Cara Meningkatkan Akar Anda Secara Bijak

Sentiasa menyentuh warna rambut anda boleh meletihkan, tetapi terima kasih kepada bintang seperti Rihanna, Kylie Jenner, dan Gigi Hadid, anda tidak perlu merasa bersalah untuk menangguhkan pelantikan anda yang seterusnya. Walaupun pertumbuhan semula yang kelihatan biasanya dianggap sebagai fitnah, selebriti ini membuktikan pertumbuhan akar anda sebenarnya boleh kelihatan baik.

Jika anda sudah bersedia untuk memeluk warna semulajadi anda, guru warna rambut Rita Hazan, yang menganggap Beyoncé sebagai salah satu daripada pelanggan bintangnya, mempunyai beberapa cara untuk membuat fasa yang semakin berkembang sebagai anggun mungkin. Cadangan pertama beliau adalah super mudah: Tukar bahagian anda. Mengarah arah dan membuat bahagian anda menjadi lebih kacau, katanya, akan membuat akar dewasa menjadi kurang teruk. Kami juga mendapati bahawa memilih gaya rambut jalinan atau letupan besar boleh membantu penyamaran mana-mana ombré yang tidak disengajakan.

PHOTOS: Warna Rambut Jatuh Paling Hangat untuk Cuba Sekarang

Satu lagi cara mudah untuk menyembunyikan bahawa anda melangkau sentuhan bulanan anda (selain dari melemparkan pada ikat kepala) adalah dengan menggunakan penyusun akar. Versi penyembur yang dipercayai pro ($ 25; sephora.com) boleh didapati dalam lima warna dan kekal diletakkan sehingga syampu seterusnya anda. “Ia diperbuat daripada pigmen semulajadi dan mempunyai sedikit resin di dalamnya untuk mematuhi rambut,” kata Hazan InStyle. “Anda memegangnya 8 hingga 10 inci jauh dari rambut dan kabutnya ke belakang dan sebagainya, dan ia menutupi grays atau tumbuh.” Formula serbuk seperti Reed Root Touch Up Madison ($ 30; madison-reed.com) akan melakukan silap mata apabila anda tergesa-gesa juga.

Mengekalkan kesihatan rambut anda juga penting apabila berkembang warna anda, terutamanya jika anda membasuh rambut anda setiap hari, tambah Hazan. “Saya cadangkan menggunakan rawatan penghawa dingin seperti Remaja Mingguan saya ($ 42; ulta.com) sekali atau dua kali seminggu,” katanya. “Ia menambah kelembapan kembali ke rambut, dan membantu ia menjadi lebih kuat, sihat dan berkilau.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

81 + = 86

map