Buat Resipi Mencuba dan Benar ini untuk Hari Alaska Bakar Nasional

Selamat Hari Kebangsaan Panggang Alaska! Ya, bahkan pencuci mulut meringue ini mendapat perayaannya sendiri, tetapi ia memiliki cabutan tertentu yang menjadikannya klasik. “Walaupun perisa dan tekstur adalah kegembiraan, daya tarikan sebenar Baked Alaska adalah api,” jelas Ikuma Motoki, tukang masak pastri di N.Y.C. 21 Kelab. Dibuka secara rasmi pada tahun 1930, institusi New York ini adalah salah satu speakeasi yang paling terkenal di Amerika daripada Era Pelarangan, dan telah berkhidmat hampir semua Presiden Amerika Syarikat sejak Franklin D. Roosevelt. (Lihat gambar-gambar vintaj yang kemas di bawah.)

Baked Alaska
Dari 21 Kelab

Oleh itu, secara semulajadi, kami ingin mendapatkan resipi Baked Alaska dari tempat yang telah menjadikannya selama lebih dari 80 tahun. “Kerosakan kebakaran, penglihatan api, dan aroma gula dan semangat karamel-ia adalah pengalaman deria lengkap,” kata Motoki. Caranya untuk menguasai komponen kebakaran? “Pertama, anda perlu memastikan bahawa anda menggunakan semangat iaitu 80 bukti, seperti Grand Marnier atau Cointreau. Ini akan memberi anda rasa dan rasa yang bagus. Pastikan anda tidak membuang alkohol. Anda mahu api keluar selepas kira-kira seminit dan anda tidak mahu mengatasi pencuci mulut. Akhirnya, gunakan perlawanan lilin leher panjang atau perapian panjang supaya anda tidak membakar diri sendiri. “Pikirkan anda terpulang kepada cabaran? Cuba resipi untuk diri sendiri. 

BERKAITAN: Anda Tidak Ingin Mahu Ini Resipi Chocolate Boucon Mudah

Baked Alaska
Dari 21 Kelab

Baked Alaska

Hidangan 6

Bahan-bahan

Hazelnut Nougat Glace (Base)
½ sudu besar kulit jeruk
1½ sudu besar hazelnut panggang
4 sudu besar badam panggang
1½ sudu Sisilia pistachio
½ sudu makan aprikot kering
1½ sudu besar kismis yang direndam rum
1 sudu teh Kahlua
½ tsp Cointreau
2 kuning telur
1 putih telur
3 sudu besar madu
2 sudu besar gula
1 cawan krim, disebat kepada puncak lembut
5 sudu besar pes praline hazelnut ($ 12; nuts.com)

Meringue (Coating)
4 sudu gula
1 putih telur 

Arah

1. Untuk membuat glab nougat: Rendam halus kulit jeruk, hazelnut, badam, pistachio, aprikot kering, dan kismis rum. Campurkan dalam mangkuk, dan campurkan di Kahlua dan Cointreau. Biarkan campuran itu duduk selama 30 minit untuk perawakan.

2. Cahaya dari nougat glace berasal dari campuran dua teknik: pâte à bombe dan meringue. Untuk membuat bomba, letakkan kuning telur dalam mangkuk pengadun berdiri dan mula mencambuk pada kelajuan sederhana. Semasa mencambuk, letakkan gula di dalam periuk, dan basah dengan air yang cukup untuk membuat gula kelihatan seperti pasir basah. Rebus gula sehingga mencapai tahap “soft ball”, atau 230 ° F. Walaupun kuning telur adalah sebatan pada kelajuan tinggi, perlahan-lahan dan teliti tuangkan gula panas, luncurkannya ke bawah mangkuk. Whip campuran sehingga sangat ringan dan lembut, dan mangkuk sejuk ke sentuhan. Mengetepikan.

