Apa yang Harus Anda Fikirkan Mengenai Sebelum Memotong Rambut Anda

Potongan rambut baru sekali gus mengerikan dan mengagumkan – Ia hanya mengambil masa lima minit untuk memecahkan semuanya, dan jika anda tidak menyukainya, anda perlu mengalami beberapa bulan (maraton!) Ketika ia tumbuh. Yang mengatakan, tidak ada peningkatan keyakinan daripada berjalan di jalan, memeriksa pantulan anda di tingkap kedai selepas memotong yang baik. Kami mendaftarkan stylists atas untuk memberi kami petua tentang cara mendapatkan banyak yang berikut:

Tanya sendiri mengapa anda menginginkannya.
Membuat perubahan dramatik perubahan gaya hidup pasca-utama (contohnya perpecahan yang buruk) tidak biasa, tetapi anda mungkin menyesalinya. “Rambut boleh memberikan kepuasan segera dengan gunting pantas,” kata stylist selebriti yang berpangkalan di New York City dan mempersembahkan Losi. “Tetapi ini bukan penyelesaian kepada masalah anda.” Dia meminta pelanggan mencari potongan dramatik untuk motivasi mereka sebelum dia mula potong. Alasan yang baik termasuk bosan dengan rambut panjang, atau hanya ingin mencuba sesuatu yang baru. Tetapi stylist ace akan lebih jelas membuat perubahan dramatik pada seseorang yang berada dalam keadaan emosi. “Saya pernah mempunyai seorang pelanggan dengan rambut yang panjang dan cantik masuk, melihat ke dalam cermin dengan merenung yang dingin dan berkata, ‘Potonglah. Ibu saya suka rambut saya, “kata Losi. “Saya perlahan-lahan meletakkan gunting saya dan kami mempunyai sedikit perbualan.”

Pertimbangkan tekstur anda.
Apabila kita melihat selebriti yang menggoyang karpet merah dengan rambut impian, mudah merebut gambar dan lari ke salon yang meminta salinan kopi. Tetapi apa yang berfungsi untuk helai super lurus Charlize Theron mungkin bukan untuk rambut kasar. “Saya memotong rambut pelanggan untuk meningkatkan apa yang mereka alami,” kata penekan rambut dan penyapu, Nicole Chew. Kebanyakan orang tidak mempunyai masa untuk melawan rambut mereka setiap pagi. “Berdiri di hadapan cermin selama sejam menyempurnakan gaya saya bukan idea saya tentang masa yang baik,” gema Losi.

BERKAITAN: Cari Haircut Perfect Anda

Perhatikan bentuk muka anda.
Adalah penting untuk mendapat potongan yang betul. “Wajah, kepala, leher, dan garisan anda semua mempengaruhi gaya dan panjang yang paling sesuai untuk anda,” kata penata rambut Los Angeles, Giovanni Giuliano. Sebaliknya juga benar. “Siluet anda akan berubah selepas potong, yang berpotensi mengubah cara anda berpakaian dan perhiasan yang anda pakai,” kata stylist Kenna, pemilik salon Brooklyn Brooklyn. “Anda mungkin mendapati diri anda berpakaian berbeza untuk memahami bentuk baru anda.”

Lihat jadual anda.
Pemeliharaan yang terlibat dengan gaya baru mungkin merupakan perkara yang paling penting untuk difikirkan, terutamanya jika anda mempunyai kalendar yang penuh. “Gaya yang lebih pendek bermakna lebih banyak perjalanan ke salon dan lebih banyak masa penggayaan di rumah,” kata stylist Antonio Prieto, pemilik Antonio Prieto Salon di New York City. Mengapa? Apabila anda kehilangan berat rambut panjang, “akar anda pergi ke arah apa saja yang mereka mahu,” katanya. Jika anda lebih mencuci dan pergi jenis orang, anda mungkin ingin menimbang semula bahawa pixie.

BERKAITAN: 20 Potongan Rambut Yang Tidak Akan Keluar Daripada Gaya

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 63 = 68

map