Calvin Klein Mendedahkan Dia Hanya Bekerja Dengan Kate Moss Kerana Model Ini Adalah Sibuk

Kate Moss. Christy Turlington. Brooke Shields. Setiap satu daripada legenda supermodel ini boleh mengucapkan terima kasih kepada pereka Calvin Klein, sekurang-kurangnya sebahagiannya, untuk melancarkan kerjaya mereka selama beberapa dekad dengan kempen iklannya yang canggih, rapi, dan kerap. Tetapi walaupun ia kelihatan seolah-olah Klein telah bekerja dengan setiap nama yang berani berani dalam permainan, ada satu model yang dia tidak pernah mendapat peluang untuk membuang-dan ingin dia.

“Saya selalu mahu bekerja dengan pelakon Perancis Vanessa Paradis,” kata Klein InStyle. “Saya mahukan rupa yang berbeza daripada supermodel yang digunakan oleh semua orang. Bagi saya, dia agak ketinggalan dengan jenis yang lucu, tetapi ada sesuatu yang sangat cantik dan sensual terhadapnya juga.”

Vanessa Paradis - Embed
Patrick Camboulive / Getty

Walaupun kedua-duanya tidak pernah menyambung (dia bekerja di sebuah filem dan tidak dapat menembak ketika dia menjangkau), Paradis agak tidak langsung membantu memimpin perancang kepada salah seorang kolaborator yang paling tidak dapat dilupakan hingga kini. “Saya telah menyebut nama Vanessa kepada [jurugambar] Patrick Demarchelier, dan kemudian beberapa minggu kemudian, dia memanggil dan berkata, ‘Calvin, orang lain baru datang ke studio saya yang mesti anda lihat.’ Ia adalah Kate Moss.”  

Moss, tentu saja, menjadi wajah Calvin Klein dalam banyak kempen jenama yang paling menarik untuk Calvin Klein Jeans, CK Underwear, dan juga CK Obsession. Kini, dia juga mengagumi sampul buku meja kopi yang pertama, Calvin Klein, boleh didapati sekarang ($ 104; barnesandnoble.com).  

Kate Moss
© CALVIN KLEIN oleh Calvin Klein, Rizzoli New York, 2017

Halaman utama yang menakjubkan, hampir 500 adalah penghormatan kepada estetika dan karier minimalis Klein serta beratus-ratus imej dan iklan yang berpengaruh yang diterimanya dengan jurugambar seperti Mario Sorrenti, Bruce Weber, dan Irving Penn. Ia dipisahkan ke dalam tiga bahagian yang kerap-Rebel, Minimal, dan Cerita-dengan bab akhir memberikan pereka bentuk ruang untuk mengingati bagaimana beberapa momen fesyen paling berkekalan.

BERKAITAN: Brooke Shields tidak akan membiarkan model anak perempuannya sehingga mereka menamatkan kolej

“Sudah menjadi pengalaman yang sangat memuaskan untuk mengkaji semula semua yang saya buat dalam satu tempat,” kata Klein, yang memilih setiap foto untuk buku itu. “Sepanjang kerjaya saya, saya menyentuh banyak kawasan reka bentuk yang berbeza, dari pakaian dan kecantikan kepada seluar dan denim. Namun dari bercakap di banyak universiti, saya menyedari orang tahu nama itu tetapi mereka tidak selalu tahu dengan tepat apa yang saya lakukan. Buku ini adalah peluang untuk menceritakan seluruh kisah saya, kisah hidup saya. “

Dari semua momen yang dipaparkan dalam buku itu, Klein berkata dia mempunyai kegemaran yang akan terus melompat dari halaman. “Kempen dengan Brooke Shields adalah yang paling tidak dapat diingati kerana betapa kecilnya ia bermula dan di mana ia akhirnya diterajui,” kata Klein, merujuk pada tahun 1980-an yang memperlihatkan Shields berusia 15 tahun yang membaca garis terkenal: ‘Anda mahu tahu apa yang berlaku antara saya dan Calvins saya? Tiada apa-apa. ‘

Brooke Shields
© Richard Avedon. Brooke Shields. New York, 1980

Pada masa itu, Shields tidak diketahui. Dan sebagai Klein teringat, komersil mengubah segalanya untuk kedua-duanya dan jenama CK. “Dick Avedon, Doon Arbus, dan saya menghabiskan banyak malam di studio saya yang berkolaborasi dan bersenang-senang dengannya,” kata Klein. “Kami tidak tahu sensasi yang akan menyebabkannya. Kami menjadi jenama global selepas itu. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map