Anatomi Blowout yang Sempurna: Semua Yang Anda Perlu DIY Kesan Salon

A blowout salon yang hebat tidak dapat dinafikan kerja seni, tetapi itu tidak bermakna versi yang anda buat di rumah tidak bernilai ruang di dinding galeri-atau selfie di Instagram. Untuk memecah betul bagaimana caranya membuat karya hairstylist di bilik mandi anda sendiri, kami menyenaraikan kepakaran stylist Fekkai Palm Beach, Pierre Matta, yang memberi kami kursus kemalangan untuk menguasai seni, dan alat yang tepat yang perlu anda gunakan. Terima kasih kepada lokasi salon di Florida, Matta pasti tahu satu atau dua perkara tentang melawan unsur-unsur panas dan lembap supaya gaya anda tetap melenting dan berlebihan tanpa mengira ramalan. Teruskan membaca untuk panduan komprehensifnya untuk melancarkan DIY!

BERKAITAN: Kos Program Blowout yang Tidak Boleh Dibayar Kurang Daripada Metrocard Bulanan

Lengan sendiri

Sebelum anda mula mengamalkan pergerakan pergelangan tangan anda, pastikan senjata pertaruhan anda diselaraskan dengan baik. “Anda perlu mempunyai pengering rambut profesional, kerana kadang-kadang pengeringan komersial tidak cukup kuat,” kata Matta, yang mengesyorkan mesin T3 Featheweight Luxe ($ 250; sephora.com) dia dan rakan-rakannya menggunakan di salon. “Sentiasa gunakan muncung kepersisan, dan anda memerlukan dua bilah berus.” Mempunyai kayu atau bulu berus bulat di tangan untuk sebahagian besar proses blowout, dan satu dengan tong seramik untuk penamat, yang bersayap sehingga bersinar. “Berus bergantung pada panjang rambut, tetapi secara amnya, anda perlu menggunakan berus kecil untuk kawasan di sekeliling muka, dan yang lebih besar untuk melicinkan bahagian-bahagian di bahagian belakang,” tambahnya…

BERKAITAN: Bolehkah Aplikasi Ini Membantu Anda Mencapai Rambut Yang Sempurna di Salon?

Penempatan produk

Walaupun rambut anda masih benar-benar basah, anda akan mahu memohon mousse seperti Fekkai’s Sheer Shape Styling Mousse ($ 20; amazon.com) ke kawasan akar anda untuk mengangkat maksimum, walaupun jika helai anda sudah tebal atau keriting, langkau langkah ini dan menjalankan serum melalui hujung anda sebaliknya. “Sesetengah orang meletakkan produk apabila rambut kering sebahagiannya, tetapi cara yang betul untuk melakukannya adalah meletakkannya apabila rambut anda 100% basah,” Matta menasihati. “Satu kesilapan yang biasa ialah apabila orang meletakkan mousse di seluruh kepalanya– jika anda meletakkannya pada panjang, rambut menjadi berat, jadi ia hanya perlu di akar. “

Pecah dan perintah

Dengan mousse volumizing anda di tempat dan semua alat anda pada siap, anda semua bersedia untuk memulakan proses blowout. Matta mengesyorkan pemisahan rambut anda menjadi empat bahagian yang boleh dibahagikan – bahagikan bahagian belakang anda dari telinga ke telinga dan lepaskan bahagian atas untuk memisahkannya dari lapisan anda di bawahnya, maka kedua-dua bahagian hadapan di kedua-dua belah kepala anda. “Jika anda mempunyai pukulan, tiuplah yang pertama dengan berus bulat yang lebih kecil, dan mulakan dengan bahagian depan menggunakan berus bulat anda,” katanya. “Noselnya harus dekat dengan rambut, tetapi tidak menyentuhnya. Ulangi setiap bahagian sehingga ia benar-benar kering.” Juggling berus bulat dengan pengering pukulan boleh cukup tindakan sarkas, tetapi jika anda masih mengasah kemahiran anda, bekerja dengan kepingan kecil untuk memudahkan proses. Tekstur halus biasanya baik selepas satu atau dua sapuan berus bulat, manakala jenis tebal dan kerinting seharusnya bertujuan untuk sekitar tiga hingga lima.

BERKAITAN: Tetap Bertenang dan Kontur: Kit Kontur Terbaik untuk Setiap Tahap Kemahiran

Sejukkan ia

Sekiranya suntikan DIY anda pada masa lalu menghadapi masalah menangguhkan kelembapan, jangan mengetuk tangan anda sendiri-air yang tersisa di helai anda adalah apa yang harus dipersalahkan. “Jika rambut anda tidak 100% kering apabila anda selesai, ia akan menjadi keriting dalam masa 10 minit. Sering kali, orang akan fikir rambutnya kering kerana ia panas, tetapi dua minit kemudian, mereka menyentuh dan rambut mereka masih lembap atau lembab, “kata Matta. Sebaik sahaja anda selesai setiap bahagian, ambil langkah dari stesen gaya anda dan biarkan helai anda sejuk selama beberapa minit. Jika lapisan anda sedikit basah apabila anda mengendalikan jari anda, anda akan mahu memberi mereka satu lagi pas di bawah berus dan pengering. Kemudian, anda boleh menetapkannya dalam penggelek velcro untuk membina lebih banyak badan, atau kerja beberapa titisan penamat dari Fekkai’s Blowout Sealing Serum ($ 20; amazon.com) melalui hujung untuk bersinar. “Apabila anda mengambil penggelek, flip rambut anda terbalik, dan anda boleh memakai syampu kering hanya kepada akar,” kata Matta. Bukan sahaja kunci produk akan dikunci, tetapi ia juga merupakan cara untuk memanjangkan hayat blowout anda sebagai langkah pencegahan. 

PHOTOS: Produk Rambut Terbaik dan Alat 2015

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 37 = 44

map