Ambil Instagram yang Lebih Baik dengan Kamera Dimuatkan WiFi: 3 Pilihan untuk Cuba

Sebagai jurugambar dan editor foto, platform media sosial kegemaran saya ialah Instagram. Ia adalah sebuah oase di gurun media sosial di mana imej-imej sebenarnya bernilai. Nilai mereka dihitung oleh hati merah kecil, komen, dan-yang paling berharga dari semua pengikut.

Antara orang yang saya ikuti adalah banyak jurugambar profesional yang mengambil gambar menggunakan pelantar kamera pro mereka dan menyiarkannya selepas menyuntingnya di komputer dan menghantar imej mereka sendiri. Tidak benar-benar “insta,” adakah ia? Tetapi bagaimana jika anda boleh mengambil gambar yang berkualiti dalam masa nyata dengan kamera jauh lebih bagus daripada yang dibina ke dalam telefon anda? Adakah anda akan mendapat lebih suka atau lebih banyak pengikut? Masukkan kamera berkemampuan WiFi.

BERKAITAN: Mesin Airbrush Touch-Screen Ini Pada dasarnya Artik Makeup Digital

Secara ringkasnya, kamera WiFi berfungsi seperti kamera biasa, tetapi apa yang membuatkan mereka baik untuk digunakan seiring dengan Instagram adalah mereka boleh berkomunikasi dengan telefon anda melalui sambungan WiFi. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun aplikasi yang menyegerakkan kamera dan telefon dan seperti sihir, anda boleh menyimpan imej terus ke roll kamera telefon anda. Bersama-sama dengan dua editor foto InStyle.com yang lain, saya menguji beberapa kamera WiFi terbaik di pasaran yang akan membantu anda merapatkan suapan Instagram anda.

Selepas menghabiskan beberapa minggu dengan setiap satunya, inilah yang kami dapati:

1. Sony Cyber-Shot DSC-RX100 IV, $ 948

Diuji oleh Naomi Driessnack, @naomidriessnack

Sony - gif
Alex Menetap untuk InStyle.com

Saya mempunyai peluang untuk bermain dengan kamera RX100 IV Sony untuk melihat sejauh mana ia boleh meningkatkan permainan Instagram saya. Walaupun saya seorang jurugambar dan membawa DSLR yang besar dengan saya, saya mendapati diri saya menggunakan iPhone saya untuk mengambil snaps cepat skylines, anjing, bayang-bayang yang cantik, dan perkara-perkara kecil yang indah di sekeliling saya supaya saya dapat berkongsi dengan cepat dengan rakan-rakan atau pos untuk Instagram. Kamera digital Sony adalah hibrid yang menyeronokkan antara DSLR dan iPhone.

Kualiti foto cantik dan walaupun terdapat beberapa cara anda boleh mengubah tetapan secara manual, tetapan automatik adalah lebih daripada mencukupi. Saiz kamera adalah sangat mudah untuk foto pantas pemandangan jalan, cawan kopi, dan anak anjing. Daripada proses memunggah foto ke komputer saya, menyunting melalui terlalu banyak, dan kemudian menyiarkannya ke media sosial (atau menghantarnya kepada ibu saya), saya dapat dengan cepat berkongsi foto kamera saya di telefon saya hanya beberapa langkah.

BERKAITAN: 4 Apl Setiap Pemilik Anjing Harus Muat Turun ASAP

Saya memuat turun apl Sony PlayMemories Mobile, disambungkan ke WiFi, dan memindahkan imej terus ke roll kamera saya di iPhone saya. Keseluruhan proses ini mengambil masa kurang dari lima minit untuk dicapai, yang lebih memalukan daripada yang diperlukan untuk memikirkan kapsyen. Sebagai bonus manis, saya pasti menerima lebih banyak suka daripada biasa untuk ‘gram saya’.

Saya bertemu dengan seseorang yang sangat penting semalam

Foto yang disiarkan oleh Naomi Driessnack (@naomidriessnack) pada

Dapatkan Sony Cyber-Shot DSC-RX100 IV di sini.

 

2. Samsung NX500 (dengan Lensa 16-50 mm), $ 598

Diuji oleh Sarah Balch, @sarahlizbalch

Samsung - Gif
Alex Menetap untuk InStyle.com

Sebagai jurugambar, walaupun ketika saya menembak gambar untuk dikongsi melalui Instagram atau Facebook saya cenderung menggunakan DSLR saya – yang boleh menjadi rumit. Saya baru-baru ini melakukan perjalanan ke Las Vegas dan ia merupakan peluang yang sempurna untuk menguji Samsung NX500.

