Apa Ia Suka Menurunkan Anak dalam Menembak Sekolah Massa

Sudah lima tahun sejak penembakan Sandy Hook. Saya tidak suka bercakap tentang hari itu. Saya telah menceritakan kisah ini berkali-kali dan saya tidak boleh terus meremehkan diri saya sendiri. Ia tidak sihat. Tetapi dari pengalaman saya sendiri untuk kehilangan anak saya Dylan untuk menembak massa, saya tahu kejutan dan kemarahan dan menafikan bahawa ibu bapa di Parkland akan melalui. Seluruh dunia mereka telah terputus dari bawah kakinya. Mereka berhadapan dengan kesedihan yang besar kerana mengetahui bahawa mereka tidak akan pernah melihat anak mereka, yang mereka suka sekali lagi, sekali lagi. Tiada ibu bapa yang ingin berfikir tentang merancang merancang pengkebumian anak mereka. Ia boleh menjadi sangat melumpuhkan, yang bagi sesetengah orang, bermakna menutup sepenuhnya. Orang lain mahu bercakap dengan sangat awal dan sangat jelas. Saya adalah ibu bapa yang ingin bercakap.

Satu minggu selepas penembakan Sandy Hook, pada pemakaman anak lelaki berusia 6 tahun, Dylan, saya mula bercakap tentang perubahan yang perlu berlaku. Saya tidak tahu apa-apa mengenai keganasan senjata api ketika itu, tetapi saya mahu memastikan bahawa tiada siapa yang perlu melalui ini lagi. Itulah yang membawa saya kepada kumpulan masyarakat Sandy Hook Promise. Saya membantu melancarkan organisasi sebulan selepas penembakan itu, dan saya telah berada di jalan ini sejak cuba mengambil tragedi dan mengubahnya menjadi sesuatu yang transformatif untuk membantu orang lain.

Misi kami agak mudah: hentikan keganasan senjata sebelum ia bermula. Kita tahu bahawa keganasan senjata-sama ada bunuh diri, keganasan rumah tangga, keganasan geng, atau penembakan massa-boleh dicegah kerana dalam hampir setiap keadaan, sudah ada tanda-tanda dan isyarat [masalah] dahulu. Kami mengajar orang bagaimana mengenali tanda-tanda dan cara campur tangan supaya keadaan tidak meningkat kepada keganasan. Sandy Hook Promise ada di banyak sekolah di Florida sudah, dan kami telah bercakap dengan Broward County [daerah Parkland] untuk beberapa waktu untuk membawa program kami di sana. Itulah yang kita lakukan. Tetapi itu bukan mengapa saya turun ke Parkland sehari selepas menembak Marjory Stoneman Douglas High School. Saya pergi ke Parkland hanya mahu menjadi perkhidmatan sebagai manusia dan sebagai ibu bapa yang telah mengalami sesuatu yang serupa.

Nicole Hockley Sandy Hook - Dylan - Embed - 1
Dengan hormat dari Nicole Hockley

BERKAITAN: Saya Bertahan Menembak Parkland. Inilah Mengapa Saya Sedia Kembali ke Sekolah

Saya bertemu dengan pegawai bandaraya dan menyediakan sambungan kepada pegawai di daerah sekolah Newtown [Sandy Hook Elementary School] yang telah melalui ini sebelum ini. Saya berharap mereka dapat memberikan bimbingan, kerana tidak ada buku putar mengenai bagaimana menangani penembakan massa. Anda perlu berfikir tentang perkara dengan cepat seperti, ‘Bagaimana kita akan berkomunikasi? Bagaimanakah kita akan menyokong keluarga mangsa? Bagaimanakah kita akan membantu pelajar kembali ke sekolah? Bagaimanakah kita akan berurusan dengan kemasukan sokongan dan terapi dan orang yang ingin menulis surat dan menghantar ucapan takziah dan hadiah dan semua jangkauan umum? ‘ Ada begitu banyak muhibah yang dituangkan ke dalam komuniti selepas sesuatu seperti ini berlaku. Tetapi ia boleh banyak untuk mengurus. Saya mahukan bantuan.

Saya bertemu dengan beberapa orang yang selamat juga. Itu kuat. Saya perlu mengakui, apabila permintaan pertama datang untuk saya menjadi sebahagian daripada wawancara CBS dengan Cameron [Kasky] dan Sophie [Whitney] yang selamat, saya pada mulanya berkata tidak. Saya sangat gementar melakukan wawancara dan melihatnya sebagai beberapa perkara yang sedang berlangsung. Saya tidak mahu mengeksploitasi sesiapa sahaja-saya teringat apa yang dirasai. Saya tidak mahu orang merangkak semua kanak-kanak atau mangsa lain. Anda harus menawarkan bantuan anda atas terma mereka dan menemui mereka di mana mereka berada. Itulah sebabnya, apabila saya mendapat panggilan lain mengatakan bahawa Cameron khususnya ingin bertemu dengan saya akhirnya saya bersetuju.

