Cara Menarik Maskara Cerah Tanpa Melihat Seperti Kartun

Sekiranya pengalaman anda dengan maskara yang berwarna-warni terhad kepada Halloween, Coachella, dan hujung minggu bachelorette BFF di Vegas, anda akan kehilangan apa yang mungkin cara paling mudah untuk membuat jubah harian anda.

Benar, ada sedikit keluk pembelajaran. “Oleh kerana ia kelihatan seperti berani, maskara cerah boleh dipukul atau terlepas,” kata artis solek Elisa Flowers. Tetapi bersenjata dengan petua berikut yang dipercayai, kami akan memakai maskara berwarna-warni-cara fesyen ke hadapan-sepanjang musim panas.

Kedai rupa (di atas, kiri ke kanan): Lancôme Grandiose Mascara di Sapphire ($ 32; sephora.com). Maskara Warna NYX dalam Ungu ($ 8; ulta.com). Make Up For Ever Smashy Lash Mascara ($ 23; sephora.com).

Simpan Ia Mudah
“Jika anda baru memakai maskara yang berwarna-warni, fikirkan tentang mengekalkan keseluruhan solekan anda minimal,” kata Bunga. “Tidak perlu memakai eyeshadow cerah jika anda memakai lash berwarna-warni.” Sudah tentu, anda menyesuaikan makeup anda kepada acara itu, tetapi secara umum, ia adalah kira-kira kira-kira.

BERKAITAN: Adakah Anda Hanya Mendapatkan Uang Baik? Inilah Cara Betulkan Makeup Anda
 
Layer It
“Yang lebih lembut, penampilan siang hari boleh dicapai dengan meleret satu lapisan maskara berwarna-warni ke atas satu lapisan maskara hitam,” katanya. Kesannya adalah “petunjuk warna yang halus” yang menambah sedikit kesenangan kepada rupa setiap hari anda. Bunga-bunga Bunga adalah Lancôme Grandiose Mascara di Sapphire ($ 32; sephora.com) kerana biru mempunyai “kesan yang mencerahkan secara universal pada kulit putih.”

BERKAITAN: Bilakah Harus Saya Membuang Makeup Saya?
  
Terapkan secara strategik
Untuk melihat yang sedikit lebih menarik, gunakan pelbagai lapisan maskara berwarna-warni-tetapi hanya pada petua bulu mata anda. Keputusan? Pemandangan yang cerah dan bermata luas. Tidak pasti apa warna untuk anda? Bunga suka menggunakan warna yang melengkapi warna mata: Berfikir hijau atau burgundy jika anda mempunyai mata hazel atau coklat dan nada seperti permata ungu untuk mata yang lebih ringan seperti biru atau kelabu.

PHOTOS: InStyleMembeli Kecantikan Terbaik untuk Mata

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 2

map