Donald Trump Disebut #MeToo untuk Kali Pertama-untuk Membuat Jenaka Itu

Akhir sekali, Presiden Trump telah mengetengahkan gerakan #MeToo yang semakin meningkat, yang bercakap tentang kekerapan serangan seksual di negara kita.

Hanya, dia tidak membuahkan hasil untuk mengucapkan tahniah kepada pemimpin yang berani pergerakan atau menyuarakan perubahan positif yang dibawa. Sebaliknya, dia menyebut pergerakan itu supaya dia dapat mengejek “generasi #MeToo” kerana kepekaan mereka.

Presiden Trump Holds Rally In Great Falls, Montana
Justin Sullivan / Getty Images

Semasa bercakap di perhimpunan di Montana, Trump memilih untuk kembali ke salah satu topik kegemarannya: Warisan Senator Demokrat Elizabeth Warren. Sama seperti pencabulannya terhadap Barack Obama di atas tempat kelahirannya, Trump memegang obsesi yang aneh dengan tuntutan Warren bahawa dia adalah sebahagian daripada Native American. Dia diambil untuk memanggil Warren “Pocahontas,” dan dalam catatan terakhirnya, dia mencadangkan Senator menjalani ujian DNA-atau sebaliknya, bahawa dia akan memaksanya untuk mengambil satu jika dia dan Warren pernah pergi ke kepala dalam perdebatan . Inilah yang dia katakan:

“Apabila dia menyatakan bahawa dia adalah warisan India, kerana ibunya mengatakan dia mempunyai tulang pipi yang tinggi – itulah satu-satunya bukti, bahawa ibunya berkata dia mempunyai tulang pipi yang tinggi. Kami akan mengambil sedikit [DNA] kit itu-tetapi kita perlu melakukannya dengan perlahan, kerana kita adalah generasi #MeToo, jadi kita harus sangat lembut-dan kita akan sangat perlahan ambil kit itu dan kami akan perlahan-lahan melemparkannya, dengan harapan ia tidak memukulnya dan mencederakan lengannya, walaupun hanya seberat dua auns. Dan kami akan berkata, ‘Saya akan memberi anda satu juta dolar, kepada amal kegemaran anda, yang dibayar oleh Trump, jika anda mengambil ujian dan ia menunjukkan bahawa anda seorang India.’

Kenyataan yang tidak sensitif mengenai Orang Asli Amerika-yang Trump secara tidak langsung merujuk sebagai “orang India” -nasida, Presiden jelas menjejaskan nilai-nilai gerakan #MeToo dengan menyiratkan bahawa para penyokong dan mereka yang telah datang ke hadapan tentang pengalaman mereka sendiri dengan serangan seksual sangat sensitif , daripada apa yang sebenarnya mereka-yang sangat berani.

Memandangkan sejarah Trump sendiri yang sengit dengan isu gangguan dan serangan (dia telah dituduh oleh pelbagai wanita kesalahan seksual), kami tidak mengharapkan sesuatu yang lebih baik, tetapi kami berharap kami salah. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

82 − 81 =

map