Anda Akan Ingin Mencuri Setiap Barang Fesyen Tunggal Dari Pembunuhan di Orient Express

Pembunuhan on the Orient Express
NICOLA DOVE

Angela Salazar

Nov 09, 2017 @ 11:45 pagi

Jika drama tempoh yang subur dan whodunits klasik adalah jem anda, maka Pembunuhan di Orient Express adalah filem musim luruh yang anda tunggu. Berdasarkan novel 1934 Agatha Christie dengan nama yang sama, penyesuaian filem pengarah Kenneth Branagh memandang penonton dalam perjalanan yang menakjubkan seperti Orient Express sendiri, terima kasih kepada kostum yang tidak dapat diteliti dan sinematografi yang menyapu. Pelakon bintang-bintang, termasuk Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Johnny Depp, Judi Dench, dan Penelope Cruz, membawa bravado watak-watak itu perlu menarik misteri pembunuhan ini. Tetapi ia adalah glamor tahun 1930-an yang sering mencuri adegan, sebagai penumpang bergerak melalui kereta api di gaun pengantin sutra mewah dengan keriting set sempurna dan kes-kes kemas dengan kemas, menghirup sampanye dari kostum kristal dan menggigit coklat Godiva.

“Orient Express adalah cara perjalanan yang sangat terkenal, jadi pasti akan ada kejadian,” pereka kostum filem, Alexandra Bryne, memberitahu InStyle. Menyambungkan Paris ke Istanbul, Orient Express merupakan simbol keanggunan semasa zamannya, dan kemuliaan kereta api art deco bersinar dalam setiap detail filem, dari alat makan yang tepat, kepada pilihan pakaian yang tidak bersih. Byrne bekerjasama rapat dengan Branagh dan pelakon untuk mencipta sejarah yang tepat dengan rasa segar, bersemangat dan udara tipu daya untuk menyesuaikan dengan persekitaran cerita. Oleh kerana setiap penumpang di kereta api adalah suspek pembunuhan, dan tidak ada siapa yang kelihatan seperti itu, pakaian dan aksesori adalah sebahagian daripada plot.

“Ia agak seperti menjadi detektif ke belakang kerana ada petunjuk atau petunjuk tertentu yang boleh anda berikan tanpa memberi terlalu banyak,” kata Bryne. “Ia adalah penting untuk menjadi kenyataan kepada watak-watak dan bagaimana mereka mungkin telah mencapai rupa yang mereka gunakan untuk menyamar diri.”

Oleh kerana majoriti filem itu berlaku semasa kereta api terjebak dalam longsoran sejurus selepas berlepas dari Istanbul, Bryne berkata dia memukul palet warna untuk membezakan latar belakang putih bersalji. “Saya mahu warna menjadi bahagian penting dalam bercerita,” katanya. “Anda boleh melakukan awal 30-an dan menggunakan semua warna coklat, atau anda mungkin lebih mencabar kerana beberapa warna yang dipakai orang-orang yang cukup kuat dan bersemangat dan dalam kombinasi yang luar biasa.”

Kes pada titik: gaun petang Plum Michelle Pfeiffer, Caroline Hubbard, memakai semasa adegan kritikal dengan Edward Ratchett Johnny Depp. Atau jubah cetak hitam dan emas Lucy Boynton, Countess Elena Andrenyi, memakai di dalam bilik tidurnya.

Pandangan kegemaran Bryne? Saman ski dia direka untuk Caroline Hubbard. “Hari pertama di kereta api, Caroline hanya datang dari Istanbul, jadi dia memakai pakaian dengan sulaman Syria. Hari kedua apabila mereka pergi ke pergunungan dia memakai baju ski kerana dia berpakaian di salji. Ini semua berpakaian berpakaian, di mana terdapat hanya beberapa unsur yang terlalu banyak berlaku. “

Tinjau ke sana untuk melihat lebih banyak kostum dan set filem yang menakjubkan-dan lihat jika anda boleh menyelesaikan misteri tersebut.

Pembunuhan di Orient Express buka 10 November.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

27 + = 34

map