Downton Abbey Season 6 Episode 7 Recap: Love Lost, Love Found, dan Ketibaan Baru yang Adorable

Sebagai musim terakhir Downton Abbey membina ke arah klimaksnya minggu depan, perubahan pesanan lama, memberi laluan kepada yang baru: Kehidupan cinta Lady Edith sebenarnya akan lebih baik daripada Lady Mary dan sekurang-kurangnya tiga staf mengambil langkah untuk membina kehidupan di luar khidmat.

Beau baru Henry Talbot mengundang seluruh keluarganya untuk menontonnya bersaing dalam perlumbaan kereta sukan berhampiran London. Lord Grantham berminat untuk pergi tetapi Lady Cora (Elizabeth McGovern) tidak mahu menggalakkan harapan Henry. Perbincangan yang berikutnya membawa kepada pandangan Tuhan Grantham yang tidak mungkin menyebut perkataan “rayuan seks”..

Lady Violet (Maggie Smith), menjilat luka setelah diketepikan sebagai presiden hospital, memutuskan untuk menghalau ke Selatan Perancis untuk mengelakkan ketegangan keluarga. Sebelum dia pergi, dia menegaskan bahawa anak perempuan mertua Lord Merton yang mesra di masa depan bersungguh-sungguh menggunakan Isobel sebagai “jururawat bebas untuk mengambil orang tua dari tangannya.”

Di bawah, Puan Patmore bersiap untuk pembukaan B & Bnya (dengan bilik mandi dalam!), Kedua-dua Daisy dan Encik Moseley mengambil ujian, dan Carson menekan Barrow untuk mencari kerja baru. Carson juga masih menekankan isterinya baru, Puan Hughes, untuk menyediakan makanan dan pengemasan kepada standard Downton di pondok mereka.

BERKAITAN: Buat Cocktail Dashing ini untuk Merayakan Downton AbbeyMusim 6

Hari perlumbaan motor tiba, dengan kot duster dan topi cloche jerami pada paparan. Edith (Laura Carmichael) telah menjemput dua sahabat: minat romantik Bertie Pelham dan editor majalahnya, Laura Edmunds, yang memukulnya dengan Tom.

Ketika kereta berlumba-lumba di atas landasan pada kelajuan lebih dari 70 mph, Mary (Michelle Dockery) adalah kecelakaan saraf, walaupun secara terang-terangan sebagai rapi seperti biasa dalam gaun peralihan raspberry yang diberikan dengan duster putih dan bowler sepadan. Ketakutannya membuktikan dengan baik apabila rakan sepasukan Henry Charlie mengalami kemalangan maut, dengan Henry menyelam ke dalam kecemasan yang menyala dalam usaha menyelamatkan rakannya.

Kembali ke Downton, Puan Hughes mengajar Carson suatu pelajaran dengan membuat kecederaan tangan, yang bermaksud butler perlu melakukan semua memasak dan mencuci piring di rumah mereka, menjadikannya menyedari selepas kerja sehari bahawa tugas domestik ini cukup sukar untuk dilakukan di semuanya, apalagi dengan sempurna.

Andy mendedahkan bahawa dia tidak dapat membaca, yang membawa kepada pengetua sekolah kampung untuk mengambil alih arahannya dari Barrett. Beliau juga menawarkan Encik Moseley, yang ujiannya cemerlang, tugas mengajar. Perkembangan gembira ini menjadikan Barrett lebih yakin bahawa hidupnya tidak akan ada dan kewujudannya tidak penting.

Mary dan Henry mempunyai perbualan telefon yang hebat di mana Henry mengatakan kematian Charlie telah membuatnya menyedari betapa pentingnya merebut hari itu. Malangnya, ia mempunyai kesan yang bertentangan dengan Mary, dan dia mengatakan kepadanya bahawa mereka tidak sesuai untuk satu sama lain kerana dia tidak mahu membuatnya memilih antara minatnya terhadap kereta dan dia.

BERKAITAN: Downton Abbey Musim 6 Episod 5 Rekap: Perhubungan Baru, Kerjaya Baru, dan Tarantino-ish Kuantiti Darah

Apabila keluarganya kembali ke Downton, Bertie bercadang untuk Edith dan bersetuju untuk membiarkan Marigold tinggal bersama mereka, walaupun Edith masih belum memberitahu dia gadis itu anak perempuannya. Walaupun begitu, Edith tidak melompat pada tawaran itu (atau Bertie) tetapi sebaliknya meminta sedikit masa untuk menganggapnya.

Adegan cinta paling ghairah diselamatkan untuk akhir. Lady Violet telah meninggalkan hadiah perpisahan di dapur, anjing Labrador yang menggembirakan untuk menggantikan Isis lewat. Lord Grantham menyapu anjing itu ke dalam lengannya, memaparkan semangat lebih daripada yang pernah dia miliki untuk Lady Cora atau sesiapa pun atau apa-apa lagi sepanjang siri keseluruhan.

Tonton Downton Abbey pada PBS, Ahad jam 9 malam. ET.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

64 + = 71

map