Apa yang Kami Fikirkan Cara Baru Single Taylor Swift

Fakta: Taylor Swift adalah seorang pemuzik yang memenangi Anugerah Grammy 10 kali bahawa, tanpa mengira sama ada anda suka kepadanya, akan mendapati jalannya kembali ke perhatian.

Beliau terkenal dengan kejatuhan bom kebudayaan pop secara halus yang membuat kita bercakap, membuat kita, dalam beberapa saat, menjaga lagi. 1989, usaha pop pertama, bertemu dengan kejayaan mega selepas hits seperti “Bad Blood” tersirat perang yang tidak begitu tenang dengan bekas (atau sekarang?) pop-nemesis Katy Perry. Dan pada album itu, dia terus melepaskan petunjuk pada hubungan masa lalu dengan teman lelaki seperti Harry Styles, John Mayer, dan Jake Gyllenhaal.

Semasa dia 2015 1989 lawatan, dia mengekalkan tempatnya dalam tajuk utama minggu demi minggu, mengalu-alukan rakan selebriti di atas pentas. Sesetengah berasa sesuai (Lorde, Selena Gomez, Karlie Kloss), manakala yang lain, dari perspektif kami, merasakan sedikit lebih rawak (Beck, Kobe Bryant, Pasukan Bola Sepak Wanita A.S.).

Walau apa pun, dia memberi kita perhatian. Dan dia kini melakukannya lagi.

Untuk cepat merumuskan peristiwa bernilai seminggu, Taylor mula-mula menyebabkan kekecohan Internet selepas membersihkan suapan media sosialnya Jumaat lalu. Dia mengulangi pada hari Isnin dan Selasa dengan video-video cryptic dari ular yang berlumpur dan pada hari Rabu akhirnya mengambil ke Instagram dan Twitter dengan imej dan berita mengenai album yang akan datang, Reputasi, dan satu set baru untuk menjatuhkan malam berikutnya.

Taylor Swift New Music - 3
AP

Pada hari Khamis sekitar pukul 11:30 pagi. ET, “Lihat Apa yang Anda Membuat Saya Lakukan,” akhirnya jatuh, dan kita mempunyai banyak pemikiran. Dari perspektif kita, ini adalah Taylor Swift yang berkata, “Saya kembali, dan saya tidak lagi mengambil B.S.”

 

 

Sekarang, terdapat beberapa sebab mengapa Swift telah memilih lagu ini untuk kemunculannya yang kuat. Apa yang pertama kali datang ke minda? Drama. Sebagai Billboard menegaskan, satu kumpulan ular muncul di bahagian komen akaun media sosial Swift selepas dia dan bekas teman lelaki Calvin Harris bertengkar dengan sifat “Ini Apa Yang Datang Untuk Anda,” lagu yang memaparkan Rihanna.  

Intro lagu baru ini boleh merujuk kepada bukan hanya Calvin, tetapi seorang pelakon: “Saya tidak suka permainan kecil kamu / Tidak suka panggung yang condong / Peranan awak yang saya buat / Orang bodoh, tidak , Saya tidak suka awak / saya tidak suka kejahatan sempurna / Bagaimana anda ketawa apabila anda berbohong / Anda berkata pistol itu saya. “

Tetapi yang paling popular, ular itu berakar kepada klan Kardashian Barat. Pada “Terkenal” Kanye West Kehidupan Pablo trek, pembuat tajuk utama membuat Swift terkenal, dan merujuk kepadanya kedua-duanya dengan nama dan sebagai “b-.” Kemudian, kem Swift mengeluarkan mesej yang mendakwa bahawa Swift tidak pernah meluluskan penggunaan namanya dalam lagu, memanggilnya “Misogynistic.”

Kemudian, isteri Kanye, Kim, terlibat dengan menghantar Snapchats rakaman di mana Swift dan Barat didengar membincangkan trek dan dia pada dasarnya menandatanganinya. Kim mengikuti tweet yang menggesa peminat menonton episod Menjaga dengan Kardashians di mana dia membincangkan drama “Terkenal”.

Dia juga berkongsi satu lagi tweet menggunakan emoji ular yang banyak, menulis, “Tunggu Hari Ular Negara Legit?!?!?! Mereka mempunyai hari cuti untuk semua orang, maksud saya semuanya hari ini! “

Untuk membuat cerita panjang, Kardashian West tidak pernah memanggil Swift ular, tetapi ia adalah implikasi mesej media sosialnya. Untuk itu, hakikat bahawa Swift kembali ke muzik dengan video ular sebenar, adalah utama. Oleh itu, intro, dan terutamanya garis, “Saya tidak suka peringkat bertajuk anda,” mungkin sebenarnya merujuk kepada Kanye West, yang bermain di peringkat bertajuk semasa beliau Saint Pablo pelancongan.

BERKAITAN: Taylor Swift Terima kasih kepada Syarikat Yang Menulis Mesej Sokongannya Semasa Percubaan

Itulah satu teori.

Sebaliknya, “Lihat Apa yang Anda Membuat Saya Lakukan,” sekali lagi, single baru, boleh menjadi tindak balas langsung terhadap kes serangan seksual yang dia berani menang. Swift dianugerahkan $ 1 selepas juri mendapati bekas tuan rumah radio David Mueller bersalah terhadap serangan dan bateri terhadap Swift, yang mendakwa dia menyentuh pantatnya. Dia pada mulanya menyaman dia kerana fitnah.

VIDEO YANG TERKAIT: Taylor Swift Secara Rasmi Kembali! Reputasi Album Baru Berakhir November 10

 

Kes itu, tentu saja, menjadi berita utama, dan Swift, dengan betul demikian, telah dipuji kerana menunjukkan wanita tidak bersembunyi sebagai mangsa serangan, tetapi untuk melawan kembali. “Lihat Apa yang Anda Membuat Saya Lakukan,” kemudian, mendapati Swift melambaikan bendera feminisnya, menghantar mesej yang positif kepada wanita di seluruh dunia.

Dan, kemudian, paduan suara itu, “Tetapi saya lebih bijak, saya lebih kuat dalam masa nick / Madu, saya bangkit dari mati / saya melakukannya sepanjang masa / saya mempunyai senarai nama dan milik anda merah, digariskan / saya periksa sekali kemudian saya periksa dua kali, oh !, “boleh bermakna bahawa Mueller, atau sesiapa pun untuk perkara itu, tidak akan menahannya. 

Jika ini niatnya, kami memuji dia.

Jika lebih lanjut mengenai kedatangan Kim dan Kanye, kami mempunyai harapan yang lebih tinggi.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 6 = 3

map