Bagaimana Mendapatkan Breakup, Menurut Lena Dunham

Breakups menghisap.

Malangnya, itu betul-betul bagaimana Lena Dunham memulakan 2018. Pada bulan Januari, kita belajar bahawa dia dan bekas teman lelaki Jack Antonoff-pemuzik, Taylor Swift dan Lorde kolaborator, cutie-split selepas lima tahun cinta, nafsu, dan bercakap tentang penglibatan yang mungkin.

Dalam esei baru untuk Vogue, Dunham menulis tentang akhir hubungan mereka, menjelaskan mereka “berkembang secara berasingan,” dan hati mereka merosot dari “berusaha keras untuk memperbaikinya tetapi tidak lagi pasti tentang sama ada atau tidak kita boleh.” Untuk merumitkan perkara, pasangan hidup bersama, dan 31 tahun menjelaskan betapa sukarnya untuk terus bersekongkol dengan bekas anda. “Rumah kami, loteng yang dibeli ketika kami berbelanja dengan rancangan bersama untuk setiap bilik, tidak lagi menjadi ruang keselesaan,” katanya..

TK
Michael Kovac / Getty untuk Moet & Chandon

Walaupun sikap remaja untuk kesendirian, Dunham berkata dia mendapati sukar untuk belajar bagaimana membuat ruang untuk dirinya tanpa dia. “Sekarang, selimut keselamatan dibuang, dilipat dan dihantar ke gudang jauh, saya berpindah dengan ibu bapa saya dan meletakkan katil di tempat tidur mereka menghantar mesej yang saya tahu, ‘sup?'” Akhirnya, Dunham membuat kemajuan, memberitahu rakan-rakannya dia ” bersama “dan mendedahkan bahawa walaupun membuat rumah baru untuk dirinya sendiri, dia masih berkabung untuk ruang berkongsi mereka.

BERKAITAN: Segala-galanya yang anda ingin ketahui Tentang Bekas Suami Meghan Markle

Tetapi bagaimana, betulkah dia belajar melepaskannya? Di bawah, panduan langkah demi langkah Lena Dunham untuk pemecahan.

Bergerak bersama ibu bapa anda. Semoga mereka tinggal di bandar yang sama.

“Kami membuat keputusan bersama bahawa dia akan menjaga rumah kami (dia selalu menyukainya dengan garang, sementara saya mendapat kecemasan di lif), dan saya akan berkumpul semula di tempat ibu bapa saya, sepuluh minit perjalanan dengan teksi.”

Awak mandi lama sekali, anda mungkin tidak mempunyai masa untuk itu.

“Saya mula perlahan-lahan, dengan mandi, jenis yang berlanjutan begitu lama anda menyerupai Shar-Pei, jenis air yang mengalir dengan air yang agak boleh diminum, jenis yang anda biarkan mengalir di sekitar badan yang menggigil seperti yang anda ingatkan tahi lalat yang anda akan dilupakan perut anda. Saya mendapati bahawa mandi adalah tempat permulaan yang baik kerana mandi sahaja semulajadi, sesuatu yang mungkin anda lakukan dengan seseorang di bilik lain Skyping sepupu mereka atau bermain permainan video. “

Datangkan pada beberapa buku Emily Dickinson dan E.E. Cummings yang berdebu. Dan seorang Denmark.

“Saya membaca sampul buku puisi untuk menutup duduk di kaunter dapur sementara ibu bapa saya keluar untuk malam menikmati kehidupan sosial yang lebih aktif daripada saya, double fisting sisa Danish.”

Ini yang sukar: pergi makan malam sahaja.

“Kemudian saya melangkah masuk ke sebuah restoran yang tidak jauh dari rumah dan meminta meja di tepi tingkap, di mana saya mengarahkan hanya teh dan keranjang roti tetapi dianggap sebagai permulaan.”

Tinggalkan bandar, memukul booni.

“Akhirnya, empat bulan selepas itu, saya mendapati diri saya menghabiskan hujung minggu di negara ini, dan saya melangkah keluar dan keluar dari sahabat saya, ke jalan kerikil, dan dalam kemerahan gelap dari matahari terbenam, saya memulakan perjalanan saya.”

Beritahu ibu bapa anda sayonara, mencari ruang baru.

“Pangsapuri baru itu adalah sementara, bersih dan korporat, dan tidak lama lagi para penggerak akan menyusun hampir 70 kotak kecil, tidak cekap tetapi penuh kasih sayang (hidangan di antara dua pakaian, trofi menghancurkan topi berlapis lebar) oleh lelaki dengan siapa saya sekali berkongsi rumah bersuap. “

BERKAITAN: Bella Hadid dan The Weekly Kiss Kiss di Cannes, dan Kami Mempunyai Resit

Sorakan hobi anda.

“Saya membuat senarai, kertas sebenar, perkara yang saya suka lakukan, aktiviti yang membawa saya kegembiraan, usaha yang menyihatkan saya (peraturan dasar: Jangan menyebutkan kerja, makan malam, atau melancap). Ini semata-mata senarai tidak berguna tetapi memenuhi perkara, seperti manik). “

Et voila! Tiada resipi yang lebih baik untuk sakit hati.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

96 − 92 =

map