Anya Taylor-Joy dalam Bermain Girlfriend College Barack Obama di Barry

Selama lapan tahun yang lalu, Barack dan Michelle Obama telah dikatakan menjadi pasangan pertama yang paling disayangi negara ini yang pernah dilihatnya. Mereka menyanyi bersama Usher. Mereka menyamar sebagai satu sama lain. Dan lebih daripada itu, mereka nampaknya sungguh-sungguh menikmati syarikat masing-masing-walaupun di dunia yang paling menonjol.

Obamas nampaknya sangat sepadan, hampir mustahil untuk membayangkan masa ketika mereka bukan pasangan kuasa, betul?

Nah, Netflix akan cuba. Hari ini gergasi penstriman dikeluarkan Barry, biopik mengenai POTUS dan nyawanya BM (sebelum Michelle). Filem ini ditetapkan pada tahun 1981 ketika Obama mulai tahun juniornya di Columbia University. Dan ia memberi kita gambaran tentang apa yang dia suka sebagai seorang pelajar kolej muda yang memikirkan masa depannya, ketika tinggal di New York City yang penuh dengan rasaan dan jenayah rasis.

Barry Netflix - 1
Kesopanan Netflix

Filem ini juga memberi kita idea tentang siapa dia bertarikh sebelum bertemu Michelle di firma undang-undang Chicago pada tahun 1989 (untuk lebih mengenali yang comel, lihat Southside With You). Jadi apa kata teman wanita kolej Obama? Mungkin agak serupa dengan Charlotte, bermain dalam filem itu oleh pelakon berusia 20 tahun Anya Taylor-Joy.

“Charlotte adalah penggabungan tiga teman wanita kolej sebenar Obama,” kata Taylor-Joy InStyle ketika kami duduk bersama beliau di Festival Filem Antarabangsa Toronto. “Kami melihat kembali cara dia menjalani hidupnya dan orang-orang yang dikepunginya dan ia membantu kami mencipta watak ini.”

Barry Netflix - 2
Kesopanan Netflix

Taylor-Joy berkata bahawa Charlotte adalah satu pasukan untuk Obama dalam satu masa dalam hidupnya ketika dia benar-benar berusaha mencari dirinya sendiri. “Dia seorang New Yorker-dia tahu siapa dia dan di mana dia berdiri di dunia,” kata Taylor-Joy. “Dan itu benar-benar menarik kepada Barry kerana dia lebih penyair dan pemimpi. Mereka adalah orang yang sangat berbeza, tetapi mereka mencabar ideologi masing-masing dengan jumlah kebaikan dan cinta yang luar biasa. “

BERKAITAN: 13 Filem Anda Perlu Lihat Pada Disember

Walaupun cinta muda mereka tidak berakhir pada akhirnya, hubungan itu adalah sebahagian daripada momen penting ini dalam kehidupan presiden masa depan. “Filem ini jelas tentang Obama, tetapi ia masih merupakan kisah yang sangat universal mengenai perasaan hilang dan mencari tempat anda di dunia,” kata Taylor-Joy. “Ia menarik untuk melihat apa yang dia suka pada masa ini hidupnya kerana dia adalah Presiden, tetapi pada penghujung hari, dia juga seorang lelaki.”

Barry sedang streaming di Netflix sekarang.

Lihat treler di atas.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

13 − 10 =

map