Bella Hadid Busts Every Myth Anda Telah Mendengar Tentang Dia

Bella Hadid mungkin kelihatan seperti dia tidak perlu bimbang, tetapi supermodel yang mengasihi Instagram, yang merupakan wajah Dior Beauty (dia berhadapan dengan koleksi Backstage jenama, pada bulan Julai), pastinya mempunyai banyak momen keraguan diri.

“Orang berfikir saya sangat yakin, tetapi saya benar-benar terpaksa belajar bagaimana untuk menjadi,” kata Hadid, yang mengakui telah berasa canggung tentang “pinggul besar” dan “wajah yang pelik” ketika dia masih muda. Sekarang, pada usia 21 tahun, dia tidak hanya belajar untuk merangkul ciri khasnya tetapi dia juga ingin menawarkan pelukan kepada pengkritik yang meninggalkan komen negatif mengenai suapan media sosialnya. “Orang berfikir saya mendapat semua pembedahan ini atau melakukan ini atau itu. Dan anda tahu apa? Kita boleh melakukan imbasan wajah saya, sayang. Saya takut meletakkan pengisi di bibir saya. Saya tidak mahu merosakkan muka saya. “

Di sini, Hadid bercakap tentang rutin kecantikannya, pada masa itu dia menyalakan pelangi rambutnya, dan satu rawatannya tidak pernah cuba.

Adakah sesiapa mengajar anda tentang keindahan ketika anda sedang membesar? Saya belajar tentang keindahan dari ibu saya, walaupun kebanyakannya dari segi penjagaan kulit. Dia selalu mengatakan bahawa kulit yang baik adalah lebih penting daripada apa yang anda letakkan di atasnya. Sementara itu, ayah saya tidak pernah mahu kami memakai solek, jadi kami tidak. Saya menunggang kuda, dan kakak saya [pemain supermodel Gigi] bermain bola tampar. Dalam keluarga saya, ia bukan tentang bagaimana anda melihat; ia adalah mengenai bagaimana anda bersaing.

Adakah anda menganggap diri anda sebagai tomboy? Saya pasti lebih tomboy daripada girlie, tetapi saya juga mempunyai sisi gadis. Saya akan memakai Dr. Martens dengan skirt dan pakaian ketat kecil saya ke sekolah. Saya masih ingat untuk memberi salah satu daripada kawan saya makeover kerana dia adalah tomboy, lebih daripada saya. Saya akan bawa pakaiannya pada gred keenam, dan itulah bagaimana kita menjadi kawan terbaik. Saya belajar anda boleh mengubah kehidupan orang ramai di sekolah [ketawa]! Di situlah saya dapati cintaku fesyen.

VIDEO: Bagi Bella dan Yolanda Hadid, Bikinis Bikini Ibu adalah Benda

Apa momen kecantikan anda yang paling gila? Saya telah melalui banyak fasa. Apabila saya berumur 16 tahun, saya benar-benar mahu membuat apa sahaja yang saya cuba lakukan, jadi saya mempunyai gril sebelum ia sejuk-saya tidak pasti sejuk-dan saya mencelupkan rambut saya berwarna biru dengan merah jambu di bawahnya. Dan saya mempunyai rambut pelangi pada satu ketika juga. Ia amat histeris. Dari segi solek, saya benar-benar tidak tahu bagaimana untuk melakukan apa sahaja di muka saya sehingga saya mula bekerja dengan Dior dan Peter Philips. Saya tidak tahu bagaimana untuk bercampur atau bagaimana untuk melakukan alis saya. Saya melihat ke belakang seperti, “Wow girl, kamu benar-benar belajar.”

Adakah anda perlu mengatasi perasaan kekurangan tertentu sebagai seorang remaja? Ya. Saya mempunyai pinggang kecil dan pinggul yang besar dan agak montel. Saya mengasihi mereka sekarang, tetapi saya selalu menyedari pinggul saya – sedangkan kakak saya mempunyai enam pek dan sangat olahraga. Dan saya fikir saya mempunyai muka yang pelik. Saya masih ingat dengan jelas mendapat bantahan kerana ciri saya.

BERKAITAN: Bella Hadid Kata Era Tidak Senyumannya Terlalu

Bagaimana anda mengendalikannya sekarang apabila orang membuat komen atau mengatakan perkara negatif? Saya mengambil masa yang lama untuk belajar untuk tidak mendengar. Saya mematikan telefon saya dan ingat bahawa orang-orang di sekeliling saya adalah satu-satunya yang pendapat saya benar-benar peduli. Mengapa saya membaca ulasan tersebut? Mereka biasanya datang lebih banyak untuk watak saya daripada wajah saya, yang lebih menyakitkan.

Adakah anda pernah menjawabnya?? Saya tidak. Saya telah belajar bahawa orang akan membenci anda dan tidak ada apa-apa yang anda boleh lakukan mengenainya kecuali menjadi diri sendiri dan mencintai diri sendiri. Tetapi saya rasa tenaga rakyat sangat intens. Selalunya saya fikir, “Saya hanya ingin berjumpa dengan anda dan memberitahu anda saya bukan orang jahat. Anda tidak perlu memberi makna kepada saya. “

Betul, kerana itu mengenai mereka, bukan awak. Saya ingin menulis mereka, “Jika anda mengalami sesuatu, saya mahu berada di sana untuk anda.” Terdapat jelas sesuatu yang lebih mendalam berlaku. Saya tahu ia bukan tentang saya secara peribadi. Kita semua mempunyai barangan kita untuk mengatasi, dan itulah yang saya mahu beritakan kepada anak-anak hari ini. Saya mengalami kemurungan yang teruk pada tahun lepas, dan saya fikir ia berpunca dari ketika saya masih muda dan [dibuli oleh] anak-anak di sekolah. Dan sekarang, saya rasa saya tidak sepatutnya menyedari diri sendiri-orang memberitahu saya bahawa setiap hari-tetapi ia adalah perkara peribadi. Kita semua meneruskannya kerana kita manusia.

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, pilih isu Julai InStyle, boleh didapati di gerai surat khabar, di Amazon, dan muat turun digital pada 8 Jun.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

13 − 4 =

map