Bersihkan Akta Anda! Cara Mengitar semula Syampu, Losyen, Cuci Badan, dan Makeup Empties

Fakta tidak menyenangkan: Setiap tahun, hampir 29 juta tan plastik berakhir di tapak pelupusan di seluruh Amerika Syarikat, dengan botol kosong syampu, perapi, mencuci badan dan losyen di antara campuran. Walaupun ramai yang tahu bahawa empties ini boleh dikitar semula, kurang daripada separuh orang yang ditemuramah oleh Unilever mengaku sebenarnya berbuat demikian.

Untuk menentukan sama ada botol lotion kosong boleh dikitar semula, perhatikan labelnya. Produk yang boleh dimasukkan akan menampilkan logo kitar semula yang terkenal dengan tiga anak panah di suatu tempat di dalam botol. Hanya bilas sisa-sisa produk, kemudian letakkan di antara plastik dan tin anda yang anda ambil ke tepi. Dan bukan hanya produk mandi kosong anda yang boleh masuk pada tin aerosol yang menyeronokkan-logam boleh dibuang dengan timbunan aluminium anda.

RELATED: Artis Makeup Mindy Kaling Mendedahkan Produk Kecantikan Eco-Friendly Kegemarannya

Tiub kosong gincu, bekas bayangan, mascaras, yayasan, dan banyak lagi boleh dikitar semula – hanya tidak dalam kumpulan yang sama seperti botol Dasani plastik di dalam tong sampah. Pastikan untuk melihat ke dalam program kitar semula yang dilakukan oleh banyak jenama solek. Contohnya, Kembali ke perkhidmatan MAC MAC membolehkan anda menukar 6 bekas kosong kosong untuk tabung gincu jenama baru (tidak termasuk tabung penggayaan dana Viva Glam). Apabila segala-galanya gagal, putar kekosongan di tempat asal Origins terdekat anda. Di setiap lokasi atau kaunter kedai, Origins mengitar semula semua bekas kosong secara percuma, tanpa mengira jenama, untuk mengurangkan jumlah pembungkusan produk yang berakhir di tapak pelupusan sampah. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 3 =

map