BERKAITAN: Anda akan Ingin Mencuba Tart Chocolate dengan Pine Nut Crust Recipe 

3. Untuk meringue, gunakan mangkuk pencuci bersih, dan ikuti langkah yang sama tetapi dengan putih telur dan madu: cambuk meringue pada kelajuan sederhana sehingga berbuih. Panaskan madu ke dalam panci sehingga mendidih sepanjang jalan (berhati-hati, cepat naik!) Dan kemudian, dengan mixer pada kelajuan tinggi, arahkan madu ke dalam telur putih perlahan-lahan dan berhati-hati. Whip sehingga mangkuk sejuk ke sentuhan. Lipat pâte à bom ke dalam meringue untuk mewujudkan pangkalan mousse. 

4. Dalam mangkuk besar, campurkan pes praline hazelnut dengan kira-kira seperempat krim disebat untuk meringankannya. Lipat dalam campuran telur yang disebat hingga digabungkan dengan baik, kemudian lipat di seluruh krim disebat. Taburkan campuran kacang dari dahulu ke atas mousse dan lipat perlahan-lahan sehingga digabungkan sepenuhnya, berhati-hati agar tidak mengalir dan mengecilkan mousse. 

5. Campurkan glab nougat yang sudah siap ke dalam acuan pilihan anda-acuan silikon apa yang akan dilakukan, atau cup cupcake baris dengan balutan plastik. Anda juga boleh menggunakan kue brownie atau hidangan penaik lain (dilapisi dengan balutan plastik untuk penyingkiran mudah) jika anda tidak mempunyai acuan lain. Benarkan glab nougat untuk membekukan sepenuhnya, semalaman. (Ia masih akan menjadi tekstur ais krim yang lembut apabila ia benar-benar beku.)

BERKAITAN: Resep Basque Gateaux Bahawa Kanak-kanak dan Orang Dewasa Sama Akan Mengasihi

6. Buat meringue ke paip ke luar glab nougat beku, mengikuti langkah yang sama seperti dahulu: cambuk putih telur dalam mangkuk bersih pada kelajuan sederhana; manakala sebat itu, letakkan gula dalam periuk, dan basah dengan air yang cukup untuk membuat gula kelihatan seperti pasir basah. Rebus gula sehingga mencapai tahap “soft ball”, atau 230 ° F. Letakkan pengadun ke dalam kelajuan tinggi dan perlahan-lahan dan tuangkan dengan teliti gula panas, luncurkan ke bawah mangkuk. Whip pada kelajuan tinggi sehingga mangkuk sejuk ke sentuhan, kemudian jatuhkan pengadun ke kelajuan sederhana rendah seminit untuk mengeluarkan buih udara di meringue (yang akan membuat lebih mudah, pipa cantik). 

7. Unmold glab nougat beku. Letakkannya pada hidangan hidangannya (anda boleh menggunakan lapisan nipis coklat nipis di bawah mousse jika anda mahu sesuatu untuk menangkap apa-apa yang meleleh). Menggunakan beg paip dengan tip kegemaran anda, reka bentuk paip untuk menutup seluruh luar glab nougat. Sekiranya anda mempunyai satu, gunakan obor brûlée untuk bersulang ringan meringue selesai. Kembali selesai Baked Alaska ke peti sejuk sehingga bersedia untuk berkhidmat. 

8. Untuk berkhidmat: Pastikan plat hidangan adalah bukti haba (bukan kertas!). Gunakan bot saus atau sesuatu yang serupa (sesuatu yang luas dan rata, bukan kendi krim) dan letakkan sejumlah kecil (tidak terlalu banyak!) Minuman keras Grand Marnier di dalamnya. Cahaya alkohol dengan pertandingan yang panjang, dan tuangkan bahagian atas Baked Alaska; cecair yang menyala akan berpaut kepada semua butiran meringue dan sementara menyalakan pencuci mulut ke atas api. Tunggu api mati, atau hentikannya dan nikmati!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

95 − 92 =

map