Bertemu Michiel Huisman, Manusia Gaya April InStyle

Kisah ini mula-mula muncul dalam edisi April 2009 InStyle, kini boleh didapati di gerai surat khabar dan muat turun digital. Untuk lebih banyak cerita seperti ini, lawati majalah sekarang.

Di pub ini yang kuat di Soho di Central London, Michiel Huisman mungkin satu-satunya lelaki yang tidak berteriak. Apabila pelakon yang menetap itu menetap di sebuah kios sudut, mengamati lautan perarakan, dia bergumam dalam bahasa Inggeris yang beralun Belanda, “Bagaimana kita akan saling mendengar?” Dia memerintahkan segelas wain roses dan merenungkan menu. “Saya makan segala-galanya, tidak seperti kebanyakan pelakon,” katanya sambil tersenyum. Huisman baru sahaja datang dari garisan penyambungan Zaman Adaline, sebuah filem keluar bulan ini yang akan menyusun status Huisman sebagai hati hati Hollywood. Dalam susulan ini diterima baik tahun lepas Liar, di mana dia mengukuhkan khemah Reese Witherspoon, dia memainkan Ellis Jones, seorang lelaki yang sangat gemar memikat wanita abadi (Adaline Bowman, dimainkan oleh Blake Lively) ke dalam kematian. Tetapi jika dia mendesak sebagai seorang lelaki terkemuka di skrin perak, Huisman telah lama membara pada yang kecil. Peranannya berulang sebagai Sonny pada HBO Treme, sebagai Cal pada pertunjukan sci-fi hit Orphan Black, dan sebagai Liam McGuinnis Nashville telah menjadikan Huisman sebagai sesuatu yang lama di permainan TV. Dan itu sebelum dia membintangi Daario Naharis di raksasa itu Game of Thrones.

Bukan sahaja Huisman lelaki yang paling tenang di pub, dia juga berpakaian terbaik. Dia cepat menguasai tuntutan fesyen yang mengiringi bintang. Huisman memakai sweater abu-abu berwarna kelabu yang lembut, yang dikagumi beliau adalah hadiah yang diterima selepas muncul supermodel bertentangan Gisele Bündchen dalam promosi terbaru Chanel No. 5 perfume. “Satu minit pengarah pemutus memeriksa ketersediaan saya, seterusnya saya diterbangkan untuk bekerjasama dengan Baz Luhrmann,” katanya sambil menggosok janggut yang membuatnya kacak kelihatan berkualiti tinggi. “Ia adalah letupan.”

michiel huisman
Instyle // April 2015

Melihat ke atas resume anda, saya tertanya-tanya jika pernah ada rancangan TV yang anda belum tunjukkan. Saya pergi Treme selama empat musim, yang difilmkan kira-kira lapan bulan dalam setahun, kepada Nashville. Treme berseri, mentah. Nashville adalah muzik negara dan glamor. Saya bernasib baik kerana dalam Nashville, Saya dapat bekerjasama dengan salah seorang pelakon terbaik di TV, Connie Britton.

BERKAITAN: Connie Britton Dilantik ke Mahkamah untuk Peranan TV Terkini

Dan sekarang Game of Thrones. Ya, sekarang Daario pada Game of Thrones. Apabila anda bekerja pada persembahan yang sudah begitu mantap, sukar untuk tidak memikirkannya apabila anda mengambil peranan itu. Tetapi dengan Game of Thrones, sebaik sahaja anda di set, pelakon itu begitu profesional; semua orang tentang kerja dan cerita. Kemudian anda pulang dan berfikir, Oh tuhan saya, saya hanya menembak adegan dalam Game of Thrones!

Adakah benar bahawa anda berbohong tentang dapat bermain piano untuk mendapatkannya Treme kerja? Saya telah lakukan. Saya tipu. Tetapi perkara itu, saya mempunyai pengalaman muzik. Saya bermain gitar di sebuah band di Belanda dan di bawah nama saya sendiri selama bertahun-tahun. Kami melakukan penyanyi-penulis lagu khas, barang-barang pop-rock. Jadi saya mempunyai asas untuk bekerja. Tetapi saya tidak akan mengesyorkan cuba mempelajari piano dalam masa dua bulan jika anda tidak mempunyai pengalaman. Isteri saya [rakan pelakon Tara Elders, yang Huisman berkahwin pada 2008] dan saya mempunyai rumah di New Orleans sekarang. Apabila kita kembali, saya menuju ke bar dan bermain di band, tetapi saya hanya boleh menarik diri dari boogie-woogie dan blues. Ia mendorong isteri saya gila. Pada hari lain dia membungkus saya ke guru piano anak perempuan saya untuk belajar sesuatu yang klasik. Anda tahu apa yang saya pelajari? “Jingle Bells.”

BERKAITAN: Cara Dapatkan Keriting Limpah Nathalie Emmanuel dari Game of Thrones Premiere

Apa itu seperti berkahwin dengan seorang pelakon? Cara terbaik untuk menerangkannya ialah kita berkongsi segalanya. Dia membantu saya dengan setiap keputusan yang perlu saya buat tentang kerja; dia membaca skrip dan berjalan lurus dengan saya. Oleh itu, apabila saya mencapai sesuatu, saya rasa ia adalah kejayaan kita, bukan saya sendiri.

Bagaimana awak bertemu? Cucu pertama kami adalah pada skrin. Pada tahun 2003, saya membuat filem Belanda yang dipanggil Phileine Says Sorry. Adegan itu agak dahsyat, sebenarnya. Saya bermain teman lelaki Phileine, seorang pelakon bernama Max. Di dalam filem ini, saya membuat versi avant-garde Romeo dan Juliet dengan banyak bogel. Phileine muncul di première dengan rakannya, Lala, dimainkan oleh isteri saya. Tetapi untuk menembak adegan itu mengambil masa seminggu-seminggu tanpa telanjang pada peringkat itu-mengetahui bahawa gadis cantik ini duduk di sana di khalayak menonton saya. Awful. Tetapi saya fikir semuanya berjalan pada akhirnya.

Anda telah bertindak sejak anda masih kecil. Adakah anda sentiasa mengetahui bahawa anda ingin meneruskannya? Saya pernah membuat kesilapan mengatakan bahawa saya seorang pelakon kanak-kanak. Ini secara teknikalnya benar, tetapi ia kedengaran … salah, anda tahu? Perkara terbaik yang saya ingini ialah saya bekerja dengan anjing yang dipanggil Lada. Dia adalah salah seorang anjing yang bermain Benji dalam filem-filem dari tahun 1980-an, dan saya sangat menyukainya. Pengendali haiwan itu seperti, “Anda tahu dia akan bersara, anda boleh membawanya.” Saya telah lakukan. Dia adalah seorang anjing yang sejuk.

Pada saat-saat yang sangat jarang berlaku apabila anda tidak bekerja, bagaimana anda berehat?? Apabila kita mempunyai waktu, kita kembali ke Belanda, di mana kita mempunyai sebuah rumah ladang abad ke-19 di luar Amsterdam. Apa yang saya suka lakukan ialah menggunakan tangan saya. Saya sangat buruk di rumah pembaikan, tetapi saya suka membetulkan barang-barang di sekitar rumah. Dengan rumah ladang lama ada peluang yang tidak berkesudahan. Saya suka alat. Saya baru membeli gerudi Makita dengan bateri litium. Saya tidak tahu apa maksudnya atau mengapa itu bagus, tetapi saya suka. Saya mungkin mendapat tali pinggang alat, tetapi saya tidak mahu menolaknya lagi.

PHOTOS: The 20 Hunkiest Men of Style

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

75 + = 76

map