlukan, dan perlahan-lahan membujuk mereka menjadi lebih lengkap dalam beberapa bulan.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map