Cara Dapatkan Gelombang Pantai Tanpa Menggunakan Haba

Jika ada satu perkara yang gadis-gadis berambut lurus tahu semuanya dengan baik apabila ia datang untuk mencapai gelombang yang mudah, berangin, perjuangan adalah nyata. Kaedah-kaedah piawai biasanya memerlukan besi keriting beberapa jenis, dan sejumlah besar produk. Tetapi bagaimana jika anda mahu mencabut musim panas ini, dan melangkau semua masa muka yang melawan helai di depan cermin? Kami menjaringkan dua kaedah bebas haba dari Mia Silverio, stylist di Paul Labrecque Salon dan Spa di New York City, supaya anda boleh mencapai rupa tanpa usaha tanpa semua, baik, usaha.

Untuk gelombang yang kecil dan lebih kecil: Cobalah braids

Menetapkan rambut anda dalam braids selepas mencuci adalah salah satu cara untuk mencapai rupa, kata Silverio. Dia mencadangkan membiarkan rambut mengeringkan rambut kira-kira 80 peratus daripada cara sebelum memisahkannya ke tengah membuat dua buah braids Perancis yang sama. Kemudian tekan karung. Pada waktu pagi, berehatkan helai anda dan keluarkan mereka dengan sedikit serum pelembab untuk memastikan helai pengeringan udara licin, kata Silverio, yang suka Paul Labrecque Color Finish Polish & Seal Droplets ($ 24, paullabrecque.com). Hasil akhirnya adalah gelombang yang ketat yang kelihatan lebih mirip dengan jarak sekejap daripada keriting yang jatuh.

BERKAITAN: Cara Dapatkan Gelombang Pantai Gigi Hadid

Untuk gelombang besar, bergulung: Cuba roti

Untuk gelombang yang lebih longgar, kelihatan lebih tebal, tamparan kering sehingga helai kira-kira 80 peratus kering. Kemudian gunakan losyen yang menghidratkan, seperti Bumble and Tonic Lotion Bumble ($ 22, sephora.com) untuk mengunci kelembapan dan membantu mengelakkan kerosakan pada roti, dan mulailah roti pertama anda di mahkota kepala anda. “Keluarkan rambut dan gunakan pin rambut untuk mengikat, bukan tali leher, supaya anda tidak mendapat apa-apa,” kata Silverio. Bahagikan rambut ke bahagian yang sama. “Bergantung pada ketebalan rambut anda, anda akan mempunyai empat hingga tujuh roti di atas kepala anda,” katanya. Untuk rambut tebal, dia mencadangkan tiga roti di bahagian depan dan empat di belakang untuk memastikan gelombangnya juga. Jika anda mempunyai masa, biarkan rambut anda selesai pengeringan udara dalam roti. Sekiranya tidak, ambil pukulan keras untuk chignon anda. Sekali kering, lepaskan dan terkena dengan sedikit penyembur rambut supaya gelombang anda tidak mengecil pada jalan keluar pintu.

VIDEO: Tutorial Super-Mudah untuk Mendapatkan Gelombang yang Mudah

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 80 = 90

map