Cincin Pertunangan 15-Carat Melania Trump Tidak Kos Apa Donald Trump Said Ia Tidak

Apa yang dikatakan Presiden Donald Trump bahawa dia membayar untuk cincin pertunangan berlian zamrud 15-karat Melania Trump adalah tidak tepat, tukang emas yang menjualnya sekarang mengatakan.

Pada tahun 2005 Donald Trump memberitahu The New York Times bahawa Graff Diamonds memotong harga permata sebanyak sejuta dolar sejak menjualnya kepadanya akan menyedarkan publisiti. “Orang bodoh akan berkata, ‘Tidak, terima kasih, saya mahu anda membayar satu juta dolar lagi untuk berlian,” katanya dalam artikel asal, yang menyenaraikan cincin pada nilai runcit sebanyak $ 1.5 juta.

Tetapi menurut laporan baru dari Forbes, presiden itu sebenarnya tidak pernah diberi diskaun $ 1 juta dalam perjanjian yang ia banggakan sekitar satu dekad yang lalu.

Jadi, apakah kos sebenar cincin pertunangan Melania?

Melania Trump Engagement Ring
 J. Kempin / FilmMagic

Orang-orang di tukang emas kini membersihkan udara. Dalam e-mel yang diperolehi oleh Forbes, Pengerusi Graff Diamonds Laurence Graff berkata Donald adalah “senang melakukan perniagaan dengan” tetapi dia tidak pernah diberikan “tidak ada kebaikan” pada tahun 2005. “

CFO Graff Nicholas Paine menambah, “Kami tidak menjual barang untuk nilai publisiti.” Walau bagaimanapun, tukang emas tidak mengesahkan jumlah sebenar yang dia bayar untuk cincin.

VIDEO: Trump Stares Langsung Ke Matahari Tanpa Kacamata Semasa Gerhana Matahari

Forbes juga melaporkan bahawa sumber ketiga menunjukkan hakikat bahawa Trump sebenarnya, berbohong tentang diskaun dalam Masa sekeping. “Dia membayar untuk [cincin] dengan penuh, dan dia membayar dengan serta-merta,” sumber itu memberitahu gerai itu.

Menurut Forbes, Trump juga membayar sejumlah $ 3 juta untuk cincin berlian Graff 25 karat yang dibeli Melania untuk ulang tahun pernikahan mereka ke-10.

Cincin kedua ini membangkitkan kontroversi selepas Melania memakainya dalam potret rasminya Lady First, yang dilancarkan April 2017.

Ada yang berpendapat bahawa pilihan untuk memakai sebidang mahal menunjukkan kekurangan empati untuk pembayar cukai yang bekerja keras.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

68 − = 63

map