Di satu pihak, sukar bagi saya untuk bertemu dengan mereka kerana saya tahu apa yang telah mereka alami, saya mempunyai rasa jalan di hadapan mereka, dan saya faham betapa sukarnya untuk menangani trauma sahaja – suara anda untuk perubahan. Ia mengeluarkan ibu saya. Ini adalah anak-anak berusia 17 tahun, dan saya tidak menggunakan perkataan “kid” dengan ringan. Saya hanya mahu memegang mereka dan memeluk mereka dan melindungi mereka dari segala-galanya yang datang ke garisan. Sebaliknya, ia adalah indah untuk bertemu dengan mereka kerana mereka membawa suara unik ini kepada isu itu. Mereka mempunyai banyak tenaga, pemanduan, dan komitmen. Dan bagaimana mereka telah menganjurkan di media sosial adalah fenomenal. Jumlah kanak-kanak yang mereka bangun dan berkata, “Hei, orang dewasa tidak dapat melakukannya dengan betul. Jadi sekarang kami memberitahu anda bahawa kami memerlukan anda untuk melakukan sesuatu untuk menyelamatkan nyawa kami, “maksud saya, itu adalah perkara yang kuat. Ia jauh lebih kuat daripada ibu bapa yang menganjurkan untuk kanak-kanak yang mereka hilang kerana seorang kanak-kanak yang memperjuangkan dirinya mempunyai tenaga dan perasaan yang berbeza segera.  

Nicole Hockley Sandy Hook - Dylan - Embed - 2
Dengan hormat dari Nicole Hockley

BERKAITAN: Melania Trump Memuji Remaja Parkland yang Memimpin Melawan Dasar Kawalan Gun Husbandnya

Terdapat bunyi dan jumlah yang lebih kuat dari orang-orang di belakang [gerakan keselamatan senjata] selama beberapa tahun yang lalu, yang tumbuh dengan setiap penembakan. Ini satu perkara yang dahsyat untuk dikatakan, tetapi saya fikir jika Sandy Hook tidak berlaku, mungkin kita tidak akan melihat tahap reaksi yang sama kepada Parkland yang kita lihat sekarang. Di sini kita lagi, lima tahun kemudian. Kami belum mencapai kemajuan yang mencukupi. Kami tidak melakukan perkara yang betul untuk melindungi anak-anak kita. Inilah semua anak-anak ini, yang berada di sekolah rendah ketika Sandy Hook terjadi, telah mengalami penembakan sekolah-sekolah mereka dan latihan penembak aktif. Rasanya seperti kita telah membina ke arah titik tip ini. Saya benci bahawa 17 orang mati yang tidak perlu mati jika kita mendapat perbuatan kita bersama lebih cepat sebagai sebuah negara. Tetapi saya fikir kami akhirnya di sini dan benar-benar bersedia untuk perubahan-ia tidak akan datang secepat yang kami mahukan.

VIDEO: Sandy Hook Mom, Nicole Hockley, Menjadikan Senarai Wanita 25 Wanita Menukar Dunia

Nadi negara perlu berubah terlebih dahulu sebelum dasar dapat diikuti. Kerana benar-benar semua dasar tidak menguatkan tingkah laku yang telah anda buat. Pencegahan keganasan api telah dibina di peringkat akar umbi untuk bersedia untuk mematuhi dasar dan politik. Inilah yang akan kita lihat menjelang pilihan raya pertengahan dan pilihan raya 2020. Fikirkanlah, anak-anak Parkland dan generasi yang mereka bawa ke dalam isu keselamatan senjata api akan menjadi umur pengundian, jika mereka tidak. Saya fikir akan ada kemajuan perundangan yang lebih baik daripada yang telah berlaku dalam beberapa tahun kebelakangan ini, yang baik. Tetapi kita perlu ingat bahawa ini adalah langkah-langkah yang agak kecil ke arah matlamat yang lebih besar, yang bukan kawalan senjata api-hanya menjaga anak-anak kita selamat. Lupakan menangkap senjata. Lupakan tentang memberi lebih banyak senjata kepada orang. Kami mempunyai banyak senjata di negara kita dan kita mempunyai masalah akses. Bagaimanakah kita boleh membetulkannya? Itu harus menjadi tumpuan.

Sekarang, saya tidak sabar untuk Mac untuk Kehidupan Kita. Anak saya [Jake] dan ibu saya akan datang bersama saya ke D.C. Ia akan menjadi hari yang besar. Saya fikir ia boleh menjadi perarakan terbesar yang negara kita telah melihat untuk masa yang lama. Ia menarik apa yang berlaku di D.C dan di semua bandar-bandar lain di mana akan ada perarakan. Ini penting. Ia perlu.

-Diberitahu kepada Shalayne Pulia

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

38 + = 45

map