Bolehkah Wanita Tidak Memakai Seluar Yoga dalam Keamanan?

yoga pants
Timur Emek / Getty Images

Alexandra Whittaker

20 Feb, 2018 @ 4:45 petang
Setiap produk kami telah dipilih secara berasingan dan disemak oleh pasukan editorial kami. Jika anda membuat pembelian menggunakan pautan yang disertakan, kami boleh mendapatkan komisen.

Perhatikan kepada New York Times: Ini bukan idea yang baik untuk memalukan wanita memakai seluar yoga. Jujurlah, wanita mendapat cukup banyak masalah yang jauh lebih serius, jadi pengawasan berasaskan penampilan tidak boleh diterjemahkan ke gym. Walaupun demikian, op-ed baru-baru ini membawanya ke sana.

A New York Times Sekeping pendapat yang diterbitkan pada hari Sabtu menyebabkan kontroversi memanggil seluar yoga “buruk untuk wanita” dan mencadangkan bahawa mereka yang telah mencapai umur tertentu menimbang semula memakai legging ketat yang “mengancam untuk menunjukkan setiap lesung dan roll di setiap wanita lebih daripada 30 tahun.”

“Kami tidak memakai pakaian senaman ini kerana mereka lebih sejuk atau lebih selesa,” kata Honor Jones. “(Anda menganggap bahawa titik jualan Lululemon’s Reveal Precision Precision celery adalah benar-benar cara reka bentuk yang dimakan rama-rama mereka menyediakan ‘ diperlukan dos aliran udara ‘?) Kami memakai mereka kerana mereka seksi. “

Sebahagian daripada hujah artikel itu menyelidiki industri kecergasan secara keseluruhan, dengan alasan bahawa ia tidak mendesak menekan kaum wanita untuk berbelanja hebat dengan athleisure yang mahal melihat perbelanjaan mereka sendiri, tetapi implikasi yang “seksi” dan selesa tidak boleh wujud bersama dan penjelasan luas dan terang-terangan Age of the piece telah merosot lebih daripada beberapa bulu.

VIDEO YANG TERKAIT: Gywneth Paltrow Menunjukkan Laura Brown InStyle Cara Melakukan Yoga

 

BERKAITAN: 5 Seluar Yoga di bawah $ 35 di Amazon, kerana Seluar Yoga Tidak Perlu Kos Fortune

Sebagai tindak balas kepada andaian cerita, orang mengambil ke media sosial untuk menampakkan kesalahan logik hujah Jones (dan berhak demikian).

Ada yang mengambil isu khusus dengan anggapan bahawa semua wanita memakai seluar yoga untuk alasan yang sama.

Orang lain menegaskan bahawa penulis tidak boleh menilai orang lain tentang apa yang mereka pilih untuk dipakai.

Ia benar-benar bukan konsep yang sukar untuk dipahami: Tiada siapa yang perlu merasa tertekan untuk memakai satu perkara yang lain, walaupun dengan sesuatu yang semudah berpeluh berbanding seluar yoga. Sesetengah orang menikmati seluar yoga yang ketat, yang lain tidak, dan tidak perlu dipermalukan kerana mempunyai keutamaan individu yang tidak menyakitkan orang lain.

Sekarang sudah jelas, lihat beberapa seluar kegemaran kami untuk dipakai di gym.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 5 =

map