Beli Sunglasses Anda Seperti Ikon Vintage

Tidak dinafikan bahawa cermin mata hitam adalah musim panas yang mesti dimiliki, tetapi dengan banyak pilihan, sering sukar untuk mencari pasangan yang sesuai untuk wajah dan keperibadian anda. Jadi kali seterusnya anda berhadapan dengan pilihan yang tidak berkesudahan, biarkan Audrey Hepburn, Grace Kelly, dan Jackie Kennedy memandu anda. Wanita-wanita ikonik ini bukan sahaja membuat kacamata yang jauh lebih sejuk dengan menonjolkan bentuk wajah mereka, tetapi membuktikan bahawa membuang naungan selalu merupakan idea yang baik. 

Sunglasses Pusingan Grace Kelly

Grace Iconic Sunglasses
© Bettmann / CORBIS, Courtesy (3)

Pernah filem bintang, Grace Kelly tahu betapa pentingnya sepasang bulat yang baik. Dia sering memakai wanita itu dengan rambutnya ditarik balik, selendang sutera, dan oxford putih. Bentuk lembut berfungsi dengan lebih baik dengan tulang pipi, rahang, dan dahi.

Dari atas ke bawah: Persatuan Kenyamanan, $ 740; leisure-society.com. Warby Parker, $ 95; warbyparker.com. Ahlem, $ 395; ahlemeyewear.com

Sunglasses Square Sophia Loren

Sophia Iconic Sunglasses
Michael Stroud / Express / Getty Images, Courtesy (3)

Dikenali untuk memakai cermin mata persegi, Sophia Loren menyukai bentuk yang sama apabila ia datang ke cermin mata hitamnya. Bentuk yang besar melambangkan rahang kecilnya yang lebih kecil, sambil melihat ke depan.  

Dari atas ke bawah: Dries Van Noten, $ 410; lindafarrow.com. Eyebobs, $ 125; eyebobs.com. Lembah, $ 200; valleyeyewear.com

Audrey Hepburn Cat Eye Sunglasses

Audrey Iconic Sunglasses
Gambar Paramount / Fotos Antarabangsa / Getty Images

Cermin mata hitam Oliver Goldsmith Audrey Hepburn di Sarapan pagi di Tiffany’s berkhidmat sebagai penyamaran bergaya utama untuk wataknya Holly Golightly. Gaya ini berfungsi dengan baik untuk bentuk wajah bulat atau hati. Jangan lupa LBD.

Dari atas ke bawah: Spesifikasi Klasik, $ 89; classicspecs.com. Oliver Goldsmith, $ 440; viziooptic.com. Jason Wu, $ 275; ditto.com

Gloria Steinem’s Aviator Sunglasses

Gloria Iconic Sunglasses
Art Zelin / Getty Images, Courtesy (3)

Sepanjang tahun 1970-an, pemimpin feminis Gloria Steinem jarang dilihat tanpa aviators wayarnya yang berbingkai. Cermin mata hitam berfungsi berkadar dengan baik pada muka bujur dan persegi. Pakai dengan sweater dan seluar jeans. 

Dari atas ke bawah: Tom Ford, $ 425; tomford.com. Pared, $ 260; pared.com. Foster Grant, $ 20; fostergrant.com

Cermin mata hitam Jackie Kennedy yang hebat

Jackie Kennedy ditukar daripada Wanita Pertama Amerika Syarikat ke wanita bekerja setiap hari dengan bantuan matahari terbenam yang besar. Walaupun dengan paparazzi berkerumun, Kennedy tetap tidak peduli dengan seragam mantel parit dan seluar leg lebar. 

Jackie Iconic Sunglasses
Ron Galella / WireImage, Courtesy (3)

Dari atas ke bawah: Kensie, $ 68; nordstrom.com. Preen, $ 200; shopbop.com. Valentino, $ 346; bloomingdales.com

Video Berkaitan: Kahlana Barfield Suka cermin mata hitam

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 6 = 4

map