Apa yang Menangani Cover Anti Rihanna? The Artist Behind It Explains

Ahli-ahli #RihannaNavy dan Internet secara besar-besaran berkemungkinan melihat seni liputan yang melekit untuk album kelapan Rihanna, Anti (gambar di atas). Lagipun, beberapa minit selepas penyanyi berkongsi imej pada akaun Instagramnya, ia mendapat lebih daripada 284,000 suka. Tetapi ia juga mendorong banyak soalan. Apakah maksud karya seni itu? Adakah cat merah cat mewakili darah? Adakah gadis kecil itu sepatutnya menjadi Rihanna? Desperate untuk jawapan sebelum pelepasan kejutan pasti pasti, kami menjangkau lelaki di belakang lukisan itu, seniman Israel, Roy Nachum, yang menamakan RiRi seorang pelanggan dan “penglihatan sejati”. Baca terus untuk Q & A.

Pertama, bagaimana anda dan Rihanna bertemu?
Jay Z dan Ty Ty [pengasas bersama Roc Nation Tyran Smith] mengumpul kerja saya, dan Ty Ty memperkenalkannya kepada beberapa barangan saya satu malam di studio ketika dia sedang mengerjakan muzik baru untuk album itu. Kemudian dia menjangkau saya dan kami mula membincangkan konsep.

Maksud arti penutup?
Ia menggambarkan seorang gadis muda dengan mahkota emas yang menutup matanya, dan balon hitam dilekatkan rapat ke pergelangan tangannya, dicat dengan berganda, merentasi pandangan, menyatakan bahawa “kebenaran” berada di mata penonton. Anak yang visinya dikaburi oleh mahkota merupakan buta manusia yang disebabkan oleh nilai-nilai dan keinginan yang dipindahkan, sementara balon itu merangkumi kemungkinan melarikan diri dan menandakan kebutuhan manusia melampaui kenyataan fizikal. Sampul belakang mempunyai lukisan minyak dari gadis muda yang sama yang dilihat dari belakang. Kedua-dua lukisan itu ditulis dengan puisi Braille yang dipahat. Kerja saya cenderung untuk bereksperimen dengan persepsi manusia, dan bekerja dengan Braille membolehkan saya memperluaskan komunikasi kepada orang yang buta dan menjadi kenderaan bagi penonton yang berpandangan untuk menghadapi kebimbangan mereka sendiri. 

RELATED: Rihanna Mengumumkan Album Baru Epic, Mengungkap Cover Art di Instagram

102015-rihannaRoyNachum
Kesopanan

Adakah gadis kecil itu sepatutnya menjadi Rihanna?
Ya. Dia dapat dilihat sebagai metafora kerana pandangan kita terhadap dunia sering dikaburkan oleh cita-cita dan keinginan kita. Gambaran seorang kanak-kanak sangat peribadi, sangat nyata, dan sangat bebas, kerana ia mewakili diri sendiri. Saya menggunakan foto sebenar Rihanna sebagai anak untuk rujukan.

Adakah dia memberikan apa-apa arahan untuk membuat penutup itu?
Kami bercakap tentang idea, kehidupan, dan seni, dan sepertinya berkongsi idea yang jelas tentang apa yang ingin kami lakukan dari awal. Kanak-kanak dengan mahkota yang mengaburkan matanya adalah lambang berulang dalam karya saya dan mewakili kuasa dan kejayaan yang sering menjadikan orang “buta” dan mengaburi nilai sebenar mereka.

BERKAITAN: Rihanna Memakai Cape Terbaik di Dior Spring 2016 Show

Bolehkah anda bercakap tentang yang lain Api siri yang dimasukkan ke dalam penyerta album?
Ini kerja saya paling radikal sehingga kini. Mereka semua bekerjasama dan dilaksanakan dengan penyertaan orang-orang buta. Setiap kanvas padat bertekstur dengan puisi Braille mempunyai bingkai yang saya dibakar untuk arang. Kerana rakan usaha saya yang tidak disenangi melepaskan jari mereka dari bingkai terbakar untuk Braille yang diukir, bukti hubungan fizikal mereka sebenarnya meninggalkan jejak tanda “pelukis”. Mesej dan puisi dalam bantuan Braille bertujuan untuk membangkitkan sensasi dalam “penonton” buta atau peserta selari dengan orang yang merasa mengalami lukisan melalui penglihatan. Sebagai sebahagian daripada proses saya, saya menutup mata saya selama seminggu untuk menjadi tenggelam dalam kerja. Rihanna juga menutup matanya di studio saya sambil menyentuh lukisan itu. 

Tonton video untuk “Bitch Better Have My Money” di sini, dan dapatkan dipam untuk pembebasan Anti

Wawancara ini telah diedit dan dipelopori untuk kejelasan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

37 − = 27

map