Anda Boleh Sekarang Tint Alis Anda Dengan Henna

Ia bukan sekadar satu tanda bahawa anda kembali dari pelayaran keluarga lagi pewarna-henna yang membuat lompatan dari corak bunga pada kulit anda ke kawasan deringan, dan boleh menjadi alternatif semulajadi bagi mereka yang menghindar dari rumus-rumus warna pelangi tradisional. “Perbezaan utama antara tona dubur yang kami gunakan di spa kami dan tudung alis henna adalah formula henna semulajadi dan tidak memerlukan pemaju. Ia memproses dengan protein di rambut anda, sedangkan pewarna sayuran yang kami gunakan memerlukan hidrogen peroksida untuk mengembangkan warna, “jelas Michelle Schlekewey, pengarah spa dan kecergasan di Golden Door Spas. “Apabila digunakan di rambut anda, henna dianggap kekal, tetapi ia akan menghilang secara semulajadi dalam masa 2 hingga 4 minggu pada alis anda, sama seperti jangka masa dari warna berasaskan sayuran.” Anda perlu memilih dengan pilihan warna anda, bagaimanapun, kerana inai boleh didapati dalam warna yang jauh lebih sedikit, biasanya merangkumi spektrum dari merah ke coklat.

BERKAITAN: Mencari Temah Kening Anda? Inilah Apa yang Anda Perlu Tahu

Satu-satunya kejatuhan? Prosesnya boleh diambil selamanya. “Henna boleh mengambil masa 2 hingga 4 jam untuk memproses, jadi anda meletakkannya, meletakkan alis anda di bawah plastik, dan memakai itu selama beberapa jam, sementara pewarna sayuran biasa mengambil masa kira-kira 10 minit,” kata Schlekewey. “Sesetengah orang boleh mendapatkan warna merah kemerahan pada kali pertama, jadi anda terpaksa memohon semula produk untuk mendapatkan lebih mendalam, jadi ia boleh menjadi malam yang panjang mewarnai alis anda.” Bahawa dikatakan, perumusan itu biasanya dijumpai dalam kit di rumah, walaupun Schlekewey mencatat bahawa banyak salon semula jadi dan spa boleh membawa perkhidmatan itu-hanya penyelidikan pilihan anda, dan mencari beberapa sebelum dan selepas gambar untuk rujukan, seperti yang anda lakukan dengan apa-apa rawatan salon. “Perkara yang menarik ialah, orang-orang yang sensitif terhadap hidrogen peroksida dalam kening dahi lain tidak akan mempunyai tindak balas terhadap henna kerana ia adalah semula jadi,” tambahnya..

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

21 − 12 =

map