Anda Boleh Lakukan Luxe Boho

Ia sangat mudah untuk mengambil satu trend. Hanya ikuti nasihat pintar ini dari InStyle Pengarah Fesyen Cindy Weber Cleary.

“Hippie kaya” telah menjadi tema berulang sejak fesyen sejak Yves Saint Laurent mengawasi Talitha Getty muda yang menakjubkan di Maghribi pada akhir 60-an. Dia menggambarkan “Talitha dan Paul Getty berbaring di teras terapung di Marrakesh, cantik dan terkutuk” sebagai ingatan dan inspirasi yang tidak dapat dilupakan. Dengan tidak ada satu tapi dua biopik pereka pada 2014-musim panas ini Yves Saint Laurent dan Saint Laurent, yang bermula pada Festival Filem Cannes-mungkin tidak menghairankan bahawa gaya bohemian muncul dalam koleksi landasan pacu seperti Burberry Prorsum, oleh Christopher Bailey, dan Etro, oleh Veronica Etro (gambar di atas, kiri). Inspirasi bintang (digambarkan, di atas, betul): Emma Stone di Valentino.

BERKAITAN: Gaya Umur Bijak: Di Trenches

Kenapa Saya Cinta Lihat Ini…1. Getty gaya-djellabas, but, beban barang perhiasan etnik-mewakili pemecahan daripada peraturan masyarakat. Siapa yang tidak suka pemberontak chic? Seks, dadah, dan semangat rock and roll dari pakaian ini mungkin dilahirkan pada tahun 60-an, tetapi ia terus bergema dengan wanita dari pelbagai generasi. Sebagai contoh semulajadi bagi konsert muda, contohnya, tetapi ia juga boleh bercakap dengan orang-orang yang hidup melalui era freewheeling itu. Mengapa? Ia selesa, glamor, dan lebih memaafkan daripada kepingan yang disesuaikan dengan tajam. Banyak wanita yang lebih tua kelihatan hebat dalam caftan-atau sekurang-kurangnya dalam perhiasan berani dan eksotik. Oleh itu mari kita bawa satu gelas ke la vie de boheme.

Cara Menariknya…1. Campuran tekstur dan corak adalah kunci. Berfikir bulu (sebenar atau palsu), cengkerang chunky, sulaman, lumpuh, paisley, dan cetakan yang mengingatkan jubin Maghribi.2. Saya memuja pakaian yang berbulu atau bersatu di atas pakaian yang panjang, cecair. Bonus: Rompi menambah kehangatan tanpa banyak pukal.3. Tiada apa-apa yang harus menyekat pergerakan anda. Lari seperti semangat bebas, anda berada di lapisan yang mengalir, sepatu yang kukuh, dan anting-anting jumbai yang panjang yang boleh datang dari bahagian atas sebuah fez. Tetapi tidak ada topi floppy atau anda akan melihat siap untuk pesta kostum.

BERKAITAN: Gaya Umur Bijak: Ambivalen Industri Fesyen

Bina almari pakaian luxe anda sendiri, bermula dengan kepingan utama:

Di atas, dari atas: Isabel Marant par Oliver People kacamata hitam, $ 365; oliverpeoples.com. Tebak rompi palsu-bulu, $ 111; guess.com.

Anda Can Do Luxe Boho
Time Inc. Digital Studios (3)

Di atas, dari kiri: 10 Crosby pakaian Derek Lam dengan syal, $ 695; shopbop.com. Anugerah Eddie Borgo, $ 195; neimanmarcus.com. Beg antik Batik, $ 356; shopbop.com.

Anda Can Do Luxe Boho
Time Inc. Digital Studios (4)

Di atas, mengikut arah jam dari kiri atas: Sweater Iro, $ 340; iroparis.com. Selendang Quinn, $ 238; quinnshop.com. Tali pinggang Reiss, $ 145; reiss.com. Seluar Figue, $ 350; figue.com.

Anda Can Do Luxe Boho
Time Inc. Digital Studios (3)

Di atas, dari kiri: Kasut Michael Michael Kors, $ 285; michaelkors.com. Apiece Apart poncho, $ 420; apieceapart.com. Pakaian Cleobella, $ 218; cleobella.com. Beg Rag & Bone, $ 1,195; rag-bone.com.

Untuk lebih banyak ciri seperti ini, pilih isu October of InStyle, boleh didapati di gerai surat khabar dan muat turun digital sekarang.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

84 − = 82

map