Cara Lilin Liputan Atas Anda: Semua Yang Anda Perlu Tahu

Banyak pertimbangan ketika memikirkan rambut wajah. Sekiranya anda mengalami kekacauan pic yang ketara atau bayang tidak begitu-lucu, daripada anda tahu rawatan waxing tidak begitu menyenangkan ini mempunyai kecenderungan untuk meninggalkan jerawat kecil, kerengsaan dan kadang-kadang walaupun kudis sejuk. Dengan lilin mencadangkan mengekalkan “misai wanita” anda (jangan malu-sama sekali normal!) Setiap 3-4 minggu, kami telah mencipta panduan bibir muktamad untuk memastikan anda meninggalkan salon dengan bibir atas licin lembut dan halus setiap masa. Tatal ke bawah untuk melihat dengan tepat bagaimana. 

Gunakan Pembersih dan Minyak Pra-Wax
Untuk memastikan lilin yang berjaya tanpa pasca kerengsaan atau jangkitan, kulit bersih adalah penting. Tanyakan kepada anda untuk memohon pembersih dan minyak pra-lilin terus ke kulit anda sebelum meneruskan untuk membuang rambut dengan lilin panas. Kami suka Clean + Easy Cleanse Pre-Wax Cleanser ($ 14; sleekhair.com), yang berkesan membersihkan apa-apa kesan solek, minyak, peluh atau bakteria dari kulit. Setelah kulit bersih, gunakan minyak untuk mempersiapkan lagi kulit. Pilih GiGi Pre Epilation Oil ($ 8; sleekhair.com), formula ringan yang melindungi dan membetulkan kulit untuk memastikan lilin panas hanya mematuhi rambut dan mengelakkan merosakkan kulit bibir sensitif dalam proses. 

Gunakan Serbuk Bayi Sebelum Waxing
Oleh kerana bibir atas adalah tempat berminyak, menambah sentuhan serbuk bayi juga dapat mengurangkan risiko jerawat pasca-lilin dan kerengsaan. Serbuk bayi berfungsi untuk menyerap apa-apa kelembapan atau peluh, yang seterusnya membantu untuk memahami rambut yang paling sukar. 

Sapukan Alkohol Selepas Wax
Setelah lilin bibir anda selesai, tanyakan lilin anda untuk memakai alkohol yang menggosok di kawasan itu. Menggosok alcholol membantu menutup liang terbuka, yang akan mengurangkan risiko jerawat post-wax. 

BERKAITAN: Sekiranya Wanita Mencukur Wajah Mereka? Debunking Myths dalam Debat Rambut Muka Besar

Minda Apa yang Anda Letakkan pada Kulit Selepas Lilin
Cuba untuk menyembunyikan fakta bahawa anda hanya mendapat lilin boleh menjadi satu kesukaran yang sukar. Untuk menyembunyikan mana-mana kemerahan atau ujian kerengsaan yang ketara daripada formula aloe dan Vitamin E yang ditenangkan. Kami mencintai Krim Penyejuk Pusat Lilin Eropah ($ 17; waxcenter.com) dan GiGi Skin Calming Losion ($ 10; sleekhair.com), yang ganda sebagai pelembap. Jika anda mendapati diri anda mengalami sakit pasca luka yang sakit, gunakan antiseptik semulajadi seperti The Body Shop Oil Tea Tree ($ 10; ulta.com) atau cuba salap A + D ($ 11; drugstore.com) atau Cortizsatu Krim ($ 7; target.com) untuk membantu melegakan sebarang kerengsaan atau keradangan.  

Menguji Alternatif Lip-Waxing
Sekiranya waxing bukan perkara anda, jangan risau! Terdapat banyak pilihan penyingkiran rambut lain di luar sana. Cuba krim depilasi seperti Kit Precision Nair untuk Face & Upper Lip Moroccan Argan Oil ($ 6, amazon.com), yang merupakan pilihan penyingkiran rambut di rumah dengan hasil jangka panjang. Untuk kesan yang lebih kekal dan tidak menyakitkan, pergi dengan pilihan penyingkiran laser profesional. Anda juga boleh memecahkan rambut bibir anda supaya mereka tidak kelihatan seperti gelap dan jelas. 

BERKAITAN: Mengeringkan Misai Saya Sebenar Setiap Penny

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map