ASOS Akan Mula Memodelkan Pakaian Sama pada Jenis Tubuh yang Berbeza

ASOS mengambil satu lagi langkah ke arah keterangkuman fesyen dengan langkah terbaru mereka, dan kami kagum. Peruncit pakaian mengumumkan di Twitter bahawa ia akan mula membentangkan kepingan pakaian yang sama pada model saiz yang berbeza menggunakan Augmented Reality untuk membantu pembeli melihat bagaimana ia sesuai.

Mari kita memecah apa yang dimaksudkan dengan lebih khusus. Pada asasnya, jika anda membeli-belah di ASOS.com, bukannya melihat gambar pakaian yang dimodelkan semata-mata pada model saiz 2 apabila gaun itu tersedia dalam pelbagai saiz, ASOS sebaliknya akan menunjukkan produk pada model saiz yang berbeza. Ini akan membantu pengguna mendapatkan idea yang lebih baik tentang bagaimana ia dapat dilihat pada mereka.

ASOS Bodytypes
Kesopanan

Peminat jenama pertama melihat perubahan ini semasa membeli-belah, dan mereka membawanya segera ke Twitter. Seorang pengguna menulis “omg saya suka @asos lebih lagi !!! akhirnya menunjukkan item yang sama pada kanak-kanak perempuan dengan jenis badan yang berbeza.” ASOS dengan cepat bertindak balas mengesahkan bahawa pemerhatiannya adalah tepat.

“Pastikan mata anda dikupas kerana ini melangkaui aplikasi kami,” kata mereka. Jenama itu juga mengeluarkan kenyataan kepada InStyle mengenai perkara itu.

BERKAITAN: ASOS Mempunyai Model Swimsuit dengan Mark Stretch dan Parut Jerawat

“Kami sentiasa menguji teknologi baru yang dapat menjadikan pengalaman pelanggan kami lebih baik,” kata kenyataan itu. “Dalam kes ini, kami bereksperimen dengan AR untuk menunjukkan produk pada model saiz yang berbeza, jadi pelanggan dapat memperoleh rasa lebih baik bagaimana sesuatu mungkin sesuai dengan bentuk badan mereka. “

Sekarang, hanya beberapa barang pakaian (seperti pakaian smock ini dijual) mempunyai ciri ini, tetapi jelas ASOS merancang untuk mengubahnya di aplikasinya tidak lama lagi, dan semuanya menandakan langkah lain dalam pemacu ASOS ke arah inklusif. Musim panas lalu, jenama menampilkan model dengan stretch mark dan parut jerawat memodelkan baju renang, dan ia dipenuhi dengan kegembiraan yang sama dari peminat. Siapa tahu apa yang akan datang, tetapi ASOS mendapat idea yang betul. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 38 = 46

map