Dakota Fanning Belajar Bagaimana Bercakap Klingon untuk Peranan Filem Terakhirnya

Dakota Fanning sentiasa bijak di luar jangkauannya. Pelakon berambut perang, pelawak bermata cantik itu mendapat peranan utamanya pada umur 7 tahun pada tahun 2004 Saya adalah Sam. Persembahannya sebagai anak yang matang dari seorang bapa yang dicabar (Sean Penn) memperolehnya sebagai pencalonan Anugerah SAG pada tahun berikutnya, menjadikannya calon termuda dalam sejarah.

Sekarang 23, Fanning tidak menunjukkan tanda-tanda perlahan. Dia kini menjadi bintang setiausaha polis dalam drama zaman TNT Alienis dan mempunyai filem baru, Sila bersedia, mengenai seorang wanita autistik yang melarikan diri dari rumah kumpulannya untuk mengemukakannya Star Trek skrip ke pertandingan penulisan Hollywood, tiba di teater dan atas permintaan hari ini. Yang terakhir adalah sesuatu yang penuh masa untuk Fanning, sebagai subjek yang dipadankan dengan projek yang menyusun statusnya sebagai pelakon utama. Di sini, Fanning membincangkan filem barunya, belajar bercakap Klingon, dan keperluan untuk cerita wanita yang fokus.

Apa yang menarik minat anda untuk skrip ini? Ia begitu bertulis dan sangat bergerak. [Wendy] mempunyai banyak kebiasaan: cintanya Star Trek, merajut, anjingnya … ada banyak perkara kecil yang ditenun kepadanya. Paling penting, watak itu tidak memimpin dengan fakta bahawa dia berada di spektrum autisme. Terdapat begitu banyak perkara lain yang lebih penting mengenainya.

In Saya Sam, anda memainkan anak perempuan seorang lelaki dengan kecacatan mental. Bagaimana perasaannya untuk membalikkan peranan?? Terdapat beberapa kesamaan. Apabila kami membuat Saya Sam, terdapat pelakon dalam filem yang cacat perkembangannya, dan dalam filem ini terdapat pelakon mengenai spektrum autisme. Saya sangat gembira kerana mereka mendapat peluang untuk menjadi sebahagian daripadanya. Saya dapat mengenali sekumpulan mereka sebelum kita memulakan penggambaran, dan perkara pertama yang saya pelajari adalah bahawa semua orang di spektrum berbeza, jadi saya merasakan banyak kebebasan untuk menjadikan Wendy satu watak individu-saya tidak asasnya kepada sesiapa sahaja khususnya.

Dakota Fanning - Please Stand By - 2
Diberkati oleh Magnolia Pictures

BERKAITAN: Dakota dan Pakaian Parti Miu Miu Elle Fanning Tidak Boleh Lebih Berbeza

Adakah anda sebenarnya belajar bagaimana bercakap Klingon? Kami mempunyai guru Klingon profesional yang akan menghantar rakaman dan fonetik, supaya anda dapat memecahkannya secara fonetik. Itulah cara untuk mempelajarinya-secara fonetik-kerana ia tidak mengira seseorang yang bukan seorang superfan. Ia adalah adegan yang sangat menyeronokkan untuk filem. Patton Oswalt dan saya ketawa sangat susah.

Saya ambil anda bukan Trekkie. Saya fikir anda boleh menjadi peminat dan tidak bercakap Klingon, bukan? Saya fikir bahawa bercakap Klingon adalah tahap baru Trekkie. Saya hanya peminat baseline. Saya tidak membuatnya ke bahagian Klingon lagi. [Ketawa]

Apa rancangan TV kegemaran anda membesar? Ibu saya dan saya selalu berjumpa Nick di Nite ketika saya masih muda, dan saya suka Saya Suka Lucy. Saya telah melihat setiap episod. Saya pernah mempunyai banyak barangan dan memorabilia dari kedai di Universal Studios. Saya mempunyai semua itu.

Dakota Fanning - Please Stand By - 3
Diberkati oleh Magnolia Pictures

BERKAITAN: 13 Saudara-saudara yang Bergaya dan Bagaimana Mencuri Kelihatannya

Anda dan kakak anda, Elle, mempunyai gaya yang luar biasa. Adakah anda selalu mencuri pakaian setiap satu sama lain? Kami mula berinteraksi dengan barang-barang kami, tetapi kami tidak boleh berkongsi pakaian kerana dia lebih tinggi daripada saya. Aksesori kami pasti mencuri. Dia mempunyai kalung Tiffany yang saya mahu, dan saya akan mencuri sepanjang masa. Kemudian saya akhirnya mendapat sendiri jadi saya tidak perlu mencuri lagi. Saya sentiasa sangat teritorial atas barangan saya, jadi saya fikir saya mengalami trauma kepadanya sedikit, tetapi itulah yang anda lakukan sebagai kakak yang lebih tua-anda menghidapi yang lebih muda. [Ketawa]

VIDEO: Di dalam Dakota dan Elle Fanning’s Childhood Home

Anda menghasilkan dan membintangi penyesuaian yang akan datang The Bell Jar. Adakah anda peminat besar buku ini? Oh yeah. Buku itu amat bermakna kepada orang yang berbeza-beza di tempat yang berbeza dalam kehidupan mereka. Anda hampir tidak mahu menyentuhnya, tetapi saya mahu membawanya hidup, terutamanya untuk generasi saya. Saya fikir penting untuk melihat cerita seperti itu bermain di skrin.

Adakah anda berasa terinspirasi oleh perbualan semasa tentang keperluan untuk lebih banyak pengarah wanita dan pengeluar? Saya pasti teruja dengan semua perbualan yang berlaku. Saya ingin menjadi pengarah sejak saya dapat ingat, dan akhirnya saya mendapat keberanian dan peluang untuk mencubanya. Saya mahu terlibat dalam semua aspek membuat filem. Semuanya adalah pengalaman belajar. Saya mahu melakukan banyak perkara yang boleh saya lakukan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

79 − 78 =

map