Kamera mempunyai pilihan tetapan manual yang hebat yang saya pilih untuk menembak dengan kebanyakan masa, walaupun tetapan automatik berfungsi dengan baik. Saya mengambil kesempatan daripada skrin belakang yang anda boleh lancarkan dengan lancar untuk menggunakan mod “selfie”, seperti yang saya suka memanggilnya, atau sudut dalam beberapa arah untuk menetapkan pukulan tertentu. Satu lagi ciri hebat adalah skrin sentuhnya, yang bermaksud saya tidak perlu melakukan gabungan menekan butang atau menatal klik untuk memilih pilihan yang diinginkan.

RELATED: Apple Watch Hermes Hits Stores-Here’s What to Expect

Saya tidak pernah menggunakan kamera berkemampuan WiFi sebelum ini, tetapi ia menghairankan intuitif. Selepas memuat turun aplikasi percuma, saya dapat menyambungkan kamera saya ke telefon saya dan dengan mudah memilih dan memuat turun imej saya ke iPhone saya dalam masa beberapa minit. 

Pemindahan tanpa wayar adalah sempurna walaupun saya berjalan di sepanjang Strip, meletakkan kolam tepi kolam, atau melawat Grand Canyon-jauh dari komputer riba saya. Saya dapat berkongsi dengan rakan-rakan dan keluarga saya secara hampir serta-merta, yang sesuai untuk suapan Instagram saya.

kolam renang dengan najis miami #VEGAS

Foto yang disiarkan oleh Sarah Balch (@sarahlizbalch) pada

Dapatkan Samsung NX500 di sini.

 

3. Canon PowerShot G7 X, $ 649

Diuji oleh Alex Reside, @exexreside

kanon - gif
Alex Menetap untuk InStyle.com

Saya memulakan kerjaya fotografi saya dengan Canon DSLR hampir 10 tahun yang lalu, jadi saya sangat teruja untuk mencuba Canon PowerShot G7 X, yang ciri-ciri pakej dan ciri-ciri yang lebih berkuasa daripada kamera SLR pertama saya yang besar menjadi a badan kamera kecil.

Sejurus selepas menyingkirkannya, kamera itu terasa biasa dan mempunyai sentuhan Canon yang sangat biasa kepada saya. Segera saya terkesan dengan cara cepat berpuasa apabila bermula. Anda menekan butang hidup / mati dan ia bersedia untuk menembak. Saya juga benar-benar menikmati berputar cincin “clicky” di sekitar lensa di hadapan kamera sambil menekan skrin sentuh di belakang untuk menukar aperture dan ISO dengan cepat. Usul itu mengambil beberapa cara untuk digunakan dalam mod manual, tetapi selepas beberapa minit saya berasa seperti pro. Jika manual bukan perkara anda, tetapan auto juga sangat baik. Bahagian belakang adalah skrin sentuh dengan fokus yang sama dengan iPhone.

RELATED: Taylor Swift dan Lorde Go Hiking Together di Los Angeles

Bahagian terbaik kamera pasti sensor. Ia adalah 1 inci CMOS sensor dengan a DIGIC 6 Pemproses Imej, yang kelihatan seperti sesuatu daripada Star Trek, tetapi apa yang anda perlu ketahui adalah ciri-ciri ini membolehkan kamera berfungsi dengan baik dalam pencahayaan yang rendah. Saya pasti anda sudah biasa dengan bagaimana penembakan yang mengerikan dengan kamera telefon bimbit dalam cahaya rendah boleh-tidak ada Instagram penapis di dunia untuk menyimpan foto anda.

Setakat kebimbangan WiFi, ia dilengkapi dengan butang kecil di sisi yang kelihatan seperti telefon. Selepas anda memasang aplikasi dan memasangkan telefon, anda mengetuk butang ini dan memuatkan imej-imej tersebut pada telefon anda untuk semakan. Saya juga berjaya bekerja semasa mendaki di mana-mana:

Moose Papoose

Foto yang disiarkan oleh Alex Reside (@exexreside) pada

Dapatkan Canon PowerShot G7 X di sini.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

16 − = 9

map