Bandingkan Pakaian Perkahwinan Meghan Markle ke Gaun 2011 Kate Middleton

Gaun perkahwinan yang menakjubkan di Meghan Markle pasti telah memberi inspirasi kepada koleksi pengantin couture dan jenama berpakaian pantas, tetapi sebelum “Markle Sparkle” berkuatkuasa pada industri fesyen, ada lagi pengaruh yang membentuk trend terkini: Kate Middleton.

Pengantin perempuan baru Markle yang menawan di perkahwinannya pada tahun 2011 kepada Prince William dalam renda panjang lengan Alexander McQueen dengan kereta api panjang sembilan kaki, memberi inspirasi kepada gaun yang sama banyak yang memukul pasaran dalam bulan-bulan (dan tahun) berikut. Pengantin lelaki Prince Harry mungkin melakukan hal yang sama dengan Clare Waight Keller untuk Givenchy pakaian perkahwinan, dan walaupun ia unik kepada gaya peribadinya, kami tidak dapat membantu melihat beberapa persamaan antara gaunnya dan Kate’s.

Kate Middleton Meghan Markle Wedding Dresses - Embed
Getty Images

Seperti Middleton, Markle memilih gaun lengan panjang untuk majlis gereja, seperti biasa untuk pengantin perempuan dalam perkahwinan diraja. Kedua-dua Puteri Diana dan Ratu Elizabeth juga memegang tangan mereka pada hari perkahwinan mereka.

Walaupun Middleton berjalan di lorong dalam gaun A-line, Markle memilih reka bentuk leher terbuka. Pakaian Duchess of Cambridge memaparkan garis-garis V, dipelihara dengan sederhana untuk perkahwinan di hadapan Ratu. Begitu juga, Markle menyimpan sesuatu yang konservatif dengan gaun pertengahan lengannya dan mengalir kereta api. 

Royal Wedding - Wedding Guests And Party Make Their Way To Westminster Abbey
Pascal Le Segretain / Getty Images
Kate Middleton Wedding Dress
Ian Gavan / GP / Getty Images
Kate Meghan Wedding Dresses - Embed
Getty Images

Seperti kakak iparnya, Markle memilih kereta api yang panjang, walaupun kelihatan lebih pendek daripada mata Middleton 9 kaki. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 